sesebe Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Daca te referi la mine n-ai nimerit-o pt ca nu ma cheama Sebi sau Sebastian Iar Ssb este acronim de la numele meu. 1 Link spre comentariu
alinstegaru Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Te alinta ca intre electronisti... Link spre comentariu
Vizitator catak16 Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Intrebam deoarece de ex intr un pioneer sa 5200 am schimbat 6 bucati de sc 1344 cu ksc 1845 deoarece erau foarte zgomotosi. Parca era radio si seara nici nu il puteam folosi. Am vazut destui pe net care schimba tranzistori in veselie cand le recapeaza si vroiam o parere si de aici. In ce priveste pioneer sx 990 o sa schimb doar condensatorii cu panasonic fc si fm deoarece 90% sunt devalorizati .Vreau sa fac acest amplificator ca la carte deoarece vreau sa devina amplificatorul meu de baza. Multumesc de raspunsuri . Link spre comentariu
tm07uxo Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Pe acest site care poate este cel mai bun din lume si chiar din univers gasesti tranzistori si echivalente.....Spor la reparat. http://transistor-spravochnik.ru/description/kuy12/44721 1 Link spre comentariu
clauelf Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 (editat) F buna tema acestui topic. Am încercat si eu sportul asta cu înlocuirea tranzistorilor in sculele vintage, caracterizate de acel sunet cald, dispărut cu desăvârșire in sculele din prezent.Cu certitudine sunetul se schimba, poți pune si mama echivalentei acelui tranzistor.Sunetul original se pierde.Singura soluție este găsirea unui aparat pe post de donator.Un exemplu f bun sunt magnetofoanele Akai,tranzistorii odată schimbați, adio acel timbru dinamic si cald.Da, zgomotul scade dar sunetul devine rece. Editat Mai 26, 2017 de clauelf Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Sint sigur ca s-ar putea gasi metode de a obtine ambele deziderate, zgomot mic si sunet cald, trebuie numai răbdare si tutun. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Aici s-ar putea sa ai dreptate. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 (editat) Am inlocuit intr-un amplificator tranzistorii finali 2SB556/2SD426 cu MJ29113/4, iar prefinalii 2SC1624 / 2SA814 cu MJE15032/3. Prima data am inlociut finalii, de fapt am prima data nu am avut tranzistori originali, dupa aia am gasit tranzistori originali, iar intr-un final m-am intors tot la MJ-uri. Nu am sesizat schimbari ale sunetului. Am vrut sa pun niste pasta termica la tranzistorii prefinali si cand i-am desfacut in dreptul pastilei de siliciu erau inegriti (cred ca de la temperatura). Chiar daca acesti tranzistori au functionat normal dupa 40 de ani se vad urmele. Pe radiatoare in dreptul acelei pete era o gaura cu diametru de 2mm. I-am schimbat cu MJE-uri si parca s-a schimbat ceva in sunet, foarte putin dar nu mai e la fel. Nu stiu cum a sunat cand a fost nou, dar nu regret ca am facut aceasta schimbare. screen shots Editat Iunie 1, 2017 de daniels Link spre comentariu
nationalistu Postat Iunie 5, 2017 Partajează Postat Iunie 5, 2017 Prefinalii aia care s-au inegrit nu au nimic defect,partea metalica a capsulei a fost argintata in procesul de fabricatie,si cu trecerea timpului sa oxidat,tinand cont ca in acel amplificator avem o armata de electrolitici care datorita timpului incep sa mai piarda din electrolit sub diverse forme.Uneori vedem chiar pe cablaj indreptul terminalelor la electrolitici cum apare umezeala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum