Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

+U1 fluctuanta

Nostalgic

Postări Recomandate

tv Thomas , in sursa cu IC TDA 8380

Se stie ca ; curentul de fascicul printr-un cinescop tv nu este fix ci este variabil in anumite limite in functie de continutul imaginii si bineinteles si curentul tras din sursa de etajul final linii este variabil.Sursa nu raspunde corect la modificarea sarcinii. In functie de schimbarea continutului imaginii U1 scade cu pina la 15 volti .

Pe o sarcina constanta U1 este perfecta. Ce poate determina ca sursa acesta cu 8380 sa nu raspunda instantaneu la un consum varibil ?Am inlocuit toti conzii din primar si secundar, mai a ramas doar ic-ul.

Vreo idee .

Va multumesc !

Link spre comentariu

Trebuie văzut snubberul daca e ok și rezistențele din emitor final sursa(daca bine îmi aduc aminte e cu bipolar acolo nu cu mosfet)

Plus rezistențele sa nu fie decalibrate.Este o sursa mai pretențioasă.

Link spre comentariu

Daca tv-ul este tcb 082.... sursa are But 11. Verifica tranzistorul T704, diodele zenner (DZ706, DZ703), si restul pieselor care comanda optocuplorul.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator UN CETATEAN

Trebuie bagat stabilizator la retea,si v-a fi bine.Problema e din retea.L a mine la tara reteaua este mai slaba,si am bagat mai multe condensatoare in paralel ca sa obtin 1000 de uf la 400v,si tv-u nu mai simte palpaiala,mai merge 15 secunde scos din priza.

Editat de UN CETATEAN
Link spre comentariu

Domnule <CETATEAN>, o sursa in comutatie are o plaja destul de mare de stabilizare vizavi de tensiunea de retea . Nu ati fost atent la primul meu post.

Am intrebat dece sursa nu raspunde instantaneu la consumul variabil din U1.Daca consumul din U1 este constant U1 este perfecta, la un consum variabil sursa nu urmareste perfect acel consum , ca U1 sa stea batuta in cuie.

In acest caz din retea NU.

- Am montat diode mult mai rapide pe cele doua tensiuni debitate de sursa si s-a imbunatatit ceva . Deci cauza nu erau diodele. Voi schimba si IC-ul .

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Mai mult ca sigur este varianta cu rezistente romanesti.Inlocuiti cele doua rezistente de 1 Ohm(rezistentele monitor de curent),din emitorul BUT11(SAU BUV46),cu doua rezistente bobinate de 1 Ohm,sau cu una 0,47 Ohm.

Modelul asta fost o mizerie de televizor,la fel ca si NEI -CE25...(tot cu TDA8380)

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu
Vizitator dani502017

Mai mult ca sigur este varianta cu rezistente romanesti.Inlocuiti cele doua rezistente de 1 Ohm(rezistentele monitor de curent),din emitorul BUT11(SAU BUV46),cu doua rezistente bobinate de 1 Ohm,sau cu una 0,47 Ohm.

Modelul asta fost o mizerie de televizor,la fel ca si NEI -CE25...

welcome back!!!! :aplauze

Link spre comentariu

Modelul asta fost o mizerie de televizor,la fel ca si NEI -CE25...(tot cu TDA8380)

Ma Bucur Enorm ca ai revenit :aplauze :aplauze

Link spre comentariu

Asa este dl. Andrei, varianta cu rezistente romînesti .dar acele doua din emitor nu sint romînesti , sint de o calitate mai superioara.

Bine ati revenit !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări