florinangeru Postat Mai 14, 2017 Partajează Postat Mai 14, 2017 (editat) Salutare tuturor, Am facut un mini sistem audio dintr-un sistem audio 2+1 ce nu isi mai gasea locul prin casa si ma lovesc de urmatoarea problema: am integrat un modul bluetooth audio ce in mod normal se alimenta din USB si l-am alimentat de la sursa in comutatie a sistemului audio de 12v printr-un L7805CV. Am incercat si cu module step down mai complexe, cu incarcatoare USB auto.... dar imi apare un zgomot de fundal ascutit genul unor pulsuri. Am incercat sa pun condensatori de filtraj dar fara succes :(. Ma poate ajuta cineva cu o sugestie, schema... orice informatie este utila. Multumesc Editat Mai 14, 2017 de florinangeru Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 14, 2017 Partajează Postat Mai 14, 2017 (editat) Nu prea ai ce face, zgomotul ala vine de la modulul BT. Sunt discutii pe alte forumuri, dar o solutie 100% nu exista. Unii au incercat sa separe alimentarile modului BT de restul montajului (placuta PCB) dar nu e mereu posibil, caci se propaga mizeriile prin masa oricum. Poti incerca ce zic aici: https://www.eevblog.com/forum/beginners/bluetooth-module-noise-issue/ Editat Mai 14, 2017 de thunderer Link spre comentariu
Cortex Postat Mai 15, 2017 Partajează Postat Mai 15, 2017 Probabil ai iesire balansata la modul si tu folosesti o iesire ( + sau - ) si masa..probabil Link spre comentariu
florinangeru Postat Mai 15, 2017 Autor Partajează Postat Mai 15, 2017 Adaptorul pe care l-am integrat eu este oricum separat de restul, este un TP-Link AH100. Cred ca e o problema de sursa de alimentare intrucat daca il alimentez din portul usb de la PC nu apare aceasta problema. Zgomotul este asemanator cu cel prezentat in link. Pentru clarificari o sa revin cu poze. Multumesc Link spre comentariu
florinangeru Postat Mai 16, 2017 Autor Partajează Postat Mai 16, 2017 Inca nu am reusit sa fac poze dar am schitat in masina azi modul in care am conectat intre ele modulele. Am studiat metodele descrise de cei din forumul respectiv de la linkul dat si sunt metode destul de scumpe :(. Un modul convertor izolat de 5v/1A ajunge 200lei aproximativ si nu merita in cazul meu. Ma gandeam sa gasesc un alimentator mai serios de 5v/2A si sa folosesc un step up pentru alimentarea amplificatorului.... Ce ziceti? Link spre comentariu
Cortex Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Totusi ce model de bluethooth ai ? poti sa ne spui si ce scrie pe IC Link spre comentariu
florinangeru Postat Mai 16, 2017 Autor Partajează Postat Mai 16, 2017 Adaptorul bluetooth este un TP-Limk HA100. Cand ajung acasa ma uit si la cip . Link spre comentariu
modoran Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Daca tot faci tu sursa in comutatie, poti incerca sa faci 2 iesiri separate galvanic pe traf si esti sigur ca nu mai ai probleme, desi ai mai putea insista pe rutarea traseului de masa, poate merge si cu o singura tensiune de alimentare Link spre comentariu
soringt Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Salut. Problema este datorata faptului ca masa audio de la iesirea modulului bluetooth nu este 0V, are aprox 0.9V. Trebuie sa pui cate un traf de 1:1 pe fiecare canal. Sau ca test, alimenteaza modulul bluetooth separat cu o baterie. Link spre comentariu
florinangeru Postat Mai 16, 2017 Autor Partajează Postat Mai 16, 2017 L-am alimentat separat din portul USB de la PC si dintr-un power bank portabil si problema dispare . Da-mi te rog un exemplu de traf 1:1, un link ceva de unde as putea sa cumpar asa ceva. Oricum ma mai lovesc de o problema :(, spatiu limitat. 1 Link spre comentariu
modoran Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Traf de semnal e foarte greu de facut, mai simplu modifici o sursa deja existenta si faci alimentare separata. Sau cred ca merge si un jaf de incarcator de telefon sa alimenteze modulul ala, eventual printr-un stabilizator liniar. Link spre comentariu
florinangeru Postat Mai 16, 2017 Autor Partajează Postat Mai 16, 2017 M-am gandit si la qlimentarea separata dar asta ar insemna sa am doua alimentatoare, doua cabluri si sa ocup doua prize :(. Am alimentatorul lui original doar ca nu am cum sa-l integrez e de la 220v la 5v ..... Loc in incinta sa integrez doua alimentatoare si sa ma duc cu un cablu de 220 la incinta iar nu am :(. Singura varianta este sa gasesc o metoda sa filtrez cei 12v ce intra in incinta si sa-i cobor la 5v pentru bluetooth. Ma mai gandeam la inlocuirea sursei in comutatie de 12v cu un traf clasic de 12v sa vad daca dispare zgomotul de dundal. Cred ca am gasit sursa potrivita la pret decent . Ce ziceti de asta https://www.optimusdigital.ro/surse-coboratoare/2288-modul-sursa-de-alimentare-izolata-220-v-catre-12-v-1-a-i-5-v-1-a.html?search_query=Izolat&results=28 Link spre comentariu
modoran Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Vezi ca s-ar putea sa nu fie ce iti trebuie tie, aia spun 'sursa izolata' si la sursele cu o singura tensiune de alimentare, nu la izolarea tensiunilor de iesire intre ele. Apoi eu nu prea am inteles cum alimentatorul original e de 5v 2A, dar in incintele alea intra 12V. Eu zic fie sa modifici alimentatorul original (sa adaugi ceva spire pe traf daca ai loc si inca o dioda + filtraj), fie il pui intr-o cutie mai mare si adaugi o placuta de incarcator de telefon Link spre comentariu
florinangeru Postat Mai 16, 2017 Autor Partajează Postat Mai 16, 2017 Stai sa clarific: - Amplificatorul se alimenteaza de la un alimentator in comutatie de 12v/2A - adaptorul bluetooth este tot in comutatie si are 5v/1,5A Am sa mai masor odata in seara asta sa vad daca am spatiu sa integrez in incinta ambele alimentatoare si sa vin cu un cablu de 220 pana la ea Link spre comentariu
soringt Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 link pt transformator audio 1:1 https://picclick.com/Audio-Transformer-600-600-Europe-11-EI14-122281134224.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum