Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radioreceptor VERAS RP225

tepeleacatalin

Postări Recomandate

buna seara

am si eu un veras 225 in banda est si mi-ar face mare placere sa il trag in banda vest...e un aparat excelent si merita

va rog frumos puteti sa imi explicati inca o data mai clar cum ati procedat?

va multumesc mult

felicitari pt reusita

cu respect

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tepeleacatalin

7

• doru3160

2

• alexis1

1

• surubarila

1

La 26.01.2018 la 19:53, tepeleacatalin a spus:

buna seara

am si eu un veras 225 in banda est si mi-ar face mare placere sa il trag in banda vest...e un aparat excelent si merita

va rog frumos puteti sa imi explicati inca o data mai clar cum ati procedat?

va multumesc mult

felicitari pt reusita

cu respect

Chiar daca pentru autor probabil e mult prea tarziu... sper sa fie de ajutor si altora in anii viitori.

Postez mai jos raspunsul, din experienta proprie, operatia efectuata cu succes (Okean 225 de undeva din '92):

L1, L2, L3, L4, L5 - lasate neatinse (spre deosebire de diferitele taieri recomandate de altii).
filtrul de 6 Mhz lasat neatins
C2 si C9 ambele inlocuite cu condensatoare de cate 5.2 pF (asa s-a nimerit sa am)
C 19 eliminat complet
C 18 - in loc de cei 33 pF initiali am pus 57 pf (asa s-a nimerit sa am) ...si 60 pf ar fi ok. Practic C 18 controleaza latimea benzii, cu valoarea initiala imi ajungea de la 88 doar pana la 101-102 Mhz. Cu mai mult de 60 pF probabil ar iesi o banda inutil de lata.
Pentru acordarea corecta in banda... am luat un alt radio, am gasit posturile de la capete si am ajustat totul din bobina L4 (a trebuit sa mai introduc inauntru miezul cam o tura) si potentiometrul R28 (l-am rotit spre dreapta cam un sfert de tura in plus).

Si asta e tot, functioneaza perfect in FM, acoperirire cu sensibilitate egala a intregii benzi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări