doru3160 Postat Mai 18, 2017 Partajează Postat Mai 18, 2017 In mod normal ar fi trebuit sa fie securit,ca la masini.Am incercat sa tai (de distractie) cu diamantul un geam de la un frigider vechi si s-a facut graunte.Cu astea mai noi n-am incercat sa glumesc,dar din ce-am citit pana acum aici,probabil sunt din sticla chioara.Mi se pare excelenta metoda folierii,dupa cum la oglinzile din baie e indicat asa ceva pe spate. Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Inseamna ca geam ordinar a fost. Asa s-a spart si la mine. Oala calda pusa direct pe sticla si dupa un timp(cateva minute) a crapat in trei bucati. Dane,incearca sa pui o oala calda pe orice sticla rece de frigider care sta la -n grade si iti va crapa diferenta mare de temperatura si aplicata brusc genereaza fisurarea sau chiar spargerea sticlei.De fapt se si specifica in manualele frigiderelor sa nu punem nimic cald in el!!! Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Sticla borosilicat rezista si la variatii rapide de 250 gr.C fara sa se crape.Dar nu se puneau astfel de geamuri decat la frigiderele de acum 30 de ani, in prezent economia e de baza, in loc de radiator masiv, frigiderele au sarme sudate de serpentina, fier mort, aluminiul sau cuprul e prea scump./ Link spre comentariu
validae Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Nici ,,inoxul,, din care pare că sunt făcute acum unele aragazuri sau frigidere nu mai e tablă de oțel inox, ci tablă ordinară cromată. Cum o zgârii mai tare, apare rugina..... Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Da, domnilor, dar chestiile astea au permis scaderea preturilor la nivele care fac mai usor de "inghitit" faptul ca multe electrocasnice au ajuns "de consum", adica nu merita reparate. (Manopera a ajuns atat de scumpa, si politica pretului la piesele de schimb ne "imping" spre inlocuire - diferenta de costuri e mica si avem un aparat nou, modern, mai "performant" - si care probabil se va "termina" si mai aproape de expirarea garantiei...) Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Corect, insa era mai avantajos sa dai un salariu pe un frigider Arctic romanesc si sa te tina ~20 de ani, decat sa dai jumatate de salariu pe un frigider "de consum" si sa te tina doar 2-3 ani. Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 (editat) Corect, insa era mai avantajos sa dai un salariu pe un frigider Arctic romanesc si sa te tina ~20 de ani, decat sa dai jumatate de salariu pe un frigider "de consum" si sa te tina doar 2-3 ani. Din cat imi amintesc, frigiderele alea erau pe la 4000, mai degraba 2 salarii... Frigiderul cu radiatorul ala nasol a crapat dupa vreo 4-5 ani; nu mai avea garantie, a fost reparat prin inlocuirea radiatorului cu ceva artizanal + reincarcare cu freon si s-a mai tras de el vreo 2 ani, cand a cedat agregatul, care era deja uzat anormal de functionarea cu freon insuficient. Taica-miu s-a incapatinat sa schimbe TOT agregatul (venea pe un stelaj de lemn, se extragea vaporizatorul din congelator prin spate si se introducea cel de la noul agregat) Reparat "capital" a mai functionat vreo 10 ani, dupa care a fost "conservat" (ramasesera singuri si era mai mult gol).... Eu am un Arctic de Beko, cu compresor Electrolux, cumparat prin 2002, care functioneaza si azi, doar ca e ceva mai zgomotos ca la inceput (ghiortaie zeama in circuit, compresorul inca nu face zgomot)..... Probabil ca va "cadea" brusc, fara semne de avertizare? Editat Iulie 12, 2017 de blazeu 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Dupa 15 ani de functionare "bebeko" si-a meritat banutzii dati pe el...ce mai conteaza...mai nasol e cand dai acum 2000-2500 de lei pe o combina mai marisoara si crapa chiar serpentina dupa 2-3 ani, manopera+piesa costa 800-1000 de lei. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iulie 14, 2017 Partajează Postat Iulie 14, 2017 Dar,"bebeko" mai este functional? Daca nu, l-ai mai repara? Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 24, 2017 Partajează Postat Iulie 24, 2017 Sanatate permanenta ! Cer scuze daca nu se incadreaza in topic : am patru rafturi dintr-o combina frigo Ariston (nu mai tin minte modelul) intacte.Daca cineva dintre domniile voastre le vrea , maine imprumut un aparat foto si le pun la vanzari. Link spre comentariu
blazeu Postat August 1, 2017 Partajează Postat August 1, 2017 Dar,"bebeko" mai este functional? Daca nu, l-ai mai repara? Da, functioneaza ok! Dar, repet, compresorul e "Electrolux"..... Depinde de costul reparatiei; de exemplu, am reparat (ma rog, frigotehnistul) congelatorul soacra-mii: defectul a fost infundarea filtrului pentru agentul termic, care a fost inlocuit, reincarcarea cu pentan si optional, montarea unei supape care e susceptibila sa faca mai usoara incarcarea ulterioara, totul in jur de 120 de lei, la domiciliul clientului... Daca ar costa cat jumatate de frigider echivalent nou, mai ales ca are deja 15 ani, as prefera sa-l schimb. (mai depinde si de durabilitatea estimata a reparatiei, dar dupa 15 ani, dulapul s-a mai zgariat ici, plasticele s-au ingalbenit sau opacizat/zgariat cele transparente, la altele s-au rupt usite/capace rabatabile, etc., caz in care inlocuirea e mai atractiva; chiar daca sunt premise sa nimeresc un aparat mai slab, care sa crape semnificativ mai repede, exista o anumita "inertie a experientei"....) Link spre comentariu
dan-a2 Postat August 1, 2017 Partajează Postat August 1, 2017 "bebeko" al meu are 2 ani si deja s-a umflat vopseaua la usa congelatorului !! Link spre comentariu
sesebe Postat August 1, 2017 Partajează Postat August 1, 2017 (editat) Ghinion! Acum produsele trebuie sa reziste numai pina la expirarea garanției. Chiar sa fie extraordinar de scumpe tot nu prea ai optiuni de aparate care sa meargă fără probleme 15-20 de ani. Nimeni nu-ți garantează ca un frigider de 2000-3000 euro te tine 15 ani. Dacă ar fi aceasta garanție îmi cumpăr miine unul. Editat August 1, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Spitfire Postat August 1, 2017 Partajează Postat August 1, 2017 Deja la 2-3000 de euro un frigider de uz casnic pana in 300 de litri e clar ca include TDS-ul (taxa de snobism), cam 80% din pretul total al aparatului. Link spre comentariu
sesebe Postat August 1, 2017 Partajează Postat August 1, 2017 (editat) Acum 25-30 de ani un frigider bun era 5-6 salarii și rezista minim 10-15 ani fără reparatii și nici nu erai considerat snob dacă îți cumpărai unul. Eu as fi dispus sa dau acum citeva salarii pe unul care sa tina tot atit, indiferent ca ma consideri snob sau nu. Editat August 1, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum