Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lampa de veghe

Postări Recomandate

Corect!

Eu însă nu am încercat să ghicesc ce e în capsulă - poate nici nu e un tranzistor, poate e un integrat cu ceva comparator , cu controlul curentului prin LED , etc. Eu am sugerat doar că s-ar putea să meargă și am propus un tranzistor uzual și ușor de folosit . Există o anumită reținere ( ca să nu zic mai mult ) vis a vis de SMD .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sandu 64

9

• Dxxx

6

• UDAR

3

• mihaicozac

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă se montează tranzistorul trebuie montată o rezistenţă de limitare a curentului prin led, în schema desenată nu există aşa ceva.

Link spre comentariu

Asta spuneam și eu mai sus . Totuși e posibil ca proiectantul să se fi bazat pe faptul că bateriile originale limitau ele însele curentul .

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Am cumparat lampa de veghe la un pret derizoriu scrie pe ele 3x0,1w ,fac lumina suficienta

Curiozitatea m-a facut sa incerc sa reproduc schema cu temporizare din minerul usi

Schema pusa de mine este buna cu o completare ,(- de la bateri la- cond),am folosit un tranzistor NPN H 945

Unde ar trebui o rez de limitare curent prin led?

Daca modific valoarea rez de 30k se modifica puterea ledului

Pentru reglarea timpului in care ledul sta aprinse se modifica valoarea cond?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări