stefank Postat Mai 20, 2017 Partajează Postat Mai 20, 2017 Buna ziua , acest televizor cu alimentare externa de 24 volti are iluminare data de leduri dar imagine deloc . Tensiunea de 12 volti spre panel si care este furnizata de un step down RT8289 este de doar 8 volti . Displayul l-am incercat cu o alta placa de baza LG MT45/LA40A EAX65428305 si este imagine ( ledurile le-am alimentat de la mainboardul original deoarece acesta de proba are alimentare pentru leduri edge si este dubla fata de cit cere displayul ) tensiunea spre t-con masurata cu imagine ok este de 12 volti . Eu banuiesc RT8289 defect deoarece nu cred ca are tensiunea de iesire comandata variabila si astfel tensiunea sa fie tinuta la valoarea de 8 volti din procesor ori soft , cred ca tensiunea ar trebui sa fie ori 0 volti in st-by ori 12 volti in functionare . Ce parere aveti in acest sens ? Multumesc pentru orice informatie . Link spre comentariu
cristybadea Postat Mai 20, 2017 Partajează Postat Mai 20, 2017 (editat) Pe pin 7 al acestui I.C. (Vin) ce tensiune aveti? Editat Mai 20, 2017 de cristybadea Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 20, 2017 Partajează Postat Mai 20, 2017 (editat) Panel_power de 12V vine din Panel_VCC de 12V prin inductorul L1100 = 120 ohmi Panel VCC din 12V prin tranzistor comutator Mosfet comandat On -Off 12V din 24V ( extern ) prin sursa cu controlerul IC404 , comandata si ea On-Off nu variaza nimic poti avea doar consum la iesire din diverse motive si asta duce la scaderea tensiunii daca nu , controlerul IC404 sau componente aferente Editat Mai 20, 2017 de Tavi Link spre comentariu
stefank Postat Mai 21, 2017 Autor Partajează Postat Mai 21, 2017 Multumesc pentru raspunsuri , tensiunea de intrare in RT8289 este de 23,7 volti ( atit da sursa externa ) , consum exagerat de la panel nu este ( am verificat panelul cu mainul din postul 1 si a mers ok timp de vreo ora si tensiunea de alimentare era de 11,8 volti , posibil multimetrul are marja de eroare ) . Consum exagerat posibil sa fie din alta ramura a tensiunii de 12 volti , undeva pe mainboard : tuner , final audio , etc dar asta urmeaza sa verific si sa compar cu un manual service daca voi gasi Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 Salut uite service manual https://www.xfile.ro/vSVxfOM 1 Link spre comentariu
stefank Postat Mai 22, 2017 Autor Partajează Postat Mai 22, 2017 Buna ziua si multumesc celor care au raspuns , am ridicat pinul 8 V_out al integratului si am injectat 12 volti din sursa externa , televizorul functioneaza , voi comanda integratul si revin cu rezultatul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum