Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se schimbă cumva structura chimică la încălzirea cu microunde ?

lutza2

Postări Recomandate

Am scos cana din cuptor si am pus un plic de ceai de musetel ( eu si musetelul suntem cunostinte vechi ) de la un cunoscut producator autohton, si am lasat cana acoperita cateva minute asa cum fac de obicei atunci cand imi fac ceaiul cu fierbatorul electric, culoarea nu a fost cu nimic mai deosebita fata de cea pe care o stiam atat de bine.

Colegul vorbea de introducerea plantei in timpul incalzirii cu microunde. Nu e acelasi lucru.

Link spre comentariu

Ain, mai citeste o data...

...Plicul il pun dupa ce scot apa de la microunde....

Sesebe, posibil ca statia de pompare care alimenteaza acea cladire, sa aiba un sistem de filtrare suficient de restrictiv incat sa purifice apa pana aproape de nivelul celei distilate, numai ca apa distilata nu-i buna de baut, sau oricum nu ajuta cu nimic organismul, sarurile minerale continute de apa potabila sunt esentiale, si daca acestea sunt prezente in apa, atunci sigur clocoteste...

Oricum cert e ca eu am gasit ce am gasit, deci... apa "normala" nu explodeste :)

Link spre comentariu

Atenție, dragi colegi! Apa încățzită la microunde conține cantități importante de monoxid de dihidrogen (cunoscut și ca acid hidroxil sau monoxid dihodrogenat), care consumată excesiv poate produce grave probleme, uneori chiar moartea. Dealtfel, mii de oameni mor anual din cauza acestui compus chimic!

Există chiar și o petiție pentru interzicerea acestui compus chimic deosebit de periculos: https://petitieonline.net/petitie/05132042

Link spre comentariu

Atenție, dragi colegi! Apa încățzită la microunde conține cantități importante de monoxid de dihidrogen (cunoscut și ca acid hidroxil sau monoxid dihodrogenat), care consumată excesiv poate produce grave probleme, uneori chiar moartea. Dealtfel, mii de oameni mor anual din cauza acestui compus chimic!

Există chiar și o petiție pentru interzicerea acestui compus chimic deosebit de periculos: https://petitieonline.net/petitie/05132042

Alte povesti de adormit copiii, sau de fapt mintile naivilor.

De citit:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dihydrogen_monoxide_hoax

Link spre comentariu

Postarea #38 e bazată pe o farsă de 1 Aprilie în care apa (H2O) este prezentată ca ,,monoxid dihidrogenat,, şi i se dau potenţialele ,,pericole,, pentru corpul uman. Normal că dacă bei prea multă dăunează.....la fel şi când te îneci cu ea.

Link spre comentariu

Ain, mai citeste o data...

Sesebe, posibil ca statia de pompare care alimenteaza acea cladire, sa aiba un sistem de filtrare suficient de restrictiv incat sa purifice apa pana aproape de nivelul celei distilate, numai ca apa distilata nu-i buna de baut, sau oricum nu ajuta cu nimic organismul, sarurile minerale continute de apa potabila sunt esentiale, si daca acestea sunt prezente in apa, atunci sigur clocoteste...

Oricum cert e ca eu am gasit ce am gasit, deci... apa "normala" nu explodeste :)

Era un sistem clasic de filtrare a apei pt apa de robinet, sistem care banuiesc ca se gaseste in diferite forme in foarte multe cladiri de birouri, deci este posibil ca nefericitul experiment sa fie repetat si in alte locuri.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Postul #38 probabil este o ironie. Cum mi-a fost stersa o postare, nu doar politicoasa dar si ontopic, eu ma retrag.

Editat de ain
Link spre comentariu

Nu sunt chimist insa in eventualitatea in care microundele nu modifica atomii individuali de hidrogen si oxigen in cine stie ce fel, povestea ramane dupa parerea mea doar un mit.

Scurt, cuprinzator si la obiect !

Link spre comentariu

Si in ce conditii a "isplodat" apa?

Adica ce a pus in cana?

Nu stiu sigur ca nu eram defata, ori un pliculet de ceai ori o lingurita.

Link spre comentariu

Postul #38 probabil este o ironie. Cum mi-a fost stersa o postare, nu doar politicoasa dar si ontopic, eu ma retrag.

Şi te-ai supărat numai pentru atât!?? :rade:

Apa vie cu tine...my friend!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări