Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare camera foto-distante mari

Postări Recomandate

( Si ) eu am SX40 ... ma rog , printre alte " foto " ... unele de 10 ori mai scumpe . E un aparat excelent ... versatil , raport pret - calitate exceptional . Folosesc modarea CHDK , aduce multe functiuni in plus . Cu voia dvs . ... si a moderatorului , foto ( la intamplare ) ... facute din mana , ceva zoom ... Nota bene - din switch - ul cardului SD se poate stabili daca aparatul booteaza clasic , sau cu CHDK ... facilitate excelenta , in opinia mea ! Site - ul de gazduire le - a redus dimensiunile , dar calitatea cred ca e remarcabila ... ma rog , parere personala , deci prin esenta subiectiva si partiala ... las la aprecierea dumneavoastra !

w1s184.jpg

b3vkev.jpg

30kewle.jpg

Editat de gauss
Link spre comentariu

Este evident că SX60 este o evoluție a modelului SX40 .

Dacă utilizatorii de SX40 sunt mulțumiți , mi se pare normal sa concluzionăm că și SX60 este un model de succes , având performanțe îmbunătățite .

SX40 nu se mai produce și nu este în oferta magazinelor de foto .

Link spre comentariu

Nu e o regula universal valabila, la multe modele am vazut review-uri negative pt modelul upgradat,pt ca exista tendinta comerciala de a mari numarul de pixeli pe acelasi senzor minuscul,pastrand metoda de procesare/procesorul de la modelul vechi,si atunci evident ca modelul nou nu va mai avea aceleasi performante,chiar daca obiectivul este mai bun decat la modelul anterior.Daca de la un model la altul se schimba si metoda de combatere a zgomotului cu procesoare/softuri mai performante, atunci exista sansa de a avea un aparat mai bun in generatia noua.

Link spre comentariu

am vazut ca dorea sa ia chiar si sh. din astea sunt

https://www.olx.ro/oferte/q-canon-sx40/?search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc

si sx50, mai nou si teoretic mai bun decat 40-ul.

https://www.olx.ro/oferte/q-canon-sx50/?search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc

si 60-ul

https://www.olx.ro/oferte/q-canon-sx60/?search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc

astea sunt oferte din tara, sunt sigur ca in Anglia va gasi ceva mai multe.

Editat de eugenbt
Link spre comentariu

Prețurile din ofertele de mai sus sunt incredibil de mari pentru aparate SH , în viziunea mea .

Să nu uităm că aparatele foto sunt consumabile , deoarece au piese în mișcare etc .

Eu nu aș cumpăra niciodată aparate SH din această categorie , decât pentru un experiment privind evaluarea performantelor și fără nici un fel de pretenții legate de fiabilitate .

Evident totul la un preț cat mai convenabil .

Link spre comentariu

Asa este,sunt preturi mari,la care nu se misca nimic,sunt doar cereri.Apar si ocazii.Asa am prins eu HX80-ul...aparat nou nout,la un pret mai mult decat decent.Asa cum am mai spus,eu prefer compactele,pt ca sunt mai discrete si mai usor de carat/folosit,daca tot e sa am un senzor mic.Bridge-ul in viziunea mea,este o compacta in corp asemanator DSLR,cu obiectiv ceva mai performat,dar in ultima vreme nu cu mult,ce nu merita carata in concedii si drumetii.De ex daca as fi fan canon m-as orienta spre un sx700 sau ceva similar...nu mai stiu care ar fi ultima aparitie in gama canon la compacte.E drept ca nu m-a tentat decat controlul full manual,nu si formatul raw.

Link spre comentariu

Eu prevad o prabusire de preturi in domeniul asta,pt ca marea majoritate caruia ii era adresata aceasta categorie de aparate,au renuntat la asa ceva in favoarea telefonului(cu camere din ce in ce mai performante,si probabil in viitorul apropiat echipate si cu ceva zoom optic).Cei mai pretentiosi,oricum nu uzau de aceasta categorie,deci lipsa de clienti va duce la scaderea pretului inevitabil.Eu urmaresc piata asta mai mult de curiozitate,si de ce nu,pt diverse ocazii ce pot apare eventual,si vad anunturi destul de vechi,care lancezesc,si nu cred ca din alte motive decat ca pretul cerut este prea mare.Cele la pret convenabil si in stare buna,dispar repede.

Link spre comentariu

Personal , nu " stateam in apa " fara SX40 . Am mai scris , am destule mijloace de imortalizare a realitatii in formate audio - video . Mai cu " staif " , desi totul e discutabil ... Dar ... exista si un dar ! Am primit o oferta de nerefuzat ( dupa cum enunta clasicii ) ... aparatul , second , impecabil estetic , cu istoric cunoscut , corect si fara incidente , sub 4.000 de cadre ( apropo , exista o procedura prin care se poate afla exact numarul de declansari , se gaseste pe net ... ) , card LEXAR de 128 giga 1000 X , baterie originala Canon de rezerva , sigilata , geanta rugged Samsonite , parasolar custom , si alte nimicuri ( foarte ) folositoare ... ceva trepied etc . Totul in schimbul a 300 RON , cu perioada de gratie pentru testare amanuntita . Ar fi trebuit sa refuz ? ... Aparatul a devenit companion , e luat peste tot ... ocaziile ( de ) foto apar si in activitatea de zi cu zi . Cel putin la mine , mai documentez cate o stare tehnica , vreun defect sau avarie pe la " fiarele " din oblojirea carora imi produc ( o parte ) din venituri . E si nelipsit la manifestarile aviatice ... publice sau nu , calitatea e suficienta , am renuntat sa car DSLR - urile , cu pleiada de obiective etc . Si un alt amanunt ... are o filmare excelenta , full HD , 1920 x 1080 , 30 frames per second . Inca nu sufar de 4K etc . ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Aveti dreptate ... Ideea e ca cine cauta gaseste ... Foarte corecta afirmatia cu caderea in dizgratie a multor aparate foto propriu - zise ( si camere video decente ... ) datorita invaziei telefoanelor " inteligente " . Personal , nu sufera termen de comparatie ... ma rog , eu nu sufar de selfie - uri si alte chestii pokemonizate , juvenile si pasagere ... dar , fiecare cu fixurile lui ! ...

Link spre comentariu

Marea masa de cumparatori/utilizatori de sapuniere,nu vizau in mod deosebit calitatea...acum din cauza telefoanelor,au trebuit sa vina cu oferta de camere compacte/bridge,mult mai bune/performante,ca sa compenseze cumva nisa respectiva,dar nici camerele de pe telefoane nu stagneaza la calitate.De ex si eu am ramas cu un W 55 pe care il foloseam la poze pt forum(oricum a fost degeaba,pt ca l-am luat defect,pt accesorii si acum e perfect functional),la vanzari sau diverse chestii nepretentioase,dar la calitate decenta,adica sa confere un minim de detalii,pt ca mai mult nu era nevoie.Acum folosesc pt asa ceva camera de telefon,care este comparabila(nu pot spune egala,pt ca n-am un model chiar performant),dar imi e tot timpul la indemana...si asta chiar e un mare avantaj.

ma rog , eu nu sufar de selfie - uri si alte chestii pokemonizate , juvenile si pasagere

Nici eu.

Link spre comentariu

Desigur ... e un mod intelept de a aborda realitatea . Altfel , ca sa scoti totul dintr - un bridge ultrazoom bunisor , trebuie ceva cunoastere , teorie , practica , exercitiu , automatism ... mai ales la scene si evenimente dinamice , unele irepetabile . Putini fac pasul , mai ales cei familiarizati bine cu tarlaua foto ... nu e ( chiar ) usor , si nici imediat ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări