Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptare filtre la MC3362P

Yo4You

Postări Recomandate

SalutAm intentia sa adpatez filtru de 10,7Mhz cu banda de 25khz fata de asta ceramic care are 75 sau mai mare.Am filtru de RTP de ala patratos l-am masurat putin si e ohmic adica inauntru e facut cu bobina mai mult ca sigur .Problema este ca la MC3362P unde este amplasat filtrul ceramic de 10,7 are tensiune pe pinii respectivi de 3 virgula ceva respectiv 5 virgula ceva.Am pus condensatori de separare a tensiunii respective si receptorul se comporta ca si cand ar avea squelchu activat incontinu pe mute si se deschide singur.Cum fac sa pun filtrul respectiv.Mentionez ca aceste filtre le am de la ywaar poate stie el mai bine sa imi dea o mana de ajutor.Va multumesc cu stima Fery.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

4

• Yo4You

3

ovidaine prima data am conectat acel filtru fara condensatori de separare si mi s-a ars MC3362-ule si de atunci m-am jucat prin tatonare cum sa fac sa treaca semnalul si sa separe tensiunea aplicat unui filtru ceramic de 10,7Mhz.Din nestiinta eu montasem direct filtrul fara condensatori de separare si deodata ma trezesc cu mC3362P frigand, iau multimetru comut pe rezistena scala 200ohm si masor vad ca e inductiv.Apropo mare pacat sa deschizi aceste filtre domnule unu sa deschizi daca chiar te manca curiozitatea mie imi era clar ca e filtru cu cuarturi dar nu credeam ca are si bobine :rolleyes:

Link spre comentariu

Filtrul l-am desfacut in urma unor discutii in contradictoriu cu alt radioamator.Pacat zici? De ce? E desfacut nu distrus.Si la urma urmei mai am 3 bucati, pe la radioclub se mai gasesc...daca aveti nevoie cereti cu incredere.Am unul cu banda de trecere de +/-7,5Khz.Trebuie cuiva?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator 10nitz@

m-ar cam interesa si pe mine unu dasta de 10,7... dar ce proprietati au?am vazut ca au banda ingusta, dar ma intereseaza daca au atenuare mai mica decat astea ceramice

Link spre comentariu

Nu stiu sa-ti spun care ar fi atenuarea in banda de trecere dar asa ca intre radioamatori pot sa-ti vind cite bucati vrei cu 5 lei bucata.

Link spre comentariu
Vizitator 10nitz@

In principiu este super OK, acum problema e cu taxele astea postale, am vazut ca tu esti din suceava, eu din bucuresti. Ai idee cum se procedeaza? mie frica sa nu dau mai mult la taxe decat pe filtru, hi. Stiu ca se taxeaza in functie de greutate... dar ma gandesc sa cumva sa imi faca vreo surpriza. Cand sunt pregatit am sa iti dau niste pm-uri cu adresa.

Link spre comentariu

Transportul cu Posta Romana ar fi cam 4 lei dar sa fim absolut siguri propun sa cumperi doua sau chiar trei filtre, in felul asta valoarea componentelor sigur va depasi cheltuielile de expeditie. :smt003 :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări