Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se schimbă cumva structura chimică la încălzirea cu microunde ?


lutza2

Postări Recomandate

Am cuptor cu microunde de forma...ocupa spatiul in bucatarie inutil. Nu stiu ce se intampla cu acele molecule si nici nu vreau sa-mi bat capul cu asa ceva....dar mancarea incalzita la microunde are un gust extrem de nasol...efectiv isi pierde gustul minunat.

La inceput am crezut ca mi se pare...dar cu timpul am observat ca asa este!

Am renuntat de multi ani la folosirea lui....il folosesc ocazional pentru floricele la punga.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Dar il folosesti corect?

De torpilezi mancarea cu putere mare e aiurea.

Eu pun pe minim si las vreo 4-5minute sa se incalzeasca.

Eventual activez grill-ul in functie de ce mancare am.

 

E mai comod decat sa pazesc aragazul.

Pt mine e ok, nu ma plang. Il folosesc pt ca e automatizat, daca ar face aragazul sau cuptorul acelasi lucru le-as folosi.

Cuptorul mare electric e overkill pt o supa/tocana.

Link spre comentariu

Nu conteaza daca ai setat o putere mai mica sau puterea maxima.......cuptorul tot la puterea maxima va functiona.

Puterea se regleaza printr-un fel de PWM din puterea maxima, adica porneste si opreste microundele pe intervale mai mici sau mai mari astfel incit puterea medie sa aiba valoarea dorita.

Avind in vedere ca defapt microundele au tot timpul putere maxima (cu intreruperi), riscul de a denatura/rupe moleculele este cam acelasi indiferent de puterea de incazire setata.

Link spre comentariu

Poate nu am căutat eu suficient, dar știe cineva vreun articol bine documentat științific, legat de denaturarea alimentelor de către microunde ? Nu mituri de pe internet.....că așa și telefonia mobilă dăunează sigur, dar nu avem încă niciun caz dovedit că unuia i s-a tras boala cutare de la spartfone. M-ar interesa dacă ar face mai mulți testul cu plante udate cu apă ce a fost fiartă la microunde și răcită. Dacă plantele chiar au de suferit după acest tratament, e ceva totuși.Că nu mi-ar fi greu să renunț la cuptorul cu microunde, dar măcar s-o fac știind că trebuie, nu că așa zic unii că-i mai bine. Eu cred că și dacă s-ar dovedi clar că telefoanele mobile sunt cancerigene, puțini ar mai putea să renunțe la ele....cum e cazul fumatului, de exemplu.

Link spre comentariu

Eu zic ca din 1947 cand a fost fabricat primul cuptor cu microunde,aveau tot timpul din lume sa le si scoata din productie daca se dovedeau a fi nocive pt om.Au mai fost produse tinute artificial in productie in scop financiar,dar nici unele n-au rezistat pe piata atata vreme,si sa mai faca si daune sanatatii.Asa ca cine se teme ca de la asta i se va trage sfarsitul,e liber sa nu-l foloseasca,dar nu va afla niciodata daca a avut dreptate sau nu.

Link spre comentariu

Chiar si in medicina se merge pe banuieli si banuielile sunt de multe ori corecte.

Si de multe ori incorecte,si atunci ce alegem?

Eu ma bizui pe faptul ca daca in tot folclorul asta era un sambure de adevar,atunci fabricantul putea sa se disculpe si sa scrie pe produs ca folosirea lui poate dauna sanatatii.Cum scrie pe pachetul de tigari,ca sa nu-l interzica de la fabricare.Omul alege.De crapat oricum crapa,si nu poate face nimeni legatura directa cu fumatul...unii fumeaza si traiesc 90 ani,altii nu fumeaza si crapa la 60 ani.Mesajul asta a aparut in urma studiilor de caz pe fumatori vs nefumatori,si a fost facut public impotriva vointei fabricantilor de tigari.In toata perioada de fabricatie a cuptoarelor cu microunde imi e greu sa cred ca nu s-a gasit nici un destept care sa cerceteze nocivitatea lui si sa nu fi rasuflat vestea,in pofida profitului facut de pe urma comercializarii.Si deloc de neglijat,in afara de folosirea in gospodarii individuale,sunt autorizate si functioneaza in unitati de alimentatie publica...oare chiar asa de mari interese sa fie incat nimeni sa nu piscuie nimic?Imi e greu sa cred,chiar si la noi,ca sa nu mai vorbim afara,in tarile cu mai multa apa calda.

Link spre comentariu

Mai nou si gratarul e nociv pt ca arde carnea si se formeaza nu stiu ce dracovenii care dauneaza grav sanatatii...eu zic celor care le e frica sa nu sucombe subit din cauze necunoscute,sa se hraneasca cu perfuzii...nu-si mai strica nici dantura si nici nu mai fac ulcer. :rade:

Link spre comentariu

Eu nu am incercat sa va conving ca prepararea hranei la microunde este nociva, nu, este la liberul arbitru al fiecaruia.

Fiecare poate sa decida singur daca foloseste cuptor cu microunde sau face ca mine si nu foloseste.

Folosirea cuptorului cu microunde nu este neaparat daunatoare ci este numai un factor de risc in plus.

Dar cind se aduna prea multi factori de risc.......ce faci?

Nu mai bine ii elimini pe cei de care te poti dispersa, macar cei asupra carora ai control? Oricum mai ramin inca o infinitate de alti factori de risc.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
8. Pus-ai fărădelegile noastre înaintea Ta, greşelile noastre ascunse, la lumina feţei Tale.

..........................................................................................................................................................

Asta e deja prea mult pt mine...ma duc mai bine la un gratar toxic.

Link spre comentariu

Mult colesterol...nu e bun...nashpa!

Sa te gandesti si la mine cand il mananci....ca tare as mai vrea si eu unul. Cred ca duminica asta, daca ne lasa timpul si nu mai ploua, o pun si eu de un gratar!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Care magneziu?

asta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium

sau asta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Isotopes_of_magnesium

?

Nu stiu de ce ma indoiesc ca fara un reactor nuclear nu prea aveti ce sa-i faceti magneziului...

poate compusilor chimici cu magneziu mai puteti sa le faceti ceva.

Altfel...ca sa distrugeti magneziul va recomand achizitia unei supernove sau a unui Quasar.Se gaseste la magazinul Cocor pe stanga.

Puteti incerca o adresa si la Kim jong un poate va rezolva cu o mica explozie nucleara.nu stiu cum o sa bagati bombita in bucatarie totusi.Locuiti la etaj?

 

Era vorba despre anumiti compusi/derivati ai Magneziului, care se gasesc in apa de baut, si care impreuna cu Calciul, dau duritatea apei, maresc Ph-ul intr-o zona sigura pentru consum (ph 7), si in acelasi timp asigura necesarul de minerale pentru buna functionare o organismului. Nu stiu in ce masura microundele pot afecta (sau nu) lagaturile dintre acei derivati ai Magneziului. Interesant este ca elementul chimic Mg, nu poate fi absorbit de organism decat sub forma unor derivati, iar daca legatura acestor derivati se rupe sub influenta microundelor, adio absorbtie.

Oricum , wiki sa traiasca....

Link spre comentariu

Mult colesterol...nu e bun...nashpa!

Sa te gandesti si la mine cand il mananci....ca tare as mai vrea si eu unul. Cred ca duminica asta, daca ne lasa timpul si nu mai ploua, o pun si eu de un gratar!

Te pomenesti ca esti..."pe invers",adica ...VEGETARIAN?? :57 Atunci se pare ca nu ai aflat.."noutatile"..,cea mai buna leguma este..carnea! :freaza:

Desi nu ma dau in vant dupa ea,dar de sarbatori sau la iesire la iarba verde(padure) musai(obligatoriu) acompaniata de o bere..rece ! :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări