Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help - intarzieri

Vizitator jewelia

Postări Recomandate

Vizitator jewelia

Va rog sa ma ajutati si p mine sa fac un program care genereaza intreruperi de EXACT 4422microsecunde(ceas intern). Stiu ca 1 instructiune->2microsec, atunci: 4422/2=2211; 2211/256=8,63. Aleg prescaler 1:16 ? daca da, 2211/16=138,18 deci ar trebui k timer-ul sa se incrementeze de 138 ori? Nu prea cred k ajung asa la exact 4422microsec, dar totusi... cum implementez asta?ORG 0x0000 clrf STATUS movlw 0x00 movwf PCLATHclrf n ; var care numara d cate ori se incrementeaza TIMER0org 0x0004 ; pentru intrerupere movlw 137 ;w=137 subwf n,w btfss status, z ; z=1? retfie ; daca da bcf INTCON, TOIF ;daca z=0 goto mainmain clrf TMR0 clrf INTCON BSF OPTION_REG, INTEDG BSF OPTION_REG, PS1 BSF OPTION_REG, PS0 BCF STATUS, RP0 BSF INTCON, TOIE BSF INTCON, GIE INCF nendVa rog sa ma corectati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kit

1

Top autori în acest subiect

• kit

kit 1 postare

TCY=2ms4422/2=22112211/16=138256-138=118=0x76TMR0 se incrementeaza, cand ajunge la 256 (0x00) se genereaza intreruperea; ne intereseaza sa parcurgem 138 incrementari ale TMR0nu ai specificat tipul picului... codul scris mai jos se aplica 12f629, dar poate fi portat usor catre alt picORG 0x0000goto mainORG 0x0004;aici mai erau ceva instructiuni de salvare a W si STATUScall int_service ;2TCY;aici se mai pot adauga instructiuni de restaurare a W si STATUSretfiemaincall Init_tmr; aici se trateaza restul de initializari...Loop:goto LoopInit_tmr:bcf STATUS,RP0bsf INTCON,GIEbsf INTCON,PEIEclrf TMR0movlw b'10000011 ;prescaler 16 PS3:0=011, asignat catre TMR0, PSA=0banksel OPTION_REGmovwf OPTION_REGreinit_tmr:banksel TMR0 ;1TCYmovlw 0x76 ;1TCYmovwf TMR0 ;1TCYbsf INTCON,T0IE ;1TCYreturn ;2TCYint_service:;daca am intrerupere pe TMR0bsfsc INTCON,T0IF ;1TCYcall int_tmr ;2TCY;alte intreruperi...returnint_tmr:bcf INTCON,T0IE ;1TCYcall reinit_tmr ;reinitializez TMR0 2TCY;tratare eveniment - 2TCY, daca se face apel la o rutina...bcf INTCON,T0IF ;resetez flagul de intreruperereturntrebuie sa avem in vedere ca pana la declansarea efectiva a tratarii evenimentului mai trece ceva timp, adica cel putin 14TCY=28 msnu am intentionat sa calculez exact valoarea de scris in TMR0, insa codul scris de tine era (cred eu) structural gresit.cam asa tratez eu intreruperile si-mi merge. eventualele erori puneti-le pe seama faptului ca nu mi-am baut inca cafeaua.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări