Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LED LG 32LN520B

Postări Recomandate

Buna ziua , acest televizor cu alimentare externa de 24 volti are iluminare data de leduri dar imagine deloc . Tensiunea de 12 volti spre panel si care este furnizata de un step down RT8289 este de doar 8 volti . Displayul l-am incercat cu o alta placa de baza LG MT45/LA40A EAX65428305 si este imagine ( ledurile le-am alimentat de la mainboardul original deoarece acesta de proba are alimentare pentru leduri edge si este dubla fata de cit cere displayul ) tensiunea spre t-con masurata cu imagine ok este de 12 volti . Eu banuiesc RT8289 defect deoarece nu cred ca are tensiunea de iesire comandata variabila si astfel tensiunea sa fie tinuta la valoarea de 8 volti din procesor ori soft , cred ca tensiunea ar trebui sa fie ori 0 volti in st-by ori 12 volti in functionare . Ce parere aveti in acest sens ? Multumesc pentru orice informatie .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefank

3

• Tavi

1

• cristybadea

1

Panel_power de 12V vine din Panel_VCC de 12V prin inductorul L1100 = 120 ohmi

Panel VCC din 12V prin tranzistor comutator Mosfet comandat On -Off

12V din 24V ( extern ) prin sursa cu controlerul IC404 , comandata si ea On-Off

nu variaza nimic

poti avea doar consum la iesire din diverse motive si asta duce la scaderea tensiunii

daca nu , controlerul IC404 sau componente aferente

post-174648-0-76534400-1495319160_thumb.jpg

post-174648-0-90252800-1495319166_thumb.jpg

Editat de Tavi
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri , tensiunea de intrare in RT8289 este de 23,7 volti ( atit da sursa externa ) , consum exagerat de la panel nu este ( am verificat panelul cu mainul din postul 1 si a mers ok timp de vreo ora si tensiunea de alimentare era de 11,8 volti , posibil multimetrul are marja de eroare ) . Consum exagerat posibil sa fie din alta ramura a tensiunii de 12 volti , undeva pe mainboard : tuner , final audio , etc dar asta urmeaza sa verific si sa compar cu un manual service daca voi gasi

Link spre comentariu

Buna ziua si multumesc celor care au raspuns , am ridicat pinul 8 V_out al integratului si am injectat 12 volti din sursa externa , televizorul functioneaza , voi comanda integratul si revin cu rezultatul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări