Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lcd Samsung LE40M87BD se stinge si se aprinde

Vizitator frank01

Postări Recomandate

In medie repar vreo 10 pe zi...sunt tehnician service la Samsung...

deci esti de acord ca pe an ce trece Samsung a scazut calitatea la televizoare

ai vazut ce backlight au de ex cele de 40" K55xx ?

o mica banda laterala , pe o foita de aluminiu drept radiator , lipita direct pe o tabla subtire , stantata de tabla ecranului , nici macar pusa peste

sau K51xx de 40"

si mai penibil tv , cu cele doua benzi lucioase cu cateva led-uri

e criza de suruburi la Samsung ?

nu , e mai rentabil cu cleme din punct de vedere al timpului de montare

ce conteaza ca se mai desface cate o clema la carcasa cand te uiti la tv ?

sa tina 2 ani cat e garantia si apoi iei altul ... next

poate apare seria W3000 in 2019 sau Z2000 in 2020 cu backlight cu 1 led sau juma' de led intr-un colt la ecran

asteptam si seria Y1000 peste 4 ani , fara backlight , cu lumina preluata de la becul din camera si fara capac in spate ca main-ul e bagat in ecran iar sursa e externa

dar la pret super de bleck sandei

Editat de Tavi
Link spre comentariu

@cata82, in locul tau m-as abtine de a face afirmatzii nefondate. In viziunea ta astia care schimba un cip pe o placa de baza sunt mari electronisti. Stiu ca in Romania e pamantul plin de ''meseriasi'' care repara telefoane, laptop_uri si mai nou mainboard_uri de TV, fara sa fi lucrat vreodata intr-un service autorizat. Toti incep cu reflow si ajung la Achi. Interesant e ca in afara de ustesilele de lipit si un programator chinezesc nu mai au nimic prin ''atelier''. Filme la greu de pe you_tube, citit pe forumuri, google pt dump_uri si gata...suntem profesionisti.

Nu te mai intreb de ce dezlipesti un nand cand il poti programa cu un JTAG sau ICT...si in urma carei masuratori decizi ca e defect, in mod sigur nu stii.

Cati dintre voi au aparat de inspectie cu raze X? Cati au camera termala ?

Nu are rost sa mai intreb cati ''electronisti'' ar putea trece testele de angajare la o firma mare gen Philips, LG, etc...

App..n-am intrat pe thread_ul asta sa ma cert cu nimeni si nici nu am vreun interes,,,pur si simplu mi-a sarit in ochi faptul ca sunt o gramada de topicuri cu probleme la LCD_urile Samsung, ma gandeam ca pot sa ajut cu ceva..dar se pare ca nu aveti nevoie.

@Koko, pe vremea aia sa stii ca Narcis era singurul din Romania care schimba Nordul / Sudul si orice procesor grafic. Si asta fara dotare pt ca nu exista pe vremea aia. Mda, avea o cartela de testare POST (ISA, PCI si paralela) adusa din Anglia si un programator de Bios_uri. Poate stii si tu cum arata internetul atunci si cata documentatie gaseai...

Omule , nu mai fabula te rog , ca risti sa dai in penibil .

Cred ca problemele discutate aici despre Lcd-urile Samsung, te-au atras , nu ca ai venit sa dai sfaturi , d.p.d.v al depanari .

Procesul de fabricatie cred ca nu e relevant ,

iar cu jtag sau itc poti incerca singur sa citesti si sa rescrii nandurile , noi preferam programatoarele destinate .Bafta !

La ce ajuta investitia intr-un aparat cu raze x unui electronist experimentat cu o tehnica de lipire perfecta nu stiu ,

ceea ce stiu e faptul ca ,unii ce instalau Windowsuri si curatau Laptopurile de praf , erau tare chititi pe camere termale ,

"vezi Doamne " ca or gasi si ei un condensator sau mosfet in scurt cu ajutorul ei :)

Tot respectul pentru ce-o fi facut cunostinta ta Narcis , tu insa cam incurci termenul si nu doar ,

mai vechi de "controler" specific anilor si componentelor din 95 ,cu unii mai noi Nord , Sud , Grafica Bla - Bla ...

Lasa-le in pace !

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Omule , nu mai fabula te rog , ca risti sa dai in penibil .

Cred ca problemele discutate aici despre Lcd-urile Samsung, te-au atras , nu ca ai venit sa dai sfaturi , d.p.d.v al depanari .

Procesul de fabricatie cred ca nu e relevant aici ,

iar cu jtag sau itc poti incerca singur sa citesti si sa rescrii nandurile , noi preferam programatoarele destinate .Bafta !

La ce ajuta investitia intr-un aparat cu raze x unui electronist experimentat cu o tehnica de lipire perfecta nu stiu ,

ceea ce stiu e faptul ca ,unii ce instalau Windowsuri si curatau Laptopurile de praf , erau tare chititi pe camere termale ,

"vezi Doamne " ca or gasi si ei un condensator sau mosfet in scurt cu ajutorul ei :)

Tot respectul pentru ce-o fi facut cunostinta ta Narcis , tu insa cam incurci termeni ca si HDD -Video controler cu

Nord , Sud , Grafica , generatii ,ani , platforme , etc .

Lasa-le in pace !

Koko, inseamna ca nu ai vazut inca un stand profesional de reballing. N-am prea intzeles eu pt ce te tot superi asa, dar presupun...ca sunt acri rau..strugurii...in fond e problema ta...

App de camera termala..nu se foloseste pt a ''gasi un condensator sau mosfet in scurt''...ci pt a supraveghea incalzirea uniforma a zonei de lucru...pt scurturi sunt miliohmetre...daca stii ce sunt alea...

Link spre comentariu

Stand Profesional de REBALLING - asta fiind probabil locul unde in loc sa schimbi chipurile cu unele noi , stai si schimbi bilele pe chipuri posibil defecte ???

Nu stiu ce e miliohmetru ,as fi interesat sa aflu , raman recunoscator daca-mi vei explica . Multumesc anticipat !

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

In 8 ore reusesti sa repari 10 televizoare in viziunea mea pare ca deschizi 5 si complectezi buletine in 4 ore apoi in urmatorele 4 ore inlocuiesti main sau panelu si faci hirtii ca nu pot intelege cum poti depana la nivel de piesa un tv cu procesor bga,apoi am mai avut si experienta sa vina din reprezentanta cu panel dat defect si cerut o palarie de bani pt a schimba panelu si avea defect AS15,apropo in prima zi cind am fost angajat de o firma particulara am fost trimis la un philips color cu etajul de linii echipat cu lampi ce bucurie ca avea rezistenta de pe filament dezlipita frumoase timpuri

Link spre comentariu

hm...asi fii dorit un sfat si pentru mine... :rade:

De ce nu vrei sa schimbi C1110 si C1177, e un defect care a mai fost intilnit pe acest forum(nu mai dau de topic), totusi colegu' respectiv a schimbat acesti condensatori si a rezolvat problema, verificarea cu esr-metru in circuit nu e concludenta, pentru ca sint pusi in paralel, daca vrei sa scoti usor acesti condensatori, prinzi condensatorul cu un patent(cleste) si sucesti stinga/dreapta, dar in acelasi timp apesi in jos, e cea mai buna metoda pentru a scoate condensatori "dezbracati", am schimbat cu aceasta metoda sute de c-uri, rapid si fara a strica cablajul, metoda a postat-o colegu' Sorin Schiriac, daca imi aduc bine aminte.........

Link spre comentariu

Pune o poza la sursa invertor si asculta sfatul de mai sus scoate conzii te pacaleste in circuit,nu gasesc o poza cu bn respectiv posibil sa ai si in pfc o problema ce tensiune ai in functionare pe condu din primaru sursei?

Editat de radutyu
Link spre comentariu

Pune o poza la sursa invertor si asculta sfatul de mai sus scoate conzii te pacaleste in circuit,nu gasesc o poza cu bn respectiv posibil sa ai si in pfc o problema ce tensiune ai in functionare pe condu din primaru sursei?

Link spre comentariu

Scuze pe telefon nu am vazut postu, dupa cum mai tin minte am avut un sasiu de genu acesta mai demult cu acest defect cu memoria ram defecta stau si ma intreb daca nu se intimpla si la tine, multe intradevar cu defect de condensatori in cutiuta copti

Link spre comentariu

Stand Profesional de REBALLING - asta fiind probabil locul unde in loc sa schimbi chipurile cu unele noi , stai si schimbi bilele pe chipuri posibil defecte ???

Nu stiu ce e miliohmetru ,as fi interesat sa aflu , raman recunoscator daca-mi vei explica . Multumesc anticipat !

Pentru depistat scurturi, eu folosesc aparatul asta de aici: http://www.elforum.info/topic/114951-esr-metru-lcfp/

E cam tot un miliohmetru........

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator UN CETATEAN

Eu depistez scurturile cu ohmetrul.Eu pot sa fac si rebal si reflow si rewuork.Folosesc flux mult si suflu la 400 de grade.La rebal plimb bine bila pe cablaj.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări