Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se schimbă cumva structura chimică la încălzirea cu microunde ?


lutza2

Postări Recomandate

Am niste ceai la pliculetze, acelasi ceai, aceeasi cutie.

Cand incalzesc apa la microunde (2 min) ceaiul iese verde intunecat.

Cand incalzesc apa la aragaz sau sistem gen cafetiera (rezistenta de putere)culoarea este rosietica, mult mai imbietoare si mai apropiata de continut.

Ceai e in acceptiunea populara, de fapt e o infuzie de plante in general rosii.

Plicul il pun dupa ce scot apa de la microunde.

 

Care o fi explicatia ? Oare apa incalzita la microunde devine toxica ? Am inteles ca daca o fierbi la microunde, chiar nu mai e buna.

Poate cineva sa ma lamureasca ? fara sa ma faca prostanac, daca se poate.

Link spre comentariu

......

Am citit ceva despre denaturarea apei care a fost încălzită în prealabil la microunde, cineva îmi spunea chiar că dacă uzi o plantă cu apă fiartă la microunde și apoi răcită, după scurt timp planta moare. Asta după spusele celui care chiar făcuse experimentul.....

Nu am făcut (încă) experimentul, dar nu este exclus ca vibrația la frecvențe foarte înalte a moleculelor să afecteze cumva ceva......

Personal folosesc zilnic de zece ani cuptorul cu microunde și nu pot spune dacă m-a afectat cu ceva asta. Dar poate m-a afectat și nu sunt (încă) conștient de asta, Doamne ferește !.

 

Dar totuși, când fac ceaiuri, evit să încălzesc apa cu microunde, ,,just in case,,......și o încălzesc ,,clasic,, pe reșou sau flacără.O fi ceva și cu microdudele astea....

Link spre comentariu

Acele puncte (....) erau postate de mine ca să deschid un topic nou fără conținut, dar care să-l aibă ca inițiator pe lutza2. După mutarea unei postări din alt topic, el a devenit inițiator, iar punctele (...) pe care le pusesem doar ca să fie ceva conținut în postare, le-am înlocuit cu răspunsul pe care i l-am dat în acel topic (Răcirea semiconductorilor) din care am mutat discuția asta de acum.......

Asta, după ce lutza2 s-a plâns că nu poate iniția un topic nou......Voila ! Topic nou. Dacă nu vă place titlul, schimbăm....

Link spre comentariu

Am testat pe o planta draguta (urzica) cele spuse de validae si chiar se adevereste dar la plantuta mea o trebuit sa-i dau de vreo 2-3 ori apa.

( plantuta mea o napadit un ghiveci cu ,cactusi si mi-o omorat/sufocat ,si in final a murit si urzica otravita de acea apa incalzita la microunde.

 

eu am citit prin 2008 de acest efect si acuma chiar l-am iincercat .

(merge)

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Prin incalzirea la microunde apa depaseste punctul de fierbere si devine suprainfierbintata iar temperatura de extractie este alta.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Cred ca are sesebe dreptate. Parca am mai citit ca la microunde apa fierbe fara ca tu sa o vezi clocotind , asa cum esti obisnuit.

Link spre comentariu

De multe ori te grabesti si cuptorul cu microunde te ajuta in sensul asta, chiar daca se stie de multa vreme ca este nociv. O sa-mi iau o cana fierbator electric de apa.

Link spre comentariu

Am citit ceva despre denaturarea apei care a fost încălzită la microunde, cineva spunea chiar că dacă uzi o plantă cu apă fiartă la microunde și apoi răcită, după scurt timp planta moare. Asta după spusele celui care chiar făcuse experimentul.....

Nu am făcut (încă) experimentul, dar nu este exclus ca vibrația la frecvențe foarte înalte a moleculelor să afecteze cumva ceva......dar să nu deviem ideea topicului.

O să deschid eu un topic separat la Discuții diverse, pe tema asta și continuăm acolo..

 

Referitor strict la ideea topicului, eu zic că acel radiator negru, care absoarbe mai bine în infraroșu, și radiază tot la fel de bine în infraroșu.

Nu am timp acum să fac experimentul cu două radiatoare încălzite identic, dar credeți-mă că-l voi face atunci când voi avea două radiatoare identice ca formă și suprafață, dar unul alb și unul negru mat. Atunci poate va fi mai clar pentru toți.....

 

 

Astea sint povesti de adormit copii.....

Apa pura / distilata nu este afectata de microunde.

Intradevar microundele distrug molecule prin ruperea lor in bucati si de aceea afecteaza mincarea si sint considerate cu potential cancerigen pt ca moleculele de mincare rupte contin foarte multi radicali liberi care s-a demonstrat ca sint cancerigeni.

Dar la apa pura daca sint rupte in bucati moleculele nu rezulta decit H2 si O2 care fiind gaze se degaja in atmosfera.

 

 

edit: nici eu nu am cuptor cu microunde tocmai din cauza amintita mai sus.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Prin incalzirea la microunde apa depaseste

punctul de fierbere si devine suprainfierbintata

Lucru posibil doar dacă fierberea are loc la o presiune

mai mare decât presiunea atmosferică normală (adică cea

de la nivelul mării şi temperatura de 0°C (aprox. 760 mm Hg).

Altfel nu-i posibil nici dacă ar sfida cu neruşinare manualele

de fizică de clasa a VI-a.

Link spre comentariu

Lucru posibil doar dacă fierberea are loc la o presiune

mai mare decât presiunea atmosferică normală (adică cea

de la nivelul mării şi temperatura de 0°C (aprox. 760 mm Hg).

Altfel nu-i posibil nici dacă ar sfida cu neruşinare manualele

de fizică de clasa a VI-a.

 

Vezi aici: https://www.youtube.com/watch?v=1_OXM4mr_i0

 

si aici:

 

https://www.youtube.com/watch?v=8XaqCvOpKxs

https://www.youtube.com/watch?v=dWqtCoD2gcY

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Care o fi explicatia ? Oare apa incalzita la microunde devine toxica ? Am inteles ca daca o fierbi la microunde, chiar nu mai e buna.

Poate cineva sa ma lamureasca ? fara sa ma faca prostanac, daca se poate.

Apa, sigur-sigur nu pateste nimic. Are exact aceeasi structura implicit proprietati fizice si chimice indiferent de cum se incalzeste.

Diferenta la facutul ceaiului este localizarea sursei de caldura: folosind cuptorul de microunde are loc fierberea apei oriunde ea exista, inclusiv in interiorul plantei initial uscate. Are loc inclusiv "explozia" apei prin evaporarea in porii plantei. Din acest motiv ceaiul e mai "concentrat" daca l-ai facut la microunde.

Cand faci ceai pe plita electrica, incalzirea e periferica, nu se mai produce "explozii".

 

Tehnica asta se foloseste mult in biotehnologie cand utilizand microundele are loc distrugerea membranei celulare.

Link spre comentariu

Doar daca folosesti apa distilata se intampla asa ceva, si nu din cauza ca apa ar avea mai mult de 100 gr.C, ci din cauza fortelor care apar ca urmare a tensiunii superficiale.Apa se incalzeste repede la microunde, dar tot asa de repede se raceste dupa ce inceteaza actiunea microundelor.Agitatia moleculara produsa de microunde este enorma comparativ cu incalzirea de la o sursa termica clasica, dar liberul parcurs molecular este foarte redus, din cauza frecventei foarte ridicate a vectorului electric.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări