Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent UPC 1298 cu componente discrete

VEF

Postări Recomandate

Hristos a inviat ! Am mai deschis un topic la Depanari dar acolo n-am aflat ce vroiam sa stiu daca deranjeaza ca am deschis unul va rog sa ma scuzati se poate sterge .

Deci am un aplificator hibrid cu finalii tranzistori bipolari si driver integratul UPC 1298 v care e scum si greu de gasit . Ma intreb daca se poate inlocui cu un montaj cu tranzistoare . Aia de la NEC dau in catalog si o schema echivalenta integratului nu e asa complicate dar nu stiu ce valoari ar trebui sa aiba piesele.

post-248454-0-96271700-1495015019_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VEF

4

• ex.escu

3

• franzm

2

• zarra68

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va puteti inspira de aici: 1, 2, 3. Toate cele trei sunt mai bune ca performante decât integratul.

Sau din realizari de pe elforum. Eventual întrebati pe colegul Maxente, daca mai are cablaje pentru amplificatorul simetric simplu.

Link spre comentariu

Va multumesc dar eu as vrea sa raman la schema originate a integratului zic am un modul dintr-o statie de fabrica care trebuie sa-l repar . Venea la subufar si are si filtru si o rotectie la cc m-am uitat de curiozitate in catalogul integratului n-are o schema asa complicata de aia m-am gandit ca e mai usor s-o reproduc cu componente discrete decat sa fac alt amplificator . Doar ca nu stiu ce valori or avea .

Numai bine

Editat de VEF
Link spre comentariu

Incercati si cu upc1342 ,din recuperari eventual.

Daca tensiunea de alimentare a amplificatorului nu depaseste +/_ 40v si finalii sunt de calitate si au B > 100 se poate incerca cu upc 1225H (se gaseste mai usor inclusiv din recuperari) ,cu racire buna;avand alta capsula si prindere,conexiunile se fac cu conductor izolat .

Integratele au schema interna identica ,difera tensiunea de lucru si capsula;ar mai fi upc1270 dar acesta are o tensiune de lucru mai mica.

-

Link spre comentariu

UPC 1342 nu gasesc , iar cu upc 1225 nu cred ca se potriveste la ce am eu cam la limita limitei . A mai incercat cineva ce vreau eu sa fac sa il fac adica un echivalent cu component discrete . Postez si datasheet-ul integratului :

UPC1298V.PDF

Editat de VEF
Link spre comentariu

Am adaptat upc1225 la un TA-F417 ,alimentat la +/- 45v ,fixat pe o placuta de aluminiu de 2mm grosime,fixata la randul ei pe radiatorul original (din fier cuprat...) ,cu finali buni,si a rezistat;se poate realiza ,dupa cum a fost sugerat mai sus ,un amplificator ('a la Self) fara finali si fara superdioda .

Succes.

Link spre comentariu

Daca te aranjeaza un upc 1288v,e mai mic,dar parca aceasi capsula.E pe cablaj cu tot cu stabilizator si redresare.Original Japan!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări