Vizitator danristei Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Buna ziua. Am un mini mixer Saramonic AX100 pe care il folosesc sa am volum separat pe cele 2 canale pe care le bag intr-o camera video. Pana acum am folosit un microfon dinamic + o lavaliera. De curand am schimbat microfonul dinamic cu unul condensator care necesita 5V de la intrarea audio a camerei. Cand bag microfonul direct in camera merge fara probleme insa, cand incerc sa il folosesc prin adaptorul pasiv mentionat mai sus, nu functioneaza. Am desfacut adaptorul si am gasit vinovatul. Un condensator de 47uF. Dupa ce l-am scurcircuitat cei 5v alimentare de la intrarea camerei ajung la microfon si acesta functioneaza ok. Problema ce apare acum e ca potentiometrul e din acela step by step iar cand ajustez volumul se aud niste paraituri ca atunci cand e murdar. Ce sugerati? Sa schimb potentiometrele cu modelul clasic sau condensatoarele alea se pot inlocui cu altceva care sa lase sa treaca cei 5v? Multumesc Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Arată schema/montajul adaptorului unde ai făcut modificarea. Aproape sigur, scurtcircuitând condensatorul acela, acum îți intră în mixer tensiunea de alimentare a microfonului. Link spre comentariu
Vizitator danristei Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Nu am schema la adaptorul audio. Condensatorul este intre intrare si potentiometru. Nu mai are decat 4 rezistori. Asta era si ideea, sa treaca tensiunea de la intrarea camerei ca sa se alimenteze microfonul. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Ideea e bună. Soluția găsită pentru rezolvarea ei e proastă. Normal să îți pârâie potențiometrii atât timp cât intra în ei tensiune continuă suprapusă peste semnalul audio. Link spre comentariu
Vizitator danristei Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Si este vreo solutie sa treaca alimentarea de la intrarea de microfon si sa nu paraie potentiometrul? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 (editat) Era pe undeva (ceva revista tehnium) o schema, in care trebuia sa pui o baterie de 1,5 volti, dar nu stiu exact daca asa pur si simplu, sau cu ceva rezistor. Editat Mai 11, 2017 de pop_ady44 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Separati circuitul audio de cel de cc folosit pentru alimentarea microfonului ,sunt necesare 3 fire sau montarea unei baterii pentru alimentarea microfonului . Cautati pe net electret microphone si o sa vedeti ce aveti de facut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum