Vizitator sorinn1987 Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Salutare, Ma poate ajuta cineva in Constanta sa scriu un hex pe un PIC16F877. Am nevoie pentru un proiect la facultate, am incercat cu o clona de PicKit 2 dar am ceva dubii in privinta scrierii cu el si as vrea sa verific scriind hex-ul si cu alt programator. Multumesc. Link spre comentariu
mars01 Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Eu unul nu mi-as face probleme de calitatea scrierii programului in uC, clonele PicKit sunt foarte bune. In schimb mi-as pune o intrebare serioasa legata de calitatea programului scris. Care uneori functioneaza foarte bine in simulare cu programe gen Proteus dar scrise in uC-ul fizic numai merg. Ceea ce poate arata erori de configurare registri. Link spre comentariu
cirip Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 PicKit2 are posibilitatea de a verifica scrierea corecta. Ai verificat? Daca nu "da cu zecimale" la verificare, inseamna ca scrierea e corecta, dar problema e la hex, asa cum sugera mai sus si @mars01. Link spre comentariu
Vizitator sorinn1987 Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 (editat) PicKit2 are posibilitatea de a verifica scrierea corecta. Ai verificat? Daca nu "da cu zecimale" la verificare, inseamna ca scrierea e corecta, dar problema e la hex, asa cum sugera mai sus si @mars01. Hex-ul este verificat, l-au scris si altii si functioneaza. La configuration bits am selectat sa fie setati de software, asa cum era indicat de autor. Am verificat eu si partea analogica , alimentare, oscilator extern si functioneaza, trace-urile sunt ok, componenetele ok. Nu inteleg exact la ce va referiti cand ziceti "Daca nu "da cu zecimale" la verificare, inseamna ca scrierea e corecta" . Nu mi da vreo eroare clara, gen expected value ...abc ...found value efg..cum ar fi dat daca verificam daca e blank pic-ul si nu era. O alta chestie ciudata , e ca scriu hex-ul pe pic, care are o dimensiune mica (normala), si cand copii hex-ul de pe pic imi iese cu o dimensiune de 3 ori mai mare. Editat Mai 10, 2017 de sorinn1987 Link spre comentariu
cirip Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 (editat) "A da cu zecimale" e o figura de stil ptr "nu merge cum trebuie". De fapt e un banc deocheat pe tema asta. Cand spun "verificare", nu ma refer la faptul ca hexul e verificat de altcineva, ci la faptul ca, in urma scrierii picului, programatorul poate sa verifice scrierea corecta prin re-citire si comparare cu fisierul hex original. Este vorba de verificarea operatiunii de programare. Editat Mai 11, 2017 de cirip Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Adaug si eu, ca mereu se spune: "am facut ca altii si mie nu-mi merge!". Este complet irelevant argumentul invocat. Daca este hex-ul bun dar nu merge, se verifica de cinspe ori hardware-ul. Sigur e ceva gresit acolo: un scurt cam invizibil, un terminal nelipit, circuitul a fost temporar supra-alimentat, etc. Deci, se verifica pana merge. Apoi, asta "La configuration bits am selectat sa fie setati de software, asa cum era indicat de autor." - esti sigur? Este hex-ul facut incat are bitii de configurare inclusi in hex? Chiar si asa, Pickit permite sa verifici ce configuratie se citeste din hex. O poti verifica ca sa fii sigur ca este aia buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum