modoran Postat Mai 15, 2017 Partajează Postat Mai 15, 2017 Daca nu pleaca cu 2sc3807 mai ai ceva defect acolo. Schimba obligatoriu 2sa1015 cu 2sa1013 din oficiu sau o sa ai surprize foarte neplacute ulterior. Cat priveste afirmatia conform careia 2sc3807 ar fi darlington, ar fi bine de argumentat ca nicaieri in datasheet nu se specifica asa ceva si nici la proba practica nu corespunde, se comporta exact ca un tranzistor normal, tensiune BE de 0,6V si saturatie CE foarte mica, ori nu cred ca exista darlington cu parametrii astia. Are beta mare, atata tot Link spre comentariu
Alextv Postat Mai 15, 2017 Autor Partajează Postat Mai 15, 2017 (editat) Am schimbat si 2sa1015 cu 2sa1013 , l-am gasit intr-adevar intrerupt, si tot nu pleaca, mai sap.... Revin..am depistat si dioda VD 517-FR155 in scurt, puteti va rog sa.mi spuneti cu ce pot sa o inlocuiesc ? Poate am la indemana.... Editat Mai 15, 2017 de sandeel Link spre comentariu
modoran Postat Mai 15, 2017 Partajează Postat Mai 15, 2017 uf4007 sau, mai bine, uf5408 Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Mai 15, 2017 Partajează Postat Mai 15, 2017 Am schimbat si 2sa1015 cu 2sa1013 , l-am gasit intr-adevar intrerupt, si tot nu pleaca, mai sap.... Mai sant,mai sant piese arse...verificati-l calumea... Nu cumva tv-ul acesta a fost trasnit ??? Daca da,atunci aveti mai mult de sapat . Link spre comentariu
Alextv Postat Mai 15, 2017 Autor Partajează Postat Mai 15, 2017 (editat) Da, Florin, a fost traznit....am mai gasit o rezistenta de ordinul ohmilor.... Editat Mai 15, 2017 de sandeel Link spre comentariu
modoran Postat Mai 15, 2017 Partajează Postat Mai 15, 2017 Eu as schimba cam tot ce-i semiconductor in primar, inclusiv optocuplorul Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 15, 2017 Partajează Postat Mai 15, 2017 (editat) Dupa ce repari sursa s-ar putea sa te trezesti cu minuni pe parcurs, gen selector busit, procesor+memorie si jungla. E munca mare sa aduci pe picioare un tv traznit....sa nu mai vorbim de bani...uneori se depaseste valoarea tv-ului. Cam asta se intampla la televizoare traznite...rareori mai scapa cate ceva. Spor. Editat Mai 15, 2017 de mac01 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 15, 2017 Partajează Postat Mai 15, 2017 (editat) ... Cat priveste afirmatia conform careia 2sc3807 ar fi darlington, ar fi bine de argumentat ... http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/sanyo/ds_pdf_e/2SC3807.pdf a se citi cu mare atentie rindul al treilea de la FEATURES ... unde firma sanyo marturiseste negru pe alb cum ca beta apartine intervalului 800 ... 3200 , iar mai jos , in tabel scrie ca beta tipic este 1500 . pentru stiinta celor care inca nu stiu , doar tranzistoarele bipolare clasice , banale , au beta cuprins intre citeva unitati --- de regula pina in 10 --- si maxim 800 . ca sa obtii un beta tipic de 1500 ...nu mai zic de beta maxim de 3200 , CHIAR DACA NU SCRIE ASTA NEGRU PE ALB IN DATASHEET , ESTE IMPERIOS NECESAR CA ACEL TRANZISTOR SA FIE DARLINGTON . cine nu ma crede , n-are decit sa studieze un pic de teorie ...si-mi va da dreptate , pina la urma . Editat Mai 15, 2017 de misuraelectronic Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 15, 2017 Partajează Postat Mai 15, 2017 D-le misuraelectronic,acest tranzistor are performante remarcabile,dar....este un bipolar obisnuit!....nicidecum un darlington! Masurat cu un ohmetru cu ac pe kiloohmi, masoara identic cu orice biploar obisnuit cu siliciu npn....iar beta se incadreaza in limitele anuntate de Sanyo:http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/38905/SANYO/2SC3807.html..... Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Și mai sunt tranzistori simpli cu așa beta? Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Si dupa mine(desi nu sunt expert in componente )astea sunt tyranzistoare speciale si se comporta ca si cele darlington. Link spre comentariu
Alextv Postat Mai 17, 2017 Autor Partajează Postat Mai 17, 2017 Buna ziua Revin cu acest tv. intrucat am fost acupat cu alte treburi.Azi am vrut sa-l definitivez, ori il fac ori il las...Am citit cu atentie tot ce a spus fiecare.Am inlocuit tot ce am gasit defect , insa nu am tz. asta 2sc2655, am doar 2sc3807, care dupa parerea unora nu ar functiona in locul lui 2655.Va rog sa.mi ziceti si mie cei care a-ti inlocuit , merge sau nu merge inlocuit , sa stiu sa nu mai insisit degeaba.Si asa m-am plictisit de el.(chinezarie si gata).Daca nu fac sursa asta sa plece renunt . O zi buna tuturor ! Link spre comentariu
iulian68 Postat Mai 17, 2017 Partajează Postat Mai 17, 2017 Salut. Incearca cu BD237. Are beta mult mai mic, dar s-ar putea sa mearga. Echivalenti pentru 2SC2655 sunt destui pe net, dar nu cred ca-i vei gasi pe la magazinele online. Cel mai bine e sa cauti prin ce mai ai pe acasa si sa vezi ce caracteristici au. Bafta si rabdare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum