VEF Postat Mai 17, 2017 Partajează Postat Mai 17, 2017 Hristos a inviat ! Am mai deschis un topic la Depanari dar acolo n-am aflat ce vroiam sa stiu daca deranjeaza ca am deschis unul va rog sa ma scuzati se poate sterge . Deci am un aplificator hibrid cu finalii tranzistori bipolari si driver integratul UPC 1298 v care e scum si greu de gasit . Ma intreb daca se poate inlocui cu un montaj cu tranzistoare . Aia de la NEC dau in catalog si o schema echivalenta integratului nu e asa complicate dar nu stiu ce valoari ar trebui sa aiba piesele. Link spre comentariu
VEF Postat Mai 18, 2017 Autor Partajează Postat Mai 18, 2017 Am sa scotsi schema complete a etajului final e putin didferita fata de aia de baza din catalog . Link spre comentariu
franzm Postat Mai 18, 2017 Partajează Postat Mai 18, 2017 Va puteti inspira de aici: 1, 2, 3. Toate cele trei sunt mai bune ca performante decât integratul. Sau din realizari de pe elforum. Eventual întrebati pe colegul Maxente, daca mai are cablaje pentru amplificatorul simetric simplu. Link spre comentariu
VEF Postat Mai 18, 2017 Autor Partajează Postat Mai 18, 2017 (editat) Va multumesc dar eu as vrea sa raman la schema originate a integratului zic am un modul dintr-o statie de fabrica care trebuie sa-l repar . Venea la subufar si are si filtru si o rotectie la cc m-am uitat de curiozitate in catalogul integratului n-are o schema asa complicata de aia m-am gandit ca e mai usor s-o reproduc cu componente discrete decat sa fac alt amplificator . Doar ca nu stiu ce valori or avea . Numai bine Editat Mai 18, 2017 de VEF Link spre comentariu
ex.escu Postat Mai 18, 2017 Partajează Postat Mai 18, 2017 Incercati si cu upc1342 ,din recuperari eventual. Daca tensiunea de alimentare a amplificatorului nu depaseste +/_ 40v si finalii sunt de calitate si au B > 100 se poate incerca cu upc 1225H (se gaseste mai usor inclusiv din recuperari) ,cu racire buna;avand alta capsula si prindere,conexiunile se fac cu conductor izolat . Integratele au schema interna identica ,difera tensiunea de lucru si capsula;ar mai fi upc1270 dar acesta are o tensiune de lucru mai mica. - Link spre comentariu
VEF Postat Mai 19, 2017 Autor Partajează Postat Mai 19, 2017 (editat) UPC 1342 nu gasesc , iar cu upc 1225 nu cred ca se potriveste la ce am eu cam la limita limitei . A mai incercat cineva ce vreau eu sa fac sa il fac adica un echivalent cu component discrete . Postez si datasheet-ul integratului : UPC1298V.PDF Editat Mai 19, 2017 de VEF Link spre comentariu
ex.escu Postat Mai 20, 2017 Partajează Postat Mai 20, 2017 Am adaptat upc1225 la un TA-F417 ,alimentat la +/- 45v ,fixat pe o placuta de aluminiu de 2mm grosime,fixata la randul ei pe radiatorul original (din fier cuprat...) ,cu finali buni,si a rezistat;se poate realiza ,dupa cum a fost sugerat mai sus ,un amplificator ('a la Self) fara finali si fara superdioda . Succes. Link spre comentariu
zarra68 Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Daca te aranjeaza un upc 1288v,e mai mic,dar parca aceasi capsula.E pe cablaj cu tot cu stabilizator si redresare.Original Japan! Link spre comentariu
ex.escu Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 upc 1288 e un final stereo 2x7w ,cu o schema diferita si un alt domeniu de utilizare. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Cu putin noroc, se mai gasesc LME49810 sau 811 care se pot adapta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum