Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum stam cu fructele anul asta?

Postări Recomandate

In afara de pere , toti pomii sunt ,, incarcati '' , cirese de mai nu am mancat de 2 ani din cauza graurilor !!

E adevarat ca cd-urile agatate de crengi mai sperie graurii ??

NU,dar daca ii arati cu degetul are sa le fie...rusine ! (graurilor), oamenilor..? :wretre Uite asa mai pui de un...compot(doar de unul),esti.."ecologist",altruist..etc.Daca esti in "aria cainelui...la iarna porcul ,se va..spanzura..! :57 . Ce viata de...caine ,mai bine...porc(oare?) :qetrwe sau...magar ?? Este un termen utilizat la tara..! :aut:

Editat de morocanosul
Link spre comentariu

Catastrofa !

8ha livada de meri = muci

2ha livada de ciresi = muci

In judetul Vilcea .

Poate ma scot cu griul,porumbul,ricinul,via .

Se pare ca frigul a fost mai nemils in Vrancea. Imi pare rau sa aud asta...Ceva s-a intamplat si la mine cu merii cumparati din magazin de-a gata altoiti , au avut flori putine (nu stiu daca din cauza frigului), in schimb merii romanesti (am din cel acrisor care se coace toamna tarziu si din cel care face mere verzi, mici si dulci) si cei altoiti acasa, pe mar romanesc, sunt incarcati la maxim, indiferent de altoi.

Sper sa se faca graul, dupa cum am vazut la noi, este frumos, daca nu va ploua mult in perioada treieratului, va fi productie buna.

...................

Cu graurii n-am avut probleme anul asta, in orice caz am plasa pregatita...nu cunosc motivele pentru care anul asta n-au dat atacul, ca in anii trecuti m-am batut cu ei. :rade:

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Se pare ca frigul a fost mai nemils in Vrancea. Imi pare rau sa aud asta...Ceva s-a intamplat si la mine cu merii cumparati din magazin de-a gata altoiti , au avut flori putine (nu stiu daca din cauza frigului), in schimb merii romanesti (am din cel acrisor care se coace toamna tarziu si din cel care face mere verzi, mici si dulci) si cei altoiti acasa, pe mar romanesc, sunt incarcati la maxim, indiferent de altoi.

Sper sa se faca graul, dupa cum am vazut la noi, este frumos, daca nu va ploua mult in perioada treieratului, va fi productie buna.

...................

Cu graurii n-am avut probleme anul asta, in orice caz am plasa pregatita...nu cunosc motivele pentru care anul asta n-au dat atacul, ca in anii trecuti m-am batut cu ei. :rade:

Vilcea nu Vrancea .

Merii si ciresii au fost afectati de citeva zile dar mai ales nopti cu 0 grade sau -2 grade , pur si simplu au cazut florile .

Merii sunt soiuri romanesti : Ionatan , Frumosul de Voinesti , Golden si cam citiva pomi din soiul Remet ( sunt merele care imi plac mie ) .

Eu locuiesc in București , am pe cineva care se ocupa de pamantul meu , omul era disperat , imi trimetea poze cu dezastrul , cind am fost in " control " am vazut cu ochii mei dezastrul , m-am calmat , oricum ma mai costa ceva bani tratamentele ....

Cu griul si porumbul este cu dus si intors , cind productiile sunt mari ...scade pretul .

La anu pun numai ricin si rapita , au pret mult mai bun decit griul si porumbul , sunt singurul nebun care are pamant in zona cu ricin , unii nici nu stiau ce planta este .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Viobio: Scuze pentru neatentia la zona in care aveti pamantul.

Ricin am mai pus si eu, dar am pus de frumusete, langa gard, era la moda la noi in localitate. :rade: Crestea frumos la 3m inaltime, dar era plantat la distanta mare unul de altul...oricum importante sunt semintele nu frunzele. Pe mine m-ar tenta o plantatie de salcam, ca tot veni vorba de plantatii...

Mariusz: Scaparile de la uzina aia nu afecteaza doar pomii...

Editat de marius75
Link spre comentariu

In Tara Barsei, mai exista un inamic al pomilor Uzina "R" de la Feldioara. De ani buni nu am mai mancat un mar, o pruna, corcodusele cad inainte sa se coaca. Nici frigul nu ne-a ocolit. Fructe ? Macese, mure si capsuni.

Mai functioneaza Uzina R ?! Mare mi-e mirarea sa aud asa ceva !

Editat de romicap
Link spre comentariu

La mine n-am decat cirese, visine si caise. Cred ca si o (una) pruna.

Ce-I drept si copaceii sunt mici, anul trecut au avut - unii - primul rod. Sunt plantati prin 2014, din cate imi aduc aminte. Anul trecut am avut o recolta dupa cum urmeaza:

- 6 cirese ( da' bune)

- 2 visine (am facut vreo 10 litri de visinata, mai am 5 ca nu mai am voie sa beau dulcegarii).

- 3 caise

- tentativa de o pruna (s-a intamplat ceva cu ea, ca n-a mai ajuns la maturitate).

Link spre comentariu

La mine n-am decat cirese, visine si caise. Cred ca si o (una) pruna.

Ce-I drept si copaceii sunt mici, anul trecut au avut - unii - primul rod. Sunt plantati prin 2014, din cate imi aduc aminte. Anul trecut am avut o recolta dupa cum urmeaza:

- 6 cirese ( da' bune)

- 2 visine (am facut vreo 10 litri de visinata, mai am 5 ca nu mai am voie sa beau dulcegarii).

- 3 caise

- tentativa de o pruna (s-a intamplat ceva cu ea, ca n-a mai ajuns la maturitate).

10 litri de visinata cu doua visine...dati-ne si noua reteta ! :rade:

Link spre comentariu

10 litri de visinata cu doua visine...dati-ne si noua reteta ! :rade:

Simplu, se mai cumpara 414 visine, se adauga la cele doua deja existente, se pune zahar, palinca si... gata.

Eu am venit cu cele doua visine (au fost bune ca inceput), nevasta a primit restul de 414 (pe numarate). Iaca si visinata. Buna tare.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Îmi aduc aminte de unii de pe la tv cum propăvăduiau apocalisa pomilor fructiferi(atunci în aprilie,după zăpada aia târzie)...că nu se va face nimic anul ăsta !

A fost doar o manipulare ieftină ...ca să mai poată umfla un pic preturile la fructe şi nu numai!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări