Tataie1 Postat Mai 22, 2017 Autor Partajează Postat Mai 22, 2017 Nu pot sa deschid Mach3 de doua ori in acelas timp. Alte programe pot sa le deschid dar Mach3 nu. Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Poti sa deschizi pe doua calculatoare diferite si legi pinii de la paralel pe valva pe care vrei tu. E acelasi lucru ca si cum ai deschide pe acelasi calculator, oricum ele nu comunica intre ele si nu se pot sincroniza. Link spre comentariu
Tataie1 Postat Mai 23, 2017 Autor Partajează Postat Mai 23, 2017 Am reusit sa-l deschid de doua ori pe acelas calculator. Link spre comentariu
Tataie1 Postat Mai 23, 2017 Autor Partajează Postat Mai 23, 2017 Pot sa fac setari pe fiecare dintre ele dar lucreaza doar primul conectat. Asa ca n-am facut nimic.Nu merge. Trebuie altceva Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 nu merge asa simplu. Nu pot doua softuri sa foloseasca acelasi port paralel si chiar daca ar merge, mach3-ul nu lasa ceilalti pini in pace, el ii seteaza pe toti, deci ar intra in conflict. Link spre comentariu
Tataie1 Postat Mai 25, 2017 Autor Partajează Postat Mai 25, 2017 Trebuia sa incerc. Switchul ar trebui sa se deschida inainte ca axa X sa ajunga in punctul dat ca exemplu 10mm si sa aibe deschiderea maxima in punctul 10mm. Miscarea switchukui on/of va avea o repetabilitate foarte mare iar la revenirea in home a axei X totul sa se reseteze automat Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 Totusi, ai incercat sa generezi gcode cu z=0 sau minimal...? Cu ce produci gcode? Link spre comentariu
Tataie1 Postat Mai 25, 2017 Autor Partajează Postat Mai 25, 2017 Z si Y nu primesc nicio comanda in exemplul dat. Raman in pozitia home. Doar X se deplaseaza. Pentru G1 X-10 M3 axa X se deplaseaza in pozitia 10mm dupa care releul cupleaza apoi trebuie o alta linie care decupleaza releul si apoi o alta care deplaseaza X in 20mm si cupleaza releul. Asta face deplasarea sacadata. Fara sa am in linii comanda pentru releu axa X se deplaseaza prin punctele 10mm,20mm.....fara opriri sesizabile. Cu setarea Constant Velocity Link spre comentariu
Tataie1 Postat Mai 27, 2017 Autor Partajează Postat Mai 27, 2017 dany_cta , am luat un arduino nano asa cum ai spus. Deocamdata l-am instalat. Sa vedem mai departe. Multumesc pentru ajutor. 1 Link spre comentariu
Tataie1 Postat Mai 30, 2017 Autor Partajează Postat Mai 30, 2017 As avea nevoie de un program arduino counter. As putea gasi pe undeva ? Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 Program? adica sa adune intr-o variaibila x=x+1 ?!!!!! Sau te referi la altceva? Link spre comentariu
Tataie1 Postat Mai 30, 2017 Autor Partajează Postat Mai 30, 2017 Cu contorul vreau sa numar cate impulsuri am pe portul paralel al axei X in timp ce aceasta se deplaseaza pana intr-un anumit punct.Dupa ce aflu cate impulsuri sunt cu ajutorul altui program sa comand deschiderea unui intrerupator atunci cand axa X este aproape de acel punct. Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 (editat) Program? adica sa adune intr-o variaibila x=x+1 ?!!!!! Sau te referi la altceva? Gresit. Corect ar fi: x++; Deci vrei ceva de genul: if(x>20) { //deschide releu releu_inchis=false; x=0; } elseif(x>10 and !releu_inchis) { // inchide releu releu_inchis=true; } Editat Mai 30, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 Gresit. Corect ar fi: x++; Nu, nu e gresit, era o intrebare nu o linie de program in limbaj Ardiuno (cu toate ca in Bascom chiar asa se scrie...) Link spre comentariu
Tataie1 Postat Mai 30, 2017 Autor Partajează Postat Mai 30, 2017 Exista un program Arduino care se cheama " Buton" pe care l-am luat eu de referinta. Primeste impulsuri pe pinul 2 si aprinde un LED pe pinul 13. In acelas fel ar trebui sa vina impulsurile de la axa X fara sa mai aprinda LED-ul insa ar trebui sa le numere si sa afiseze rezultatul. Apoi sa introduc in alt program numarul impulsurilor care urmeaza a fi numarate pana cand da comanda inchisdeschis pe pinul 13. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum