ain Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Am scos cana din cuptor si am pus un plic de ceai de musetel ( eu si musetelul suntem cunostinte vechi ) de la un cunoscut producator autohton, si am lasat cana acoperita cateva minute asa cum fac de obicei atunci cand imi fac ceaiul cu fierbatorul electric, culoarea nu a fost cu nimic mai deosebita fata de cea pe care o stiam atat de bine. Colegul vorbea de introducerea plantei in timpul incalzirii cu microunde. Nu e acelasi lucru. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Ain, mai citeste o data... ...Plicul il pun dupa ce scot apa de la microunde.... Sesebe, posibil ca statia de pompare care alimenteaza acea cladire, sa aiba un sistem de filtrare suficient de restrictiv incat sa purifice apa pana aproape de nivelul celei distilate, numai ca apa distilata nu-i buna de baut, sau oricum nu ajuta cu nimic organismul, sarurile minerale continute de apa potabila sunt esentiale, si daca acestea sunt prezente in apa, atunci sigur clocoteste... Oricum cert e ca eu am gasit ce am gasit, deci... apa "normala" nu explodeste Link spre comentariu
vghesm Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Atenție, dragi colegi! Apa încățzită la microunde conține cantități importante de monoxid de dihidrogen (cunoscut și ca acid hidroxil sau monoxid dihodrogenat), care consumată excesiv poate produce grave probleme, uneori chiar moartea. Dealtfel, mii de oameni mor anual din cauza acestui compus chimic! Există chiar și o petiție pentru interzicerea acestui compus chimic deosebit de periculos: https://petitieonline.net/petitie/05132042 1 Link spre comentariu
ain Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Asta cu "suprainfierbantarea" apei, a fost buna https://www.slideshare.net/Nabiilah/microwave-assisted-extraction pagina 10. Pentru informatii suplimentare googaleste dupa "capillary evaporation". Ain, mai citeste o data... Sorry. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Atenție, dragi colegi! Apa încățzită la microunde conține cantități importante de monoxid de dihidrogen (cunoscut și ca acid hidroxil sau monoxid dihodrogenat), care consumată excesiv poate produce grave probleme, uneori chiar moartea. Dealtfel, mii de oameni mor anual din cauza acestui compus chimic! Există chiar și o petiție pentru interzicerea acestui compus chimic deosebit de periculos: https://petitieonline.net/petitie/05132042 Alte povesti de adormit copiii, sau de fapt mintile naivilor. De citit: https://en.wikipedia.org/wiki/Dihydrogen_monoxide_hoax Link spre comentariu
validae Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Postarea #38 e bazată pe o farsă de 1 Aprilie în care apa (H2O) este prezentată ca ,,monoxid dihidrogenat,, şi i se dau potenţialele ,,pericole,, pentru corpul uman. Normal că dacă bei prea multă dăunează.....la fel şi când te îneci cu ea. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Pai in link-ul pus de mine ce scrie?? Link spre comentariu
validae Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Exact acelaşi lucru, dar unii nu intră pe link-urile postate, de aceea am explicat pe scurt ce era de citit acolo. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 (editat) Ain, mai citeste o data... Sesebe, posibil ca statia de pompare care alimenteaza acea cladire, sa aiba un sistem de filtrare suficient de restrictiv incat sa purifice apa pana aproape de nivelul celei distilate, numai ca apa distilata nu-i buna de baut, sau oricum nu ajuta cu nimic organismul, sarurile minerale continute de apa potabila sunt esentiale, si daca acestea sunt prezente in apa, atunci sigur clocoteste... Oricum cert e ca eu am gasit ce am gasit, deci... apa "normala" nu explodeste Era un sistem clasic de filtrare a apei pt apa de robinet, sistem care banuiesc ca se gaseste in diferite forme in foarte multe cladiri de birouri, deci este posibil ca nefericitul experiment sa fie repetat si in alte locuri. Editat Mai 9, 2017 de sesebe Link spre comentariu
ain Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 (editat) Postul #38 probabil este o ironie. Cum mi-a fost stersa o postare, nu doar politicoasa dar si ontopic, eu ma retrag. Editat Mai 9, 2017 de ain Link spre comentariu
Marian Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Si in ce conditii a "isplodat" apa? Adica ce a pus in cana? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Nu sunt chimist insa in eventualitatea in care microundele nu modifica atomii individuali de hidrogen si oxigen in cine stie ce fel, povestea ramane dupa parerea mea doar un mit. Scurt, cuprinzator si la obiect ! Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Si in ce conditii a "isplodat" apa? Adica ce a pus in cana? Nu stiu sigur ca nu eram defata, ori un pliculet de ceai ori o lingurita. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Mda, suna destul de "credibil", sau asa cum americanii mai zic prin filme "Objection, hear-say" Link spre comentariu
elmar Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Postul #38 probabil este o ironie. Cum mi-a fost stersa o postare, nu doar politicoasa dar si ontopic, eu ma retrag. Şi te-ai supărat numai pentru atât!?? Apa vie cu tine...my friend!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum