Vizitator Allecsx Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Salutare. Scuzati daca nu am postat unde trebuie. Vreau sa fac o barcuta cu telecomanda radio care sa aiba un range de circa 150 metri minim. Am cautat ceva proiecte gata facute... ideea este ca nu ma pricep deloc pe partea radio si nu stiu cat de greu/usor este sa fac un receiver&transmiter radio care sa comunice la o distanta de 150m minim si nici nu stiu cum sa deosebesc proiectele rsdio distsnta mica fata de cele distsnta mare. In barcuta as avea loc pt 2 baterii 9volti. Cu ceva ani in urma am facut ceva asemanator cu DTMF dar partea radio era pt maxim 5metri in camp deschis. Partea de comenzi "inainte stanga dreapta etc" ma descurc de nota 10. Singura problema este o schema pt partea radio 150m minim care functioneaza pe 9v:) Orice idee este binevenira Multumesc Link spre comentariu
yo7but Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Salut, Cred ca cel mai usor este sa iei un receptor si emitator de la o jucarie. Sa construiesti asa ceva este complicat, mai ales daca nu ai cunostintele necesare. Bafta.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 http://www.ebay.com/itm/2x-4000M-Long-Range-433mhz-Universal-Clone-Remote-Control-Key-Fob-Duplicator-/332116476439?hash=item4d53af4217:g:WK4AAOSwTglYmDti impreuna cu: http://www.ebay.com/itm/NEW-DC-12V-4CH-Channel-433Mhz-Wireless-Remote-Control-Switch-With-2-Transmitter-/352047742073?hash=item51f7ae3c79:g:JsgAAOSwhvFZCxgE De la asta ultimul, folosesti doar receptorul... iti comanda 4 canale :dreapta, stanga, stop, basculare Iti recomand ca motoarele de mers inainte sa nu le pui pe telecomanda, ci pe un buton fizic. In felul acesta, indiferent ce se intampla, in cel mai rau caz scoti barcuta din apa la malul celalalt... Link spre comentariu
Vizitator Allecsx Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Modulele alea de pe Ebay nu bat pe distanta mai mare de 20m... Ceea ce vreau eu sa fac e o barcuta pt plasat nada de pescuit . Sunt barcute de cumparat... dar cea mai ieftina in jur de 600 ron pot sa spun ca e o porcarie... Link spre comentariu
Vizitator Allecsx Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 da... prima de pe ebay bate 4000m.. Link spre comentariu
Vizitator Allecsx Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 ar fi ok ca distanta dar am nevoie de mai multe "butoane pt comenzi" Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Imblanzirea radiofrecventei e "lucru dracului". Daca n-ai mai facut asa ceva, incepi sa inveti. Daca te grabesti cu barcuta, cauta ceva gata facut. Exista o carte de Sergiu Florica (construiti modele radiocomandate). Se gaseste pe net scanata. Nu zic sa construiesti asa ceva, este prea veche - cam de cand eram eu pustan si se lucra cu tranzistoare cu Ge - se bazeaza pe multa electromecanica, dar poti sa iti faci o idee despre radiocomanda. P.S. Este recomandabil sa nu postezi mesajele unul dupa altul. Asteapta sa ti se aprobe mesajele (pentru inceput) si sa-ti raspunda cineva. O seara buna. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Acuma... si sarac si cu pretentii si fara electronica la bord... cam greu. Eu am facut astfel de barcute cu exact aceste componente si nu am avut nici o problema. nu vad de ce nu sunt suficiente 4 comenzi. (dreapta/stanga, stop, basculare nada + carlige). Oricum, ideea ca pe aceste telecomenzi se pot implementa fff multe canale, trebuie doar modificari minime, descrise pe larg in cataloagele integratului care codeaza comenzile transmise. Sigur, asta e varianta low cost. Altfel, se iau telecomenzi cu actionare progresiva, prevazute special pentru navomodele, la preturi corespunzatoare... Link spre comentariu
sebip Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 (editat) Daca va pricepeti cat de cat la programare...o solutie ar fi Arduino cu modul radio, exista module care merg la cateva sute de metri, cu Arduino se pot comanda si servo (pentru directie, pt basculare cuva ... ). Emitator: arduino nano, joystick, modul radio, 2-3 butoane, posibil un lcd pt a vizualiza eventual tensiunea de pe acumulatorul barcutei de exemplu, sursa 5V (de genul 3,7V la USB) Receptor: arduino nano, modul radio, 2-3 servo, o punte H (comandata PWM) pt comanda motorului care antreneaza elicea, vreo cateva leduri pt a putea vizualiza pozitia barcutei noaptea, alimentare 5V .... Se poate monitoriza nivelul semnalului radio si astfel pot sa evit depasirea razei de actiune a modulelor radio ! Pretul ar fi undeva in gama 150-200 lei ... depinde de optiuni (module).. dar cu facilitati de top (sa monitorizati tensiunea acumulatorului barcutei pe telecomanda, posibilitate de extindere comenzi, comunicatia radio bidirectionala poate asigura si alte avantaje ... o eventuala conectare a unui sonar (nu stiu daca s-a realizat dar poate merita studiata problema), prin conectarea unui modul gps barcuta poate fi programata sa parcurga un traseu prestabilit (poate momi aceeasi zona ...fara balize) si sa se intoarca singura ...si posibil multe alte posibilitati de care nu-mi aduc aminte). Editat Mai 9, 2017 de sebip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum