ion1ion1ion Postat Mai 18, 2007 Partajează Postat Mai 18, 2007 am gasit skema acestui amplifcator : Bryston 9B-ST http://www.hometheaterhifi.com/volume_6 ... ifier.html un amplificator ft Bun si scump..... 3500 dolari ...si cu garantie 20 ani Am gasit acolo ceva ft interesant .....si anume skema de protectie a amplifcatorului ! ceea ce e interesant..... in cazul de scurt la iesire.....decupleaza tot amplificatorul.... nu stiu ce face aceasta skema exact dar printe cate vad eu compara semnalul de intrare cu cel de iesire...iar daca se intampla ceva supekt cu aceasta constanta intrerupe tot avand in vedere din ce amplicator este scoasa ....si pretul lui cred ca se merita sa aplicam aceleasi metode in amplicatoarele noastre ! As dori ca baitzi de pe forum sa analizeze aceasta skema si sa o adapteze pt ipa400 ! deca se poate ! http://www.ion1ion1ion1.as.ro/skimbata.jpg <<<<<---ceeea ce vreau sa skimb ! http://www.ion1ion1ion1.as.ro/9BSchemat ... 8Oct99.pdf <----schema originala cu tot apliful ....! veti gasi aici si modulul de deasupra in stanga paginii Multumesc Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Mai 18, 2007 Partajează Postat Mai 18, 2007 nu stiu ce face aceasta skema exact dar printe cate vad eu compara semnalul de intrare cu cel de iesire...iar daca se intampla ceva supekt cu aceasta constanta intrerupe totAcest mod de protectie se numeste protectie diferentiala pe amplificator. In unul din topicurile de pe acest forum s-a mai dezbatut problema conceperii unei protectii sigure unde am prezentat anumite concepte utilizate in alte tipuri de instalatii. Recomand recitirea postului prezentat de mine aici:http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=1 ... f111ee4a30Cat despre amplificatoarele concepute de firma Bryston, cu tot respectul trebuie sa o spun ca este una din putinele firme care cat de cat a mai miscat ceva in acest domeniu celelate firme bazandu-se pe scheme si patente datand mai bine de 15-20 ani in urma. Ar mai fi de enumerat poate aici concertul japonez Matushita, care a lansat emblema marci Tehnics sub ai carei denumire a produs o serie de patente unele concretizate practic in aparatura Hi-Fi, o parte destinata segmentului de utilizare pentru acasa. Bineinteles ca exemplele nu s-ar opri aici, dar ceea ce este intra-adevar important si merita punctat este faptul ca firme mari ca QSC si altele asemenea se bazeaza pe scheme de amplificare datand de mai bine de 10ani, imbunatatirile facandu-se doar la partea de productie si calitate a produsului, performantele produsului situandu-se sub nivelul celorlalte produse a unor mai putin cunoscute firme in domeniu, un exemplu in acest sens fiind: Bryston.Referitor la schema de amplificator postata mai sus se remarca cateva particularitati constructive si functionale. Totusi performantele redate in specificatiile tehnice ale produsului sunt trase putin de par. Scopul cred ca vi-l puteti imagina cu toti. Daca se merita o astfel de complicatie, spre exemplu in etajul final de amplificare, se poate spune da cu conditia utilizarii unor componente care sa conduca la performante in regim dinamic ridicat. Cand spun asta nu ma refer doar la condensatoare si tranzistoare ci si la implementarea unei surse de alimentare cat mai apropiata de carcateristicile unei baterii. Bineinteles ca pretul e cam mare raportat la valoarea pieselor utilizate, de fapt acesta (nr. pretul) fiind influentat de costurile de productie, inclusiv asamblare, care necesita un timp mai lung ca de obicei mai ales cand se pune problema unei supravegheri atente a calitatii componentelor printr-o riguroasa sortare a acestora si nu numai. Multe ar mai fi de adogat referitor la acest produs, inclusiv conceperea schemei de protectie a amplificatorului dar cred ca mai important este de trasat concluzia de rigoare: "amplificatoarele Bryston sunt putinele amplificatoare care intr-adevar cand ai bani si nu ai ce face merita cumparate".NUMAI BINE Link spre comentariu
zal Postat Mai 21, 2007 Partajează Postat Mai 21, 2007 Ampliful asta costa 3500 dolari??? :rolleyes: In afara faptului ca e un etaj final in curent continuu, pe impedanta foarte mica de intrare, nu impresioneaza cu absolut nimic.La banii astia iti iei una pe lampi la aceeasi putere, e adevarat ca stereo.Asa zisa protectie (de fapt un detector de clipping) compara nivelul semnalului de pe intrare si iesire dar nu are treaba cu tensiune continua pe iesire, suprasarcina sau scc. Are si limitatoare de curent pe trz. finali desi era de preferat sa fie ceva care comanda releul de pe iesire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum