Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lungime maxima trasee PGD/PGC pentru programare dsPIC

Postări Recomandate

Intrebare: care e lungimea maxima a traseelor pe cablaj intre pinii PGC/PGD ale dsPIC-ului si conectorul ICSP pentru programatorul PICKit 3 sau PICKit 2 ?

Atasez un cablaj hibrid SMD-THT in jurul unui dsPIC33FJ128GP804. Numarul de lipituri SMD este minim. Am respectat lungimile trasee de max 6 mm pentru condensatorii de decuplare si de max 12 mm pentru oscilatorul extern de 12 MHz. Intrebarea mea este pentru traseele pana la conectorul ICSP. Am prevazut optiuni de programare pentru PGC1/PGD1, PGC2/PGD2, PGC3/PGD3. Cel mai lung traseu este de 90 mm adica 9 cm. Sa zicem ca cel mai lung traseu este de 10 cm. E bine ?

post-181251-0-37554700-1495132649_thumb.png

post-181251-0-59005300-1495132882_thumb.png

Editat de mircang9
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Din acel document am inteles ca lungimea traseelor nu este critica adica se poate si cu trasee pana in 10 cm lungime. Problema ramane totusi la nivelul de tensiune pentru programare. Oricum pinii MCLR/Vpp, PGEC2/PGED2 si PGEC3/PGED3 sunt toleranti pana la 5V. Deci s-ar putea programa cu PICKit 2 in conditiile in care dsPIC33FJ128GP804 apare in lista cu controllere programabile cu PICKit 2. Problema apare la PGEC1/PGED1 care nu sunt toleranti pana la 5V. PICKit 2 adapteaza semnalele PGC si PGD pentru 3.3 V ?

Editat de mircang9
Link spre comentariu

Nu am citit link-ul lui Liviu, desigur este info pertinenta.

Pickit2 recunoaste singur, dupa familia de controller, la ce tensiune sa lucreze. Altfel, o poti tu regla in interfata de programare. Pana nu apesi pe Scrie sau activezi Vdd, nu se trimite nimic la controller cat sa-l crape.

Intreb si eu: de ce nu lucrezi cu Bootloader. Nu am citit daca dsPIC-ul tau are USB inclus, dar poti pune tu un 232 sau doar pad-uri unde lipesti fire temporare catre ICSP sau acel 232. Eu asa fac, caci un conector de 5 pini ocupa mult spatiu uneori.

Spor la treaba!

Link spre comentariu

Nu am citit link-ul lui Liviu, desigur este info pertinenta.

E manualul de utilizare al pickit-ului. La paginile 81..82 e schema, la pagina 82 fiind partea de generare a semnalelor clk si data.

Asta a fost inca o ocazie in care sa remarc cat de putina lume citeste manualele de utilizare.

Link spre comentariu

Da asa e ! La mine spatiu pe placa nu este atat de critic. Fiind cablaj hibrid automat ca spatiul pe placa nu ma afecteaza asa mult. Motivul cu cablaj hibrid este pentru a executa mai usor lipiturile si pentru a minimiza lipiturile SMD si sa testez un dsPIC sau controller SMD. Cu bootloader nu am lucrat. Mi se pare mai complicat.

Va multumesc !

Editat de mircang9
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări