lutza2 Postat Mai 9, 2017 Autor Partajează Postat Mai 9, 2017 Deja e o experienta repetata de multe ori. Poate mai vrea cineva sa o reproduca. Ceaiul e un amestec de fructe si flori. Poate doar panichez si nu e nimic infricosator, ci doar se extrage o componenta mai verde inchis. #700e01 #041c09 asa variaza culoarea, daca se foloseste google. Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Cel mai sănatos mijloc de a incălzi apa rapid este cu plita de inducţie, in 50 de secunde faci un ceai sau un ness. Cuptorul cu microunde nu e indicat, se schimbă în mod nefast structura apei, în sens invers în care se schimbă prin înghetare. Cel mai bun energizant e un ţurţure de gheaţa topit dimineata in ceai-treci iarna fara o raceala, si ai si chef de muncă pe parcursul zilei. Link spre comentariu
PINTI Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 (editat) Pacat ca te ajuta in munca numai pe timpul zilei. Daca te ajuta si noapte imi faceam crescatorie de turturi. Asa ..preventiv. Editat Mai 9, 2017 de PINTI Link spre comentariu
ain Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Cel mai sănatos mijloc de a incălzi apa rapid este cu plita de inducţie... Cuptorul cu microunde nu e indicat, se schimbă în mod nefast structura apei, în sens invers în care se schimbă prin înghetare. Mai precis ce se schimba in structura apei? Ai apa la 20oC o incalzesti cu microunde dupa care o lasi sa se raceasca la 20oC. Cum tine minte blestemata de apa, fiind la sfarsitul experimentului, ce a patit in timpul acestuia. 1. Doar daca folosesti apa distilata se intampla asa ceva, si nu din cauza ca apa ar avea mai mult de 100 gr.C, ci din cauza fortelor care apar ca urmare a tensiunii superficiale. 2. Apa se incalzeste repede la microunde, dar tot asa de repede se raceste dupa ce inceteaza actiunea microundelor. 1. In cazul in care mi-ai raspuns mie, nu e adevarat ce spui. Distilata-nedistilata apa va "exploda" in microcavitatile ce se gasesc in materialul vegetal. Cu distrugerea aferenta. 2. Nu zau! Deci ai apa incalzita la, sa zicem, 50oC si in cuptor se va racii mai repede decat daca ar fi fost incalzita prin inductie. Deci apa in secunda urmatoare opririi incalzirii stie cum a ajuns la 50oC ca sa se raceasca in conformitate. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Devine apa fermecata iar cu apa fermecata nu te pui........... 1 Link spre comentariu
ain Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Linkul se refera la "water molecules confined in hexagonal ultra-small channels – 5 angstrom across – of the mineral beryl.". Ce legatura are asta cu apa din solutiile diluate? Link spre comentariu
lutza2 Postat Mai 9, 2017 Autor Partajează Postat Mai 9, 2017 Am propus un experiment simplu, reproductibil, puteti sa postati fiecare rezultatele. In mod evident apa isi schimba structura si nu prea percem implicatiile fenomenului. Se schimba chiar cand ii vorbesti si fara sa cad in ridicol se cunoaste exemplu apei sfintite. Cu toate astea preotii tibetani nu folosesc prea multe cuvinte, nici litere, un hummmmm e de ajuns. Inseamna ca apa interactioneaza cu vibratii (unde) la diferite frecvente. S-a demonstrat deja ca muzica influenteaza plantele, dar nu am vazut scris ca de fapt influenteaza apa din plante. Poate asa o fi si cu microundele, adica e in mod sigur, doar ca nu se stie cat e de nociv. La fel cum nu se popularizeaza influenta telefonului asupra celulelor umane. Nu e bine, nu trebuie lipit telefonul de fata, dar nimeni nu renunta la mobile. Link spre comentariu
VAX Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Am vazut pe net carti de chimie in care se trata obtinerea de sinteze organice cu ajutorul microundelor. Moleculele au anumite frecvente de vibratie si interactioneaza cu microundele cu frecventa respectiva. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Poate e vorba de apa alcalina si apa acida, respectiv apa vie si apa moarta....poate microundele fac apa moarta. Zic si eu, inspirat de basmele lui Petre Ispirescu... Link spre comentariu
ain Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Am propus un experiment simplu, reproductibil, puteti sa postati fiecare rezultatele. In mod evident apa isi schimba structura si nu prea percem implicatiile fenomenului. Cum iti dai seama, in urma acelui experiment, ca se schimba structura apei? Se rupe sau se lungeste vreo legatura H-O, se schimba vreun unghi, se modifica vreun orbital atomic sau molecular? Daca vrei sa afli googaleste "microwave assisted extraction" si o sa vezi de ce fenomene apar. 1 Link spre comentariu
Marian Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Asta cu "suprainfierbantarea" apei, a fost buna Cati dintre voi folositi apa distilata pentru ceai sau cafea sau altele de genul? Am cuptor cu microunde si-l folosesc destul de rar, de regula pentru floricele sau incalzirea diverselor alimente. Am facut un experiment rapid, o cana de apa bine clocotita la microunde, sonda de temperatura introdusa in ea in timp ce inca mai clocotea, 99*C...98*C.......97*C...etc. Am scos cana din cuptor si am pus un plic de ceai de musetel ( eu si musetelul suntem cunostinte vechi ) de la un cunoscut producator autohton, si am lasat cana acoperita cateva minute asa cum fac de obicei atunci cand imi fac ceaiul cu fierbatorul electric, culoarea nu a fost cu nimic mai deosebita fata de cea pe care o stiam atat de bine. Poate ca o sa fac si testul cu planta, desi am mari indoieli ca as reusi sa o "ucid" cu apa fiarta la microunde si apoi racita. Nu sunt chimist insa in eventualitatea in care microundele nu modifica atomii individuali de hidrogen si oxigen in cine stie ce fel, povestea ramane dupa parerea mea doar un mit. Ceea ce poate fi mai plauzibil la testele cu plante ( daca ar fi sa le iau in serios ) ar fi distrugerea eventualelor microorganisme sau a mineralelor ( printr-o forma de separare sau decantare, sau D-zeu stie cum ) care pot fi nutrienti pentru planta, habar n-am, dar asa cum am zis, poate o sa testez, candva, cand am chef... Link spre comentariu
rimache Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Astea sint povesti de adormit copii..... Apa pura / distilata nu este afectata de microunde. Aici te contrazic. Folosesc apa pura in gospodarie si o incalzesc frecvent la microunde. Din punct de vedere al incalzirii se comporta exact ca apa de conducta sau orice alta apa. Link spre comentariu
lutza2 Postat Mai 9, 2017 Autor Partajează Postat Mai 9, 2017 Eu am remarcat doar culoarea diferita. Nu pot sa masor legaturile H-O, ca n-am decat un subler. 1 Link spre comentariu
ain Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 ... se cunoaste exemplu apei sfintite. http://abcnews.go.com/Health/study-holy-water-harmful-health/story?id=20257722 Eu am remarcat doar culoarea diferita. Nu pot sa masor legaturile H-O, ca n-am decat un subler. Si atunci de ce spui ca e evident ca se modifica structura? Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 (editat) Asta cu "suprainfierbantarea" apei, a fost buna Cati dintre voi folositi apa distilata pentru ceai sau cafea sau altele de genul? Am cuptor cu microunde si-l folosesc destul de rar, de regula pentru floricele sau incalzirea diverselor alimente. Am facut un experiment rapid, o cana de apa bine clocotita la microunde, sonda de temperatura introdusa in ea in timp ce inca mai clocotea, 99*C...98*C.......97*C...etc. Am scos cana din cuptor si am pus un plic de ceai de musetel ( eu si musetelul suntem cunostinte vechi ) de la un cunoscut producator autohton, si am lasat cana acoperita cateva minute asa cum fac de obicei atunci cand imi fac ceaiul cu fierbatorul electric, culoarea nu a fost cu nimic mai deosebita fata de cea pe care o stiam atat de bine. Poate ca o sa fac si testul cu planta, desi am mari indoieli ca as reusi sa o "ucid" cu apa fiarta la microunde si apoi racita. Nu sunt chimist insa in eventualitatea in care microundele nu modifica atomii individuali de hidrogen si oxigen in cine stie ce fel, povestea ramane dupa parerea mea doar un mit. Ceea ce poate fi mai plauzibil la testele cu plante ( daca ar fi sa le iau in serios ) ar fi distrugerea eventualelor microorganisme sau a mineralelor ( printr-o forma de separare sau decantare, sau D-zeu stie cum ) care pot fi nutrienti pentru planta, habar n-am, dar asa cum am zis, poate o sa testez, candva, cand am chef... Am un coleg de servici care a patit-o cu apa de robinet la servici in fata la mai multi colegi S-a ars la fata rau de tot si a stat in concediu vreo 2 saptamini............ Nu-i nevoie sa fie distilata, este suficient sa fie "aproape" distilata - foarte curata. Editat Mai 9, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum