Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv. China

Postări Recomandate

Buna ziua

Am un tv. sport china si va rog sa ma credeti ca nu stiu nici cum se numeste , pt. ca nu scrie nimic pe el.A fost traznit.Am gasit in sursa care este tranzistorizata un tranzistor ars C2655 ,pe placa V512, si doua diode. Nu stiu ce sasiu este, dar are in componenta :

SURSA:

V503 -D5287

V512-C2655

V511-A1015

Final are D15555

BV.-LA78040N

un CI mare-LA76810A

Rugamintea mea este sa ma ajutati cu o schema si daca se poate un echivalent la tranzistorul asta C sau 2SC 2655.

Va multumesc.

Editat de sandeel
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alextv

11

• FLORIN IORDACHE

4

• dan cod

4

• Radiotelegrafist

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va multumesc domnilor, s-a potrivit una dintre ele..insa, este obligatoriu sa pun tranzistorul asta 2sc2655 sau are inlocuitor ? Am pus un 2sc2482 si vad ca nu pleaca.

Link spre comentariu

Acest tranzistor este prefinal sursa,ce ai pus tu acolo 2sc2482 merge la 300v,pune cel mai bine un BD135,137,139,DAR SA RESPECTI CONFIGURATIA TERMINALELLOR.

Link spre comentariu

multe sfaturi sint complet gresite . multi dau sfaturi doar ca sa se afle in treaba si / sau sa faca rating .

singurul echivalent corect , in afara de original , care merge in sursa acestui tvc , in aceeasi capsula si in acelasi timp gasibil prin rsr , este 2sd1207 . originalul stie 2 amperi ... 2sc2482 stie doar 0,1a , bd-urile 13x stiu doar 1a , 2sc3807 este darlington , deci are beta prea mare , iar celelalte doua 2sc-uri nu s-au vindut niciodata never-ever prin rsr ... :rzb

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

multe sfaturi sint complet gresite . multi dau sfaturi doar ca sa se afle in treaba si / sau sa faca rating .

singurul echivalent corect , in afara de original , care merge in sursa acestui tvc , in aceeasi capsula si in acelasi timp gasibil prin rsr , este 2sd1207 .

Asta e parerea dstra, :secret

Link spre comentariu

2SC3807 are beta intre 600 si 800 .....2SC2655 are beta 60-80....este un motiv important pentru care inlocuirea lui 3807 cu alt tranzistor-chiar daca la alti parametri,inlocuitorul este superior-nu functioneaza....chiar daca merge cu alt tranzistor ,se observa o incalzire mai puternica a trz. final din alimentare....

Link spre comentariu

daca depanatorul chiar nu are 2sc2655 / 2sd1207 , atunci , cu putina bunavointa si cu intoarcerea tranzistorului la 180 de grade , se poate INCERCA montarea bd235 / 237 / 441 , care insa au capsula diferita de a originalului .

Link spre comentariu

Domnilor am gasit 2sc3807, insa tot nu pleaca.Musai sa caut originalul sau...eventual sa incerc cu un BD cum spune dl."misuraelectronic" ?

Link spre comentariu

Domnilor am gasit 2sc3807, insa tot nu pleaca.Musai sa caut originalul sau...eventual sa incerc cu un BD cum spune dl."misuraelectronic" ?

Daca aveti si unul din ce va spus domnul,Misura,atunci incercati si cu unul din acestea...

Iar daca tot nu functioneaza,atunci inseamna ca mai aveti si alte probleme cu tv-ul.

O zi minunata va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări