Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare camera foto-distante mari

Postări Recomandate

La 05.05.2023 la 0:43, doru3160 a spus:

Dacă nu e secret, unde îți este necesar un zoom x80, fără de care altfel nu te poți descurca? Întreb pt ca mie mi-a rămas din alte vremuri un hx300 cu zoom x50 și parca tot nu aveam aplicație pt deschidere totala a obiectivului, mai ales fără trepied.

astrofotografie. am trepied foarte stabil.

Link spre comentariu
Acum 41 minute, wally_gatter a spus:

astrofotografie. am trepied foarte stabil.

Cu senzorul ala doar inițiere...ca sa nu spun gluma. E doar o compacta cu zoom mare. La zoom maxim, cu deschidere mica, in conditii de lumina de noapte, zgomotul iese garantat, chiar cu timpi mari de expunere. Deci eu as cumpara altceva pt astrografie, de asta nelamurirea mea cu ce poti face cu asemenea zoom, care, de ce sa nu recunoastem, este impresionant. Cred ca sunt lideri de piata la capitolul asta. Din aceeasi clasa, m-am jucat cu un FZ200, care pe toata plaja de zoom (x24) are aceeasi deschidere. Si tot nu m-a multumit la pozele de noapte cu zoom. La senzori, marimea chiar contează. 

Link spre comentariu
La 06.05.2023 la 22:03, doru3160 a spus:

Cu senzorul ala doar inițiere

Cu senzorul lui Sony alfa 7 3 mirrorless? e senzor 35,6x23,8mm ultrawide. 

La 06.05.2023 la 21:45, flomar60 a spus:

Aveti montură EQ5... 7.....?...telescop....?....eu am un Dobson 200/1200....din păcate fără montură.... deocamdată nu sunt bani.... 

Montura clasica fara contragreutate sau positioner/tracker. E un trepied foarte bun , o sa ma uit la model si o sa va zic ce e.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, wally_gatter a spus:

Cu senzorul lui Sony alfa 7 3 mirrorless? e senzor 35,6x23,8mm ultrawide. 

Altceva... Nu vorbim de 1/2,3 al lui P900. Intre timp, adica din 2015 cand a aparut P900, si telefoanele (unele) au adoptat senzori de 1 inchi.

P900 face impresie, si atat. Si asta nu ar fi ceva rau, daca nu ar costa o caciula de bani... nejustificati prin prestatie. Poate in lumina buna sa putem discuta putin, dar in astrofotografie... 

Link spre comentariu

Acum 2 ore, doru3160 a spus:

telefoanele (unele) au adoptat senzori de 1 inchi.

Intreb aici, deoarece s-a adus vorbire de senzor cu dimensiunile de un inch la camerele foto de la telefoane.

La ce se refera aceasta dimensiune in inch? La suprafata senzorului? Sau la perimetrul senzorului?

Link spre comentariu

Da, se pare ca, intr-adevar, se refera la suprafata. 

Dar, totusi, un inch patrat e o suprafata  destul de mare. E un patrat cu latura de 25.4 mm (ma rog, senzorul are forma de dreptunghi).

La un DSLR are loc un senzor cu asa suprafata, dar la un telefon?

N-am desfacut nici un telefon nou ca sa vad un asemenea senzor.

Editat de norad
Link spre comentariu
La 07.05.2023 la 23:53, doru3160 a spus:

P900 face impresie, si atat

P900 e bridge camera cu senzor crop. Si atat. In rest, pretul lui chiar nu e justificat.

La 08.05.2023 la 2:02, norad a spus:

La ce se refera aceasta dimensiune in inch?

Lungimea x latimea senzorului.

Acum 22 ore, sesebe a spus:

Un senzor mare necesita si lentile de diametru mare

Exact. Dar ei au adaptat lentilele pentru ultrawide si distanta focala mica. Partea buna este ca au nevoie de lumina mai putina, adica un ISO mai mic si va rezulta un noise mai redus. 

Eu am si un Samsung S23, asta mai nou, are 200Mp :rade:, iar senzorul este de 1x 1,1/3 inch, deci este neobisnuit de mare. 

Acum 22 ore, sesebe a spus:

Un senzor mare necesita si lentile de diametru mare

La senzorul asta (Sony alfa 7 III) eu am lentile imense, ce pot capta lumina multa. 

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

In conditii optime de lumină si eventual trepied...dar cu un pic de sprijin merge si din mână, ajuta stabilizarea optica buna a obiectivului. Am si eu HX300 si stiu ce poate...spre deosebire de bătrânul FZ200 care chiar daca are zoom mai mic, deschiderea este constanta pe toata gama de zoom. Pare că la max zoom e altceva. Dar valoarea zoomului e la jumate față de HX 300. Nu le poti avea pe toate... cum se mai zice, si frumoasa, și deșteaptă și devreme acasă. 

Link spre comentariu

Am, doar ca trebuie sa scobesc dupa ele. In general, nu am abuzat de functia de zoom la valoare maxima.Cum spuneam, conditii bune de lumina, fara trepied, e decent.  Stabilizarea optica lucreaza si plimba incet incadrarea, fata de cum misti camera din mana. Timpul de expunere redus, face sa se simta nevoia de lumina buna. Nu pot aprecia distanta, dar sigur nu sunt 7 km.

DSC00718.jpg

DSC00717.jpg

DSC00219.jpg

DSC00222.jpg

DSC00243.jpg

DSC00244.jpg

Poate ne arata si noua poza aia la 7km. Asa cum am spus, nu m-a pasionat sa pozez fata nevazuta a lunii sau planeta Marte. E doar o camera de concediu. A fost, pt ca acum mai mult sta decat o folosesc. E mai la indemana telefonul, cu zoom optic X3, chiar nu trebuie mai mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări