Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se schimbă cumva structura chimică la încălzirea cu microunde ?


lutza2

Postări Recomandate

Sper sa nu, ca cica e plina de e-coli.

Păi dacă ”apa vie” nu-ţi place ...ia o ”apă tare” ca să-ţi mai treacă supărarea! :49

Editat de elmar
Link spre comentariu

Si in ce conditii a "isplodat" apa?

Adica ce a pus in cana?

Toata interventia mea pe acest topic se refera la 2 aspecte:

1) modificarea structurii apei din cauza microundelor;

2) o explicatie a unei mai bune extractii sub influenta microundelor.

Interventia mea se baza pe prezumtia ca plantele sunt supuse microundelor. Recunosc, initiatorul declara de fapt altceva. Chiar daca explicatiile de la punctul 2) - desi corecte - nu reflecta fenomenele in conditiiile specifice mentionate de initiator, in mod riguros aspectele conexe punctuli 1) le-am acoperit.

 

Ironiile cuiva care nu a auzit de capilaritate si de ce proprietati sunt induse de ea, pot spune cu mana pe inima ca ma lasa rece. Cu atat mai mult daca e unul fara studii universitare care nici macar nu are curiozitatea sa urmareasca niste linkuri date mura in gura.

Link spre comentariu

Ain am impresia ca te bagi in seama neintrebat pentru ca o singura data am facut referire la tine, si asta a fost sa-ti indic conditiile prezentate de Lutza. Postarea citata de tine se adresa 1000% lui Sesebe, in nici un caz tie, asa ca nu vad cu ce motiv o incriminezi, si nici nu vad CE ar fi de incriminat acolo. Inteleg ca te plangi ca ti s-a sters o postare ( habar n-am daca e sau nu asa si nici nu ma priveste ), dar nu are sens sa-ti directionezi frustrarile catre mine.

 

PS: Poti explica cum se modifica molecula de apa de catre microunde?

Asta vizavi de punctul 1 al tau...

Link spre comentariu

La fierberea calsica, moleculele din apa incalzita migreaza de la baza vasului catre suprafata. Acest proces se repeta continuu pana la atingerea temperaturii de fierbere.

La incalzirea cu microunde. aces proces de migratie nu exista deoarece moleculele de apa sunt atacate din toate partile de acele microunde. Temperatura creste fara sa existe o antrenare pe verticala a acelor molecule si poate depasi valoarea de 100oC.

In momentul in care se introduce ceva in acel recipient, legaturile chimice se rup si apa poate "exploda"

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Pinti, tu ai citit ce am scris eu in prima interventie aici? Am venit cu rezultatele unui test practic facut chiar atunci cu cateva minute inainte. Apa chiar a clocotit la fel ca si cu fierbatorul si nu a trecut de 100*...

Asta se poate intampla numai cu apa distilata ( si spun "poate" pentru ca nici asa nu sunt 100% convins dar probabil la un moment dat voi testa si cu apa distilata ).

Link spre comentariu

Cer scuze de interventie.

Cu toate ca ...am lucrat vreo zece ani cu aceste microunde pe 2,45GHz.. Si la un nivel mult mai mare decat un banal cuptor casnic.

Link spre comentariu

Nu vad de ce ti-ai cere scuze, dar sa spui ca microundele cu care ai lucrat tu sunt mai microunde decat cele de la cuptoarele de bucatarie, e cam la fel cu sa spui ca apa trece de 100* la microunde, dupa ce eu am dovedit ca nu e asa...

Link spre comentariu

Marian,

Nu e vorba de frustrare, cu totii avem sau mai mult dau mai putin sensibilitati. Iat tu, nu doar ca moderator ci si ca cineva cu atat de multe postari, trebuie sa te prinzi ca atunci cand raspunzi imediat dupa altcineva impici si adresantul. Iar daca te referi la altcineva, nu strica sa mentionezi cui te adresezi.

 

Privitor la "modificari structurale", la incalzire molecula de apa in sine nu pateste nimic. Insa molecula in faza lichida nu sta singura, ci din cauza legaturilor de hidrogen formeaza agregate supramoleculare, cumva ca niste ciorchini. Cand se sistemul primeste energie, agitarea moleculara tinde sa rupa din "boabele ciorchinelui", agregatele devenind din ce in ce mai mici. Cand se ajunge la fiecare boaba de capul ei, avem deja moleculele in stare gazoasa, in care legaturile de hidrogen nu mai asigura tensiunea superficiala necesara existentei unei faze condensate. Dimpotriva, la racire cand ciorchinele se mareste astfel incat sa includa tot sistemul avem faza solida.

Iar cand spun energie, ma refer la orice forma de energie, indiferent daca a venit prin microunde inductie sau radiatie.

Editat de ain
Link spre comentariu

Ei asta-i buna, acuma implicam si functia mea, la fel de nefondat pentru ca aici sunt un simplu utilizator, si mai inventam si o logica la fel de nefondata ca sa ne sustina acuzatiile... Zau asa, ce-i mare branza sa admiti ca ai inteles gresit? Stiu, e mai simplu sa acuzi decat sa asumi.

 

Cat despre explicatia ta.... no comment.

Link spre comentariu

Nu am spus ca acele microunde, cu care am lucrat, erau mai microunde decat microundele unui cuptor clasic de bucatarie.

Am vrut sa spun ca energia aceia era mult mai mare decat la un cuptor normal.

 

Daca nu vreti sa fierbeti apa in cuptorul cu microunde, atunci incercati urmatoarele experimente:

- Incercati sa coaceti un ou intreg

- Incercati sa faceti o omleta

- Incercati sa faceti floricele de porumb, dar din porumb clasic ca la bunica acasa

- Studiati ce se intampla cu o furnica pusa pe acea farfurie dupa ce dati drumul la cuptor si o lasati asa un minut.

 

Aici ma opresc si nu mai intervin.

Link spre comentariu

Cine a zis ca nu vreau sa fierb apa?

DEJA AM FACUT-O CA SA TESTEZ!

Scuze pentru caps dar zau daca nu simt ca eu scriu si tot eu citesc uneori...

Link spre comentariu

Eu am remarcat doar culoarea diferita. Nu pot sa masor legaturile H-O, ca n-am decat un subler.

Folositi acelasi vas in amvele situatii?

Link spre comentariu

Nu te supara frate, topicul nici macar nu e initiat de mine, validae l-a facut si el a pus titlul.

Pana la coada si eu am gresit vorbind despre structura chimica, moleculara, atomica, subatomica , sau care o mai fi aia.

Am remarcat un fenomen si nu sunt expert in structuri, deci nu aprob si nici nu vreau sa combat orice parere a altora mai cunoscatori.

Sunt de acord cu fiecare si o sa incerc si alte pliculete de ceai cu alte amestecuri.

Asta fu pe baza de : macese, flori de hibiscus, frunze de portocal, bucati de mar, radacina de cicoare, rodie si zmeura. Facut in Anglia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări