Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sticla raft frigider Zanussi

dan_b11

Postări Recomandate

Salutare, stie cineva daca sticla ce se foloseste la frigidere pe post de raft este mai speciala? Mi s-a spart una si as vrea sa o inlocuiesc in cel mai rau caz cu una normal(poate o idee mai groasa daca e cazul).

Pe cea care s-a spart scria 'safety glass' dar nu stiu ce era special la ea ca tot in vreo 3 bucati mari s-a spart(deci nu este securit ca la masini). De gasit am gasit pe net la minim 70 ron si mai e si departe de mine.

Multumesc

Link spre comentariu

Se slefuieste pe margini cu piatra de polizor bucata de geam pe care o tai. Nu va fi periculoasa. La acvarii cum faci cand le faci acasa? le tragi tesit cu gresia si se rezolva. Piatra finuta, nu apesi tare, porti ochelari ca sar cioburi mici, freci cu grija sa nu te tai in celelalte muchii. Asta ii spui geamgiului sa faca.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu banuiesc ca este tratata special ca sa nu faca aschii ascutite iar gen securit iarasi nu-i tratata ca daca se sparge iti umple toate vasele cu sticla si trebuie sa atunci tot ce-i in frigider.

Daca esti dispus sa risti sa trebuiasca sa arunci totul din frigider atunci cind se sparge, atunci poti sa pui si sticla normala - eventual ceva mai groasa.

Eu personal as lua unul special pt frigider daca se gaseste, mai greu e daca nu gasesti originalul.....

Link spre comentariu

Slefuirea pe margini se rezolva la geamgiu cu siguranta, de asta nu imi fac probleme. Vroiam cateva pareri daca este ceva sticla mai speciala. Habar n-am cat e o bucata de sticla groasa de 5 mm si de 32x52 cm dar ma gandesc ca nu ajunge la 70, 100, 150 ron cat am gasit pe net. Spre varianta cu sticla normala ma indrept 99% ca sunt slabe sanse sa gasesc pentru modelul meu si sa fie si sub 50 ron

Editat de dan_b11
Link spre comentariu

Salut!

Ar mai fi si varianta plexiglassului, grosime 5-6 mm.

Dezavantaj, se matuieste in timp.

Avantaje: nu este asa de casant precum sticla si nu produce tandari si aschii microscopice in toate

directiile la spargere.

Tu decizi varianta optima d.p.d.v. financiar si al securitatii alimentelor depozitate in frigider.

Sa aveti o zi buna!

Link spre comentariu

La varianta asta nu m-am gandit dar o sa o iau in calcul. E mai sigur, important e sa nu se incovoaie si sa gasesc de cumparat.

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Link spre comentariu

La frigiderele romanesti Arctic fabricate inainte de `89 sticla era de tip securit, am scapat una pe jos, pe granit, nici macar nu s-a spart, a scos doar un zgomot puternic. Probabil acum la marcile turcesti de frigidere(Zanussi, Moulinex, Arctic, Beko, etc) se pune geam ordinar, doar finisajul la margini difera de geamul de la fereastra. Daca va uitati pe cant un geam securit trebuie sa nu prezinte nuanta verzuie, un geam securit e incolor pe cant. Observ ca si la scannere flatbed nu se mai pune sticla special, ci geam ordinar.

La variatiile de temperatura cauzate de deschiderea usii frigiderului, sau daca faceti greseala sa puneti un vas cald in frigider, geamul ordinar se sparge.

Link spre comentariu

Inseamna ca geam ordinar a fost. Asa s-a spart si la mine. Oala calda pusa direct pe sticla si dupa un timp(cateva minute) a crapat in trei bucati.

Link spre comentariu

Bataie de joc, calitate de rahat, tabla care rugineste dupa 3 ani, compresor Jiaxispera made in ciana...cautati pe la centrele de materiale reciclabile, gen Remat un geam mare, cat mai vechi, si va duceti cu el la un geamgiu care are diamant adevarat, il aduceti la dimensiune.

Link spre comentariu

Apropo,ce intelegi tu prin.."diamant adevarat",ma refer la cel de taiat sticla..?? :nas: Este cumva cel ditnr-o singura bucata(varf ascutit),sau niste role..? :95 P.entru ..sotie/amanta ...conteaza daca este veritabil ! :rege .Poti fi sigur..de acest lucru..!

Link spre comentariu

Poti pune un geam normal si ii pui un autocolant transparent sau mat ,pe ambele fete si vei scapa de cioburi in caz ca se sparge.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări