Tataie1 Postat Iunie 16, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2017 Am rezolvat-o cu rezistentele asa cum spun ei. Numara foarte bine. Acum am nevoie sa maresc memoria . Nu-mi incape programul de executie la cat am putut eu sa inteleg programare. O sa-i pun un microSd. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 16, 2017 Partajează Postat Iunie 16, 2017 Nu are cum sa nu incapa, vezi ce faci gresit acolo, nu o sa reusesti sa scri un program care sa nu incapa in memorie asa de usor. Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 ... şi dacă totuşi e prea mare, există Arduino Mega! (în câteva zile am să vă dau ocazia să vă distraţi şi pe socoteala mea! :P shieldu' să-mi vină odată, că încep să mă plictisesc... poate până atunci mă hotărăsc pe care dintre dvdplayerele care adună praful prin boxă le sacrific pe altarul Zeului CNC! ) Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Daca stiam ca este sansa la distractie era mai usor sa iti fac eu cadou un shield de mega, aveam unul de-asta de mai jos pe acasa, am facut cateva lipituri pe el si apoi l-am abandonat. Nu era mare lucru sa cureti lipiturile si sa incepi sa ne distrezi. Link spre comentariu
Tataie1 Postat Iunie 18, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2017 Pentru ca scopul meu nu este sa invat sa programez Arduino am incercat si am reusit sa fac un program mai simplu care sa execute ce vreau eu. Programul pe care l-am facut are foarte multe linii de " if "......numeri 3 pulsuri aprinde Led ,apoi numeri 5 pulsuri stinge LED, apoi iar 3 si iar 5... si asta de vreo 100 de ori pana trebuie sa numere 6 pulsuri si sa aprinda LED si iar 6 si stinge LED dupa care o ia in sens invers de 110 ori si se intoarce. Si tot asa de f multe ori. Nu stiu (inca) cum sa scriu intr-o forma scurta in program repetitia aia de 3 cu 5. Asa am ajuns la concluzia ca nu o sa-mi ajunga memoria. Mega e f.bun. Are de 8 ori memoria mai mare decat Nano dar MicroSd are 2 Giga si e mai ieftin decat Mega. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 for(int i=0;i<100;i++) { //repetam de 100 de ori //numaram 5 si 3 bla bla bla } for(int i=0;i<50;i++) { // repetam de 50 de ori //numaram 6 si 6 } etc... Link spre comentariu
Tataie1 Postat Iunie 18, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2017 Am sa incerc asa. Am citit ceva pe pagina Arduino despre asta cu exemplele date de ei. Multumesc pentru promptitudine . Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 am incercat si am reusit sa fac un program mai simplu care sa execute ce vreau eu. Programul pe care l-am facut are foarte multe linii de " if ". Posteaza programul pe care-l ai si poate te ajuta cineva sa-l micsorezi. Foloseste tag-urile (fara pauze!!), ca sa fie mai usor de citit. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 (editat) Daca nu ii incape compilat pe un arduino, nu cred ca as vrea sa posteze codul sursa aici. Iti dai seama cate copy-paste a facut de a umplut memoria unui arduino Editat Iunie 18, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 19, 2017 Partajează Postat Iunie 19, 2017 Daca stiam ca este sansa la distractie era mai usor sa iti fac eu cadou un shield de mega, aveam unul de-asta de mai jos pe acasa, am facut cateva lipituri pe el si apoi l-am abandonat. Nu era mare lucru sa cureti lipiturile si sa incepi sa ne distrezi. păi vedem cum ne vedem, şi te scap de el! ieri, că era duminică, m-am chinuit din răsputeri să stau calm cu meşteritul, dar tot m-am rătăcit pe githubul grbl... tipul spune clar că e scris DOAR pentru Uno, aka atmega328, inclusiv se poate băga direct într-un 328, nu e realmente nevoie de Arduino decât pentru comunicarea pe serială. mai e o menţiune despre Due, dar nu insistă prea mult, şi spune că nu are de gând să adauge suport de Due în versiunile 1.xx. asta înseamnă că versiunea de Mega e "neoficială", cum s-ar spune. ca idee, e o cerere la versiunea 1.1 pentru portarea pe STM32, ceea ce ar suna bine, pentru că STM-ul e de departe mai "deştept" ca 328... omul, însă, n-a spus nici da, nici nu... să vedem! cum mi se pare că ţi-am mai spus deja, când vine vorba de printere 3D diy, Mega e mult mai folosit decât Uno... mă gândesc şi la asta, dar mai întâi să-mi fac mâna cu un cnc mai simpluţ, să-mi fac concret idee la ce dubioşenii să mă aştept când m-oi apuca de ceva mai serios decât 2 cadre de cdrom... era să uit: shieldul pe care îl aştept e cu L293D... fix ăsta: http://www.ebay.com/itm/191736123855?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT pentru început, eu aş zice că e bun... mai târziu, dacă o să fie cazul, o să trec la alea cu plăcuţe mici addon... l-am luat pentru că o iau uşor: 2 axe, iar pixu' oricum nu are decât sus şi jos, nu e mare brânză... Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 19, 2017 Partajează Postat Iunie 19, 2017 Ce imi place omu` asta MifTy. "Fac un cnc din componente de cdrom, dar nu vreau sa ma coste mai nimic ca este doar pentru teste si joaca, asa ca o sa folosesc un duo de 100ron, mega sau uno de 50lei in loc de un nano de 10lei, chiar daca software-ul indica clar ca este facut pentru nano de 10lei, asa ca ma intreb daca o sa mearga". Mai exact in cazul lui, partea electronica o sa fie mai voluminoasa decat toata partea mecanica la un loc. Link spre comentariu
Tataie1 Postat Iunie 20, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2017 for(int i=0;i<100;i++) { //repetam de 100 de ori //numaram 5 si 3 bla bla bla } for(int i=0;i<50;i++) { // repetam de 50 de ori //numaram 6 si 6 } etc... Din ce am inteles eu din programare arduino pentru 5 trebuie un " for " iar pentru 3 un alt " for " I++ incrementeaza cu 1 Problema e ca daca faci asa programul va fi executat de sus in jos. Adica de 100 ori increment 5 si apoi de 100 ori increment 3 dar nu intercalate. Doar incrementeaza dar nu aprinde/stinge LED... Eu trebuie sa fac asa: Pulsurile ( verificare stare sw on/off) trebuie sa se succeada de la inceputul pana la sfarsitul programului pe serial. Input pinul 2, Output pinul 13. Incepe cu numarare de 100 pulsuri unde LED On ,numara 3 pulsuri LED Off, numara 2 pulsuri LED On, numara 5 pulsuri LED Off, numara 2 pulsuri LED On dupa care grupul 3,2,5,2 se repeta de 100 ori . Apoi numara 6 pulsuri LED Off, numara 2 pusuri LED On, numara 6 pusuri LED Off si incepe repetarea in sens invers a grupului acum 2,5,2,3 de 100 de ori . Si asta de cateava sute de ori. Nu ma gandesc ca cineva ar putea sa-mi scrie mie programul dar sper ca cineva cu experienta in programare Arduino sa-mi dea o idee. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 20, 2017 Partajează Postat Iunie 20, 2017 (editat) for(int i=0;i<100;i++) { aprinde_led(); for(int y=0;y<13;y++) { // -- asteapta impuls aici switch(y) { case 3: stinge_led(); break; case 5: aprinde_led(); break; case 10: stinge_led(); break; case 12: aprinde_led(); break; } } } Editat Iunie 20, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
Tataie1 Postat Iunie 20, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2017 Asa da ! Acum e muuult mai simplu Link spre comentariu
Tataie1 Postat Iunie 21, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2017 Am incercat sa folosesc functiile alea dar... nu reusesc. Ce incerc eu sa invat de pe tutoriale de programare Arduino nu i-mi este suficient. Multumesc pentru raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum