UDAR Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Corect! Eu însă nu am încercat să ghicesc ce e în capsulă - poate nici nu e un tranzistor, poate e un integrat cu ceva comparator , cu controlul curentului prin LED , etc. Eu am sugerat doar că s-ar putea să meargă și am propus un tranzistor uzual și ușor de folosit . Există o anumită reținere ( ca să nu zic mai mult ) vis a vis de SMD . Link spre comentariu
mihaicozac Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Dacă se montează tranzistorul trebuie montată o rezistenţă de limitare a curentului prin led, în schema desenată nu există aşa ceva. Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 (editat) Asta spuneam și eu mai sus . Totuși e posibil ca proiectantul să se fi bazat pe faptul că bateriile originale limitau ele însele curentul . Editat Mai 24, 2017 de UDAR Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Mai 28, 2017 Autor Partajează Postat Mai 28, 2017 Am cumparat lampa de veghe la un pret derizoriu scrie pe ele 3x0,1w ,fac lumina suficienta Curiozitatea m-a facut sa incerc sa reproduc schema cu temporizare din minerul usi Schema pusa de mine este buna cu o completare ,(- de la bateri la- cond),am folosit un tranzistor NPN H 945 Unde ar trebui o rez de limitare curent prin led? Daca modific valoarea rez de 30k se modifica puterea ledului Pentru reglarea timpului in care ledul sta aprinse se modifica valoarea cond? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum