Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Muzica de opera

Blacksmith

Postări Recomandate

Scuze,incerc sa nu mai fac...! :26 Oricum,ai putea fi mai explicit,nu ca m-ar deranja,dar macar sa stiu unde am ..''calcat pe bec..''! :pandaci

Editat de morocanosul
Link spre comentariu

Cu scuze, "sinfonica" este pe limba lui DESPACITO.

Am arii selectate din opere si din muzica clasica, tip MP3, in total cam 650M.

O pot transfera daca va intereseaza si daca imi spuneti unde si cum.

Sala de opera ca si sala de concerte cu artistii si orchestra in actiune, imprima in constiinta un sentiment de neuitat,

inaltator, care nu se sterge niciodata din memorie.

Din pacate, dupa revolutie am asistat la spectacole cu muzica de pe banda, deci fara orchestra,

dar muzica, glasul si jocul artistilor reuseste sa dea viata scenei si te face sa uiti de acest impediment.

@gsabac

Link spre comentariu

Cu scuze, sa crezi ca Despacito e manea inseamna sa ai idei preconcepute. Eu inteleg ca de cele mai multe ori, ce e urmat de toata turma (e la moda, cum sint blugii rupti) are mari sanse sa fie un rahat, dar in cazul asta chiar nu e asa. Despacito este chiar o super piesa. Fac pariu ca nu i-ai dat nici o sansa, nu ai ascultat-o nici macar o data. Ai auzit ca zic multi (snobi) ca e de porc, si ai preluat si tu.

Mare treaba, am scris sinfonica in loc de simfonica si asta ma face din start manelist... De parca s-ar presupune ca creierul meu e baza de date a DEX-ului.

Mersi, dar am toata muzica de care am nevoie.

P.S: https://www.youtube.com/watch?v=u5OCyOfTdnQ

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Am spus printre rinduri ca "sinfonica" este in limba spaniola. Raspunsul este mai complex

si datorita lui am ascultat minunata interpretare la vioara.

Este o reminiscenta cu sunetul placut al viorii, deoarece am cintat la vioara cind eram copil, dar nu am avut talent si am renuntat.

Cind ma apuca, ascult muzica de opera deoarece ma linisteste in situatiile de incordare si oboseala. Imi creeaza o stare de liniste interioara,

si ma detensioneaza, dar imi vad inainte de lucru, nu stau "trîntit-o căzut" sa savurez muzica ca un meloman, care o si intelege.

Voi in ce situatii preferati sa ascultati muzica de opera si care anume parti.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Sala de opera ca si sala de concerte cu artistii si orchestra in actiune, imprima in constiinta un sentiment de neuitat,

inaltator, care nu se sterge niciodata din memorie.

Cunosc sentimentul si se datoreaza in special ascultarii intr-un mediu viu, adica alaturi de alti oameni, chiar daca nu ai nimic in comun cu vreunul dintre ei.

Oricat ai asculta acasa pe cele mai performante scule nu vei avea acel sentiment. Aproape aceeasi senzatie se regaseste si la concertele rock, pop, etc. Doar ca opera si in general muzica clasica(simfonica) este o muzica calma si linistita comparativ cu alte genuri.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Totul e o problema de acustica . Sant sali de concerte cu o amprenta unica si inconfundabila , iar dinamica unei orchestre simfonice nu poate fi egalata de sistemele de reproducere a sunetului " electrice ", oricat de audiofile ar fi . La Scala din Milano biletele ( abonamente ) se vand cu cel putin un sezon inainte ... si nu pe bani de seminte .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu vă recomand următoarea operă cu care s-a deschis stagiunea de la Cluj, deci e bună:

https://www.dcnews.ro/noua-dreapta-scandal-la-opera-din-cluj-masca-ii-au-intervenit-de-urgen-a_560220.html

Iar o operă care mi-a plăcut foarte mult (filmată că e mai de demult) este "Il tabaro" în traducere Mantaua cu tenorul Vasile Moldovenu în rolul lui Luigi. Este extraordinară interpretara , considerată cea mai bundă din toate timpurile. Un mare tenor.

Link spre comentariu

Totul e o problema de acustica . Sant sali de concerte cu o amprenta unica si inconfundabila , iar dinamica unei orchestre simfonice nu poate fi egalata de sistemele de reproducere a sunetului " electrice ", oricat de audiofile ar fi . La Scala din Milano biletele ( abonamente ) se vand cu cel putin un sezon inainte ... si nu pe bani de seminte .

Folclor...de opera! e adevarat ca biletele sint foarte scumpe, dar gasiti si pentru miine seara daca doriti:

https://www.milanopera-tickets.com/events-month/en/17/10-2017/Teatro-alla-Scala-Milano-October-2017.html

iar in dupa amiaza spectacolului se pot gasi la mai putin de jumatate de pret!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări