Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare camera foto-distante mari

Postări Recomandate

Totul automat ... zoom - ul setat doar pe optic ... fac asta default la toate aparatele pe care le am ( zoom - ul ) . Am preferat modul automat , deoarece am capturat peste 700 foto , plus filmari ( full HD ) la acel miting aviatic ( BIAS 2016 ) ... s - a intins pe mai mult de 10 ore , primele doua treimi pe o caldura sustinuta ( s - au depasit 35 de grade temperatura meteo , altfel lejer peste 40 ... " dusumeaua " beton de pista , complet senin , soare orbitor ) . Ma rog , am decis sa favorizez cantitatea ... procesorul DIGIC 5 al camerei se descurca multumitor ( bine ++ ... in opinia mea ) in acest regim , optica e buna , stabilizarea optica excelenta , senzorul destul de mare si sensibil ... CMOS iluminat din spate . Oricum am lucrat in tandem cu sotia ... la fel de pasionata ca mine , si ea cu oarece background in domeniu , a manuit un SX50 . La ea mai mult foto in rafala , bracketing , mai putine cadre , mult mai selectiv . Chestii mai de finete ... S - a acumulat destul " material " ... sub 5 % ( foto ) am eliminat , cu maxima exigenta ! ...

P .S . - off - topic , se apropie BIAS 2017 !

Editat de gauss
Link spre comentariu

s - a intins pe mai mult de 10 ore , primele doua treimi pe o caldura sustinuta ( s - au depasit 35 de grade temperatura meteo , altfel lejer peste 40 ... " dusumeaua " beton de pista , complet senin , soare orbitor ) .

E o performanta sa stai o zi in conditiile alea cu capul in nori(chiar daca cu pauzele de rigoare,oricum se sta mai mult decat de obicei cu gatul stramb)...dar din cele cateva imagini se vede treaba ca merita,e un spectacol frumos.

Link spre comentariu

E o performanta sa stai o zi in conditiile alea cu capul in nori(chiar daca cu pauzele de rigoare,oricum se sta mai mult decat de obicei cu gatul stramb)...dar din cele cateva imagini se vede treaba ca merita,e un spectacol frumos.

Aveti ( mare ) dreptate , m - am simtit extenuat . Mai ales ca nu mai sant de multisor tanar ... in fine . Eu particip cu regularitate , am avut legaturi profesionale cu aviatia militara ceva ani ... pasiunea nu dispare .Spectacolul e interesant , chiar vazut prima data de neinitiati . Au fost cam 150.000 spectatori , seara la final a fost ceva concert cu formatii etc . Cu voia initiatorului topicului , si a moderatorului , voi mai posta ceva foto . In definitiv , pot fi considerate demonstratii ( nu perfecte ) ale capabilitatilor aparatelor bridge ultrazoom , de la CANON ...

hs9cls.jpg

2nbg47p.jpg

skugwg.jpg

21awvvc.jpg

15fhroy.jpg

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am citit programul,si daca s-au tinut cat de cat de el,de la ora 8(chiar daca n-a inceput la acea ora) la ora 21, pana la spectacolul muzical, a fost ceva timp de depanat.Si eu folosesc functia auto ori de cate ori am conditii bune de fotografiere si mai ales cand se cere spontaneitate si viteza de reactie.Nu am ajuns inca in faza in care sa pot reface setarile foarte repede,in asa fel incat sa nu pierd ocazii de nerepetabile,si pt pretentiile mele,imi e de ajuns ce poate face singur aparatul.Probabil profesionistii zambesc,dar daca toti am face ce fac ei,atunci nu i-am mai putea distinge din multime,am fi toti profesionisti. :rade:

Sunt sigur ca nu vor supara pe nimeni poze cu asemenea tematica.

Link spre comentariu

Daca facem o comparatie intre batranul DSC H7 si canonul de mai sus,cu aceeasi tematica,se simte bine diferenta de tehnologie de cativa ani,desi nu face de rusine.Totul pe auto,cu zoom la max,doar optic,x15.Atat poate,si pt 2007 era o performanta.

DSC02203.jpg

DSC02204.jpg

Link spre comentariu

Desigur . Seria SX40 , 50 , 60 de la Canon este reusita . Foarte ... La magazin nici nu e prea ieftina ( pentru un bridge de amator ... prosumer mai degraba ... parerea mea ). Am scris mai sus ce le recomanda ( in opinia mea ) . I se pot gasi si defecte ( minore , iarasi in opinia mea ) . Dupa modarea cu CHDK , are cam tot ce as putea dori . Cardul de 128 giga , LEXAR 1000 X aproape face singur foto . Desigur ca glumesc . Dar spatiul imens si viteza ofera libertate si flexibilitate . Cu o baterie de rezerva , poti fotografia si filma continuu , Full HD , 30 frames per second , fara griji si " bibileala " . La un moment - dat , m - am oprit . Mi - am dat seama ca nu vad spectacolul ...Mai ales ca alaturi era si un SX50 ( sotia ) , nu pierdeam nimic . Dar n - am rabdat mult ... fara zoom nu rezist . Stiam evolutiile ... si aeronavele ... de departe nu - mi satisfac curiozitatea . Am privit o perioada cu binoclul , are campul mai larg decat vizorul de la foto . in fine ... la o calitate acceptabila ( pentru mine ) aceste aparate ma scutesc de corvoada DSLR . Pe proiector , se vad bine foto si filmuletele .

Acum ceva ani ( putini ... ) , Canon Powershot G3 ... http://www.elforum.info/topic/75559-miting-aerian-strejnic-12052013/

P .S . - incerc sa mai adaug foto ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

De - ar fi numai acelea ... Oricum , buna intrebare . La care nu cred ca am un raspuns satisfacator , daca am inteles corect spiritul si intentia in care a fost adresata . M - am intrebat si eu adesea . M - au intrebat si altii ... Tehnic vorbind , ce are unul nu are altul . Sau nu la fel . Unde straluceste unul , palesc celelalte . Ma rog , e o discutie ( aproape ) fara sfarsit . Cred ca nici nu are ... esenta , si poate finalitatea ei , este sa existe . Macar pentru placerea comparatiei ... pana sa o faci corect , mai inveti cate ceva , aprofundezi deprinderi , ai experiente noi etc . Uman vorbind , e mai complicat . Poate un simt mai " dezvoltat "" al posesiei ... ecouri difuze din trecut , cand tanjeam dupa chestii mult mai "" subtiri " , care au venit greu , sau niciodata . Mai am si alte pasiuni ... una este electronica , se stie ce cortegiu are in spate ... amc - uri , scule etc . Persoane bine " inzestrate " sant si aici , pe forum . Printre cunoscuti am destui care ar starni uimire ... deci se poate ! Pecuniar vorbind , lucrurile sant mai simple . Nu ma dau banii afara din casa ( nici macar din holul de la intrare ) . Fac eforturi sa apartin clasei mijlocii ... ma rog , simplist vorbind . Multe dintre achizitii au fost " oferte de nerefuzat " ... deci , cum sa le refuzi ? ...

P .S . - sant total off - topic . daca se considera , rog stergeti ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări