Vizitator Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 (editat) Stiu ca se fac si nu de acum...prin anii 95 era un tip, Narcis, prin Drumul Taberii care repara MB si placi video, cu feonul si fierul de calcat, nu existau Achi pe vremea aia ... Poate cu pistol de aer cald, cu feonul nu prea as crede, pentru ca scoate max 70 grade...... Editat Mai 11, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 , nu existau Achi pe vremea aia ... Exista Zephyrtronics http://www.zeph.com/about.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Sorry pt exprimare...era un pistol de aer cald cu reglaj de temperatura pana la 500°C...il avea din Anglia unde lucrase la o firma care repara placi de baza de calculatoare. Si nici popcorn nu facea...Flamingo si As la el isi reparau placile.. Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 (editat) Nu, nu fac asta, una pt ca nu e rentabil. O MB costa mult mai putzin decat o ora de munca. Noi trebuie sa remediem defectele si sa determinam cauzele acestora. Si totul documentat. Asa se scriu ''service bulletin'' _ele.Asta nu e depanare ci inlocuire de module la fel ca la Depa...ro!!Când o să schimbi flash-uri, scaler, COF/COB/COG, să schimbi led-uri, să şti să le resoftezi si să ai programatoare pentru a le resofta abia atunci să vii să ne dai lecții domnule "doctor"! Noi, ăstia din Romania, suntem mai fraieri, mai prostănaci si nu avem salariile voastre din Germania.....cu toate astea suntem depanatori/electronişti şi nu schimbători de module aşa cum sunteți voi..... Editat Mai 11, 2017 de cata82 4 Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Asta nu e depanare ci inlocuire de module la fel ca la Depa...ro!! Cand o sa schimbi flash-uri, scaler, COF/COB/COG, sa schimbi led-uri, sa sti sa le resoftezi si sa ai programatoare pentru a le resofta abia atunci sa vii sa ne dai lectii domnule "doctor"! Noi, astia din Romania, suntem mai fraieri, mai prostanaci si nu avem salariile voastre din Germania.....cu toate astea suntem depanatori/electronisti si nu schimbatori de module asa cum sunteti voi..... Stai linistit Cata ca sunt si la noi doctori electronisti ,cumpara tv-uri cu display spart schimba placile apoi se dau mari electronisti, au muncit de-au rupt. 2 Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Stai linistit Cata ca sunt si la noi doctori electronisti ,cumpara tv-uri cu display spart schimba placile apoi se dau mari electronisti, au muncit de-au rupt. Aşa este Dani dar mă deranjează felul cum pune problema şi faptul că uită de unde a plecat.... 1 Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 (editat) Stai linistit Cata ca sunt si la noi doctori electronisti ,cumpara tv-uri cu display spart schimba placile apoi se dau mari electronisti, au muncit de-au rupt. Daca tin eu minte acum cate-va luni in urma s-a intamplat o chestie dasta pe forum..... Adica ca sa dadea mare ca el schimba placile cu totul la tv-uri si gata...e mare electronist,adica nimeni numai face ce facea el. Eu cu aceasta postare am incheiat pe ziua de astazi !!! Ne mai auzim maine,dar doar cu ajutorul, Domnului !!! Editat Mai 11, 2017 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Aşa este Dani dar mă deranjează felul cum pune problema şi faptul că uită de unde a plecat.... Asta e altceva,noi suntem mai de jos ce sa facem daca nu am plecat prin tari straine 1 Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 (editat) Asta e altceva,noi suntem mai de jos ce sa facem daca nu am plecat prin tari straine Pai si ce credeti ca este si in alte tari,sunt cainii cu covrigi in coada ??? O seara minunata va doresc tuturor !!! Doamne ajuta ! Sa auzim numai de bine !!! Editat Mai 11, 2017 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 (editat) Sa savuram ceva frumos https://www.facebook.com/mihailastefanblog/videos/1271947926198556/ Editat Mai 11, 2017 de dani502017 1 Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Sa savuram ceva frumos https://www.facebook.com/mihailastefanblog/videos/1271947926198556/ Te mănâncă spatele?!Vezi poate te trezeşti cu vreo si suspendare...... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Stiu ca se fac si nu de acum...prin anii 95 era un tip, Narcis, prin Drumul Taberii care repara MB si placi video, cu feonul si fierul de calcat, nu existau Achi pe vremea aia ... In 95 placile de baza si video erau ticsite de QFP-uri , BGA-ul era pasare rara , iar problemele la Bga-uri au inceput cu precadere dupa 2006 , o data cu aliajul de lipit fara plumb conform noului ROHS . Ce lipea Narcis la vremea aia cu fierul de calcat si suflanta , e mai greu de inteles ???? Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 In 95 placile de baza si video erau ticsite de QFP-uri , BGA-ul era pasare rara , PCB-uri Sega aveau de toate... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Asta nu e depanare ci inlocuire de module la fel ca la Depa...ro!! Când o să schimbi flash-uri, scaler, COF/COB/COG, să schimbi led-uri, să şti să le resoftezi si să ai programatoare pentru a le resofta abia atunci să vii să ne dai lecții domnule "doctor"! Noi, ăstia din Romania, suntem mai fraieri, mai prostănaci si nu avem salariile voastre din Germania.....cu toate astea suntem depanatori/electronişti şi nu schimbători de module aşa cum sunteți voi..... @cata82, in locul tau m-as abtine de a face afirmatzii nefondate. In viziunea ta astia care schimba un cip pe o placa de baza sunt mari electronisti. Stiu ca in Romania e pamantul plin de ''meseriasi'' care repara telefoane, laptop_uri si mai nou mainboard_uri de TV, fara sa fi lucrat vreodata intr-un service autorizat. Toti incep cu reflow si ajung la Achi. Interesant e ca in afara de ustesilele de lipit si un programator chinezesc nu mai au nimic prin ''atelier''. Filme la greu de pe you_tube, citit pe forumuri, google pt dump_uri si gata...suntem profesionisti. Nu te mai intreb de ce dezlipesti un nand cand il poti programa cu un JTAG sau ICT...si in urma carei masuratori decizi ca e defect, in mod sigur nu stii. Cati dintre voi au aparat de inspectie cu raze X? Cati au camera termala ? Nu are rost sa mai intreb cati ''electronisti'' ar putea trece testele de angajare la o firma mare gen Philips, LG, etc... App..n-am intrat pe thread_ul asta sa ma cert cu nimeni si nici nu am vreun interes,,,pur si simplu mi-a sarit in ochi faptul ca sunt o gramada de topicuri cu probleme la LCD_urile Samsung, ma gandeam ca pot sa ajut cu ceva..dar se pare ca nu aveti nevoie. In 95 placile de baza si video erau ticsite de QFP-uri , BGA-ul era pasare rara , iar problemele la Bga-uri au inceput cu precadere dupa 2006 , o data cu aliajul de lipit fara plumb conform noului ROHS . Ce lipea Narcis la vremea aia cu fierul de calcat si suflanta , e mai greu de inteles ???? @Koko, pe vremea aia sa stii ca Narcis era singurul din Romania care schimba Nordul / Sudul si orice procesor grafic. Si asta fara dotare pt ca nu exista pe vremea aia. Mda, avea o cartela de testare POST (ISA, PCI si paralela) adusa din Anglia si un programator de Bios_uri. Poate stii si tu cum arata internetul atunci si cata documentatie gaseai... Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 12, 2017 Partajează Postat Mai 12, 2017 App..n-am intrat pe thread_ul asta sa ma cert cu nimeni si nici nu am vreun interes,,,pur si simplu mi-a sarit in ochi faptul ca sunt o gramada de topicuri cu probleme la LCD_urile Samsung, ma gandeam ca pot sa ajut cu ceva..dar se pare ca nu aveti nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum