Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv. China

Postări Recomandate

Daca nu pleaca cu 2sc3807 mai ai ceva defect acolo. Schimba obligatoriu 2sa1015 cu 2sa1013 din oficiu sau o sa ai surprize foarte neplacute ulterior.

Cat priveste afirmatia conform careia 2sc3807 ar fi darlington, ar fi bine de argumentat ca nicaieri in datasheet nu se specifica asa ceva si nici la proba practica nu corespunde, se comporta exact ca un tranzistor normal, tensiune BE de 0,6V si saturatie CE foarte mica, ori nu cred ca exista darlington cu parametrii astia. Are beta mare, atata tot

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alextv

11

• FLORIN IORDACHE

4

• dan cod

4

• Radiotelegrafist

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am schimbat si 2sa1015 cu 2sa1013 , l-am gasit intr-adevar intrerupt, si tot nu pleaca, mai sap....

Revin..am depistat si dioda VD 517-FR155 in scurt, puteti va rog sa.mi spuneti cu ce pot sa o inlocuiesc ? Poate am la indemana....

Editat de sandeel
Link spre comentariu

Am schimbat si 2sa1015 cu 2sa1013 , l-am gasit intr-adevar intrerupt, si tot nu pleaca, mai sap....

Mai sant,mai sant piese arse...verificati-l calumea...

Nu cumva tv-ul acesta a fost trasnit ??? Daca da,atunci aveti mai mult de sapat . :reytre

Link spre comentariu

Dupa ce repari sursa s-ar putea sa te trezesti cu minuni pe parcurs, gen selector busit, procesor+memorie si jungla. E munca mare sa aduci pe picioare un tv traznit....sa nu mai vorbim de bani...uneori se depaseste valoarea tv-ului.

Cam asta se intampla la televizoare traznite...rareori mai scapa cate ceva.

Spor.

Editat de mac01
Link spre comentariu

... Cat priveste afirmatia conform careia 2sc3807 ar fi darlington, ar fi bine de argumentat ...

http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/sanyo/ds_pdf_e/2SC3807.pdf

a se citi cu mare atentie rindul al treilea de la FEATURES ... unde firma sanyo marturiseste negru pe alb cum ca beta apartine intervalului 800 ... 3200 , iar mai jos , in tabel scrie ca beta tipic este 1500 . pentru stiinta celor care inca nu stiu , doar tranzistoarele bipolare clasice , banale , au beta cuprins intre citeva unitati --- de regula pina in 10 --- si maxim 800 . ca sa obtii un beta tipic de 1500 ...nu mai zic de beta maxim de 3200 , CHIAR DACA NU SCRIE ASTA NEGRU PE ALB IN DATASHEET , ESTE IMPERIOS NECESAR CA ACEL TRANZISTOR SA FIE DARLINGTON .

cine nu ma crede , n-are decit sa studieze un pic de teorie ...si-mi va da dreptate , pina la urma .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Buna ziua

Revin cu acest tv. intrucat am fost acupat cu alte treburi.Azi am vrut sa-l definitivez, ori il fac ori il las...Am citit cu atentie tot ce a spus fiecare.Am inlocuit tot ce am gasit defect , insa nu am tz. asta 2sc2655, am doar 2sc3807, care dupa parerea unora nu ar functiona in locul lui 2655.Va rog sa.mi ziceti si mie cei care a-ti inlocuit , merge sau nu merge inlocuit , sa stiu sa nu mai insisit degeaba.Si asa m-am plictisit de el.(chinezarie si gata).Daca nu fac sursa asta sa plece renunt .

O zi buna tuturor !

Link spre comentariu

Salut.

Incearca cu BD237. Are beta mult mai mic, dar s-ar putea sa mearga. Echivalenti pentru 2SC2655 sunt destui pe net, dar nu cred ca-i vei gasi pe la magazinele online. Cel mai bine e sa cauti prin ce mai ai pe acasa si sa vezi ce caracteristici au.

Bafta si rabdare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări