Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare camera foto-distante mari

Postări Recomandate

Pt peisaje : senzor cat mai mare, pixeli cat mai multi, filtru anti-alias. Ajungem inevitabil la DSLR, doua lentile 24-70 si 70-200 ar trebui sa acopere toate necesitatile

nu prea stiu cu ce se mananca astea.. da-mi te rog un link cu lentilele de care e vorba ca sa elimin dubiile. Nikon Coolpix P900 care are zoomul ala de 83x sa inteleg ca nu e bun si pentru peisaje? il pot folosi doar pe post de binoclu?

Link spre comentariu

Canon SX60 are un zoom optic 65x , și doua trepte de zoom digital ( 2x sau 4x ) .

Un simplu calcul te lămurește de ce este nevoie de cele 8 trepte de stabilizare a imaginii ...

Acel Nikon este un gunoi în comparație cu modelele recomandate .

De altfel , majoritatea posesorilor încearcă să scape de ele după ce le identifica limitările constructive ...

De aia nu am inclus în lista scurtă decât 3 modele : Sony HX300 , Sony HX400 și Canon SX60 .

În fine , eu nu îmi mai pierd vremea pe aici , procedezi cum dorești .

Pe timpul și banii tăi doar tu ești stăpân .

Link spre comentariu

@ Victor;

Sfaturile tale sunt utile...nu-ti pierzi vremea pe aici! Si eu vreau sa achizitionez un aparat foto nou si ma intereseaza acest topic.

Nu cunosc prea multe despre foto (nu am avut de-a face cu asa ceva)...dar acum ma gandesc serios sa ma implic si eu putin in aceasta arta!

Orice sfat de la cunoscatori este bine-venit...sa nu facem( fac) alegerea gresita!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Incerc să fiu de ajutor tuturor și total imparțial față de fanii unor anumite mărci .

Nu doresc să intru în polemică cu nimeni , din punct de vedere material nu am nimic de pierdut sau de câștigat .

De pierdut , da , am de pierdut timpul alocat unei discuții cu unii care văd alt film , cu alți actori și alt regizor :) !

http://cameradecision.com/compare/Nikon-Coolpix-P900-vs-Canon-PowerShot-SX60-HS

Link spre comentariu

Nikon Coolpix P900 care are zoomul ala de 83x sa inteleg ca nu e bun si pentru peisaje? il pot folosi doar pe post de binoclu?

:rade:

Oricat de buna ar fi stabilizarea,la asemenea valori de zoom,fara un trepied,cred ca nici ca binoclu nu e bun.Daca n-as fi fan Sony,cred ca si eu as opta pt Canonul amintit de Victor.

Link spre comentariu

Evident , toul e legat de capacitatea ochiului uman și a creierului de a compensa tremuratul .

De altfel , orice mărire este din ce in ce mai greu compensată de ansamblul ochi + creier , până la o valoare poate accepta dublul câmpului vizual natural specific rasei umane .

Limita este x4,28 pentru un câmp vizual corect , deci o mărire de maxim x9 poate fi acceptată de ansamblul ochi + creier uman , în condițiile luminii ambientale crepusculare sau la zenit ...

De aia lunetele și binoclurile militare optice standard utilizabile fără stativ au mărirea de maxim x9 .

Evident , aici intervine în socoteală și diametrul lentilelor din obiectiv , adică cele ce captează lumina .

În cazul aparatelor foto digitale , lumina captată de senzor este direct dependentă de optică și timpul de expunere .

Timpul de expunere este dependent de caracteristicile sistemului de stabilizare a imaginii inclus in obiectiv , iar aici excelează doar tehnologia folosita de Canon .

Este tehnologia folosită la aparate mult superioare ca performanțe și preț , din clasa DSLR .

Adică , pe românește , deși Nikon este creditat cu o diafragma de 1/2,8 ( adică intra mai multă lumină prin optica de diametru mai mare decât la concurență ) , Canon cu " doar " 1/3,4 reușește imagini mai bune în condiții de lumină slabă .

Desigur , avantajele provin din materialele deosebite folosite în formula lentilelor , adică o sticla optică mai performantă și în stabilizarea excelenta , proporțională cu distanța focală , dar și în tipul superior de tehnologie folosita în realizarea senzorului de captare a luminii .

Link spre comentariu

Nikon sunt la baza opticieni si e cam greu sa convingi ca lentilele Canon sunt mai bune decat Nikon. In lumina slaba Fuji bateau multe reflexuri.

On topic, eu as recomanda un panasonic fz1000, este un aparat polivalent, robust si bine apreciat.

Link spre comentariu

Nikon sunt echivalentul IOR de la noi .

Canon sunt la fel de giganti pe piața opticii internaționale , dar mai buni pe anumite secțiuni de nișă .

Oricum nu trebuie neglijat aportul unui senzor de captare a luminii superior față de cel folosit de Nikon ( la gunoiul menționat anterior ) și de softul ce asigura suport RAW !

Link spre comentariu

Discutia se poate largi la infinit. Marimea unei companii nu are nici o legatura cu calitatea opticii. Eu am lentile Nikon la ochelari si Canon n-am vazut inca.

Nikon nici nu face senzori, ii cumpara de la Sony si Toshiba, poate face vreo 2-3 modele pentru reflexurile din gama pro.

Comparatia, daca se face, ar trebui mentionat si intre ce se face, aparent ar fi intre P900 si HX-300 pe topicul asta si nu stiu care-i mai gunoi dintre ele.

Niste unelte mai bune decat review-uri de la persoane platite sa faca asta ar fi:

cameradecision.com

snapsort.com

lesnumeriques.com

2cameraguys.com

etc, poate fiecare sa compare in functie de nevoile personale.

Am vazut ca e vorba de un Canon. Foarte corect, n-as lua niciodata compact sau bridge Nikon sau DSLR Canon.

Link spre comentariu

Vrei imagine buna ?

Mergi pe o soluție DSLR .

Dar vei avea costuri mari , greutate mare , volum mare .

Vrei costuri mici , ?

Superzoom bridge .

Calitate acceptabila poti găsi doar la Sony HX300 , Sony HX400 sau Canon SX60 , pe modul manual .

Restul sunt experiențe frustrante , adică timp și bani aruncați .

De dimensiuni mari sau greutate nu poți scăpa , daca vrei un minim de performanță .

Cred ca de la postarea asta subiectul a fost epuizat.

De aici incolo,discutiile devin interminabile,mingea e in terenul cumparatorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări