Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare camera foto-distante mari

Postări Recomandate

Acum 36 minute, cdinu332 a spus:

Eram curios cum arata la 2100mm

IMG-20210302-172355.jpg

Din durerile facerii...rupta banda si schimbata. Totusi e 1200.

Citat

Includerea unui obiectiv cu zoom de 50x înseamnă că Sony Cyber-shot DSC-HX300 oferă aceeași distanță focală de 24-1200 mm ca unul dintre principalii săi rivali, Canon PowerShot SX50 HS.

Sursa citatului https://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_hx300_review

IMG-20210319-230302.jpg

IMG-20210319-230407.jpg

Link spre comentariu
Acum 3 ore, cdinu332 a spus:

As vrea să văd o fotografie cu zoom-ul la maxim,  HX300.

Aveți?

Buna

La "diverse".foto utilizatorului am postat 3 fotografii de pe Transalpina,cota maxima fotografiata statiunea Ranca.Cam 7 sau 8 Km cu 3 setari ale obiectivului.

Fara trepied,totul din mana,am ceva experienta,lucrez(ca amator) de 40 de ani.

Spor

Alex.

L.E.Am deja altele,manastirile din nordul Moldovei,Isaccea,Corbu,doar sa-mi gasesc timp sa le postez.

Link spre comentariu
Acum 21 minute, Atlas nou a spus:

Fara trepied,totul din mana,am ceva experienta,lucrez(ca amator) de 40 de ani.

Era mai greu acum 40 ani cu asa zoom. Eu ma joc cu digitalele incepand din 2000, deci de cca 20 ani. Am facut poze si pe film incepand cu primul aparat, un Smena 8 si pe urma un Fed 3. Dar nici pomeneala de obiective cu focala mare. 

Citat

doar sa-mi gasesc timp sa le postez.

Da, sunt greu de gasit, cand sunt multe...

DSC00244.jpg

DSC00243.jpg

Lumina mai slaba, cer inourat. Se cunoaste diferenta. Coliba e in stanga sus in prima poza...Nu pot aprecia distanta...

Link spre comentariu
Acum 1 minut, doru3160 a spus:

Era mai greu acum 40 ani cu asa zoom. Eu ma joc cu digitalele incepand din 2000, deci de cca 20 ani. Am facut poze si pe film incepand cu primul aparat, un Smena 8 si pe urma un Fed 3. Dar nici pomeneala de obiective cu focala mare. 

Buna

Am avut pentru inceput un Praktica,cu probleme.

Am cumparat un Zenit nou,cu teleobiectiv Pentacon,made in Romania.

Apoi un Polaroid de la mama lui.

Laboratorul"alb-negru" e si acum functional,mi-a fost mila sa-l macelaresc.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu

Sunt rare cazurile cand ai nevoie de x50 zoom optic. In general te descurci in vacante si cu jumate. Din aceste considerente, o vreme am lasat HX300 acasa pt ca era mare si greu de purtat, si am folosit un HX9. Am avut si HX80 dar ca HX9 nu m-a multumit nici una. Si au fost cateva camere, unele chiar cu senzor de 1 inchi, dar cum au venit, asa au plecat, dupa ce m-am jucat cu ele.

Laboratorul de alb/negru l-am desfiintat prin 94. Atunci am dat tot ce aveam pt developat filme si hartie. Am ramas cu niste cutii de hartie nefolosite. Am dat de ele acum cativa ani.

Link spre comentariu

Primul meu aparat,  tot un Smena.  Întâi l-am demontat să văd cum stă treaba.  

A urmat un Fed apoi Zenit,  Praktica după care am trecut la grupa mare,  japoneze. 

Printre ele au mai fost diverse aparate pe care le cumpăram pentru revânzare. O perioadă doar din astea am făcut bani,  uneori destul de multi. 

Azi am devenit comod și folosesc telefonul pe unde mă plimb,  dar e un mare minus în calitate, mă refer în special la compoziție. 

Când am aparatul la ochi este cu totul altceva și in plus de asta  , abordarea tehnică a subiectului este mult îmbunătățită. 

Doar zoom-ul și multitudinea de  pixeli ai telefonului nu sunt întotdeauna suficienți. 

Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Totusi e 1200.

Asa, am amestecat numerele. :rade:

Link spre comentariu

Am lucrat in timp cu multe camere sony. De fiecare data cand voiam sa fac o noua achizitie, fugeam dupa canon si gaseam ocazie cu sony. Numai asa s-a facut ca sunt la a doua camera HX300 dar nici una SX40 sau SX50. Am avut si seria HS de la fuji, LX sau FZ de la panasonic, de la sony am avut si doua modele din seria RX, dar nici un canon. Tare as fi vrut  sa fac o comparatie...poate nu e pierdut timpul, dar s-a cam erodat dorinta de a mai investi in camere. Se vand greu, si cu pierdere daca vrei sa scapi de ele. Acum am cateva cu care mai umblu din cand in cand, si le tin bateriile in stare buna, dar nu pe cat as dori. Mereu apar altele mai urgente.

Cu FZ200 m-am jucat mult pe macro. Daca ai rabdare, poti scoate ceva frumos...poza asta am scos-o incercand sa pozez altceva, dar a aparut libelula si am fost la locul potrivit, la timpul potrivit, cu camera setata pe macro.

P1060422.jpg

Si ca sa vorbim si de zoom, atat cat are, adica un X25,

P1060480.jpg

P1060479.jpg

P1060468.jpg

P1060467.jpg

E decent pt un aparat de vacanță. 

Link spre comentariu

Sony a stat tot timpul bine la capitolul baterii. A mers o vreme cu NP BG1, care au ținut foarte bine. Am baterii din 2007 care inca merg foarte bine. Pe urma au trecut la NP BX1.  Si cu astea au nimerit-o. Nu am nici una care sa fi cazut la datorie, si cred ca am 5...6 bc adunate in timp. Au mai fost ceva modele de baterii , dar cele la care m-am referit au fost modele longevive pe piață. La inceput credeam ca aparatele care merg cu baterii format AA sunt mai avantajate. Nici vorbă. Cele de la sony cu baterii dedicate au fost mult peste la capitolul autonomie si nr de cadre. In concediu, cu bateria din cameră si una de rezervă au facut inutila folosirea încărcătorului. A folosit doar ca suport psihologic, ca este acolo la nevoie. 

Link spre comentariu

Olympus e firmă serioasă, am făcut mai demult o comparație între un Olympus împumutat de la cineva, care avea doar 2 (doi) Megapixeli și o pocnitoare nouă ce voiam s-o cumpăr și care se lăuda cu vreo 5Mpx. Nu există comparație.

Olympus îi dădea cu flit de la distanță....avea în primul rând optică Zeiss.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări