GanMark Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 Am facut upgrade la programatorul folosit de mine ( cumparat de pe forum mai demult ) de la v4 la v5 stiind ca e un programator mai vechi , dar isi face treaba cu brio....nu am avut vreo eroare.... in device stie multe mcu dar pentru 3.3v trebuie facut un adaptor separat link http://sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/index.htm cablajul l-am facut mai compact si usb repozitionat imi place ca are soclu on board si recunoaste automat tipul de microcontroler stie si programare in circuit ICSP ( dar nu am avut ocazia ) nu am folosit bootloader deoarece am programat direct firmware 17 asamblat si calibrat in 2 ore fara pcb , merge din prima si ceva poze... Brenner8P-5.rar Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 Foarte frumoasa executia/proiectarea GanMark, felicitarile mele, sa-l folosesti cu placere si mult timp. P.S. A sosit folia? Spre rusinea mea, eu nu am reusit sa trimit folia pentru teste. Cablajul este realizat foto sau transfer, nu ai pus poza cu partea traseelor. Link spre comentariu
smg_1967 Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 Unde ati gasit bf 959? sau ce ati pus in loc? Link spre comentariu
GanMark Postat Mai 8, 2017 Autor Partajează Postat Mai 8, 2017 multumesc GeoMar...... folia nu a ajuns , oricum este timp..... pcb facut prin transfer.....desi astept sa fac foto #smg_1967 , BF959 cumparat din Cluj....4 lei.... si o poza cu traseele Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 multumesc GeoMar...... folia nu a ajuns , oricum este timp..... pcb facut prin transfer.....desi astept sa fac foto ... si o poza cu traseele A iesit super si transferul de toner, trasee de 0,5 mm dupa cum par in poza ??!!?? Poate in weekend (mai suna-ma) reusesc sa-ti "ambalez" ceva folie pentru expeditie. Link spre comentariu
GanMark Postat Mai 9, 2017 Autor Partajează Postat Mai 9, 2017 in principiu evit traseele intre pini... cum se vede si aici pe pcb , trec trasee pe pini ( soclu zif ) neutilizate deocamdata utilizez acest programator pentru pic deoarece m-am obisnuit cu el si nu am avut proiecte speciale ca sa nu faca fata.... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 14, 2017 Partajează Postat Mai 14, 2017 Am si eu doua intrebari: -ce sistem de operare ati folosit? -JP1, nu cumva scurtcircuiteaza tensiunea de alimentare? Link spre comentariu
GanMark Postat Mai 14, 2017 Autor Partajează Postat Mai 14, 2017 folosesc win7x64 JP1 - da , ieri am costatat recunoaste cam toate pic-rile dar am incercat sa scriu un 18f2550 si da eroare , ceva Error code:997 de calibrat e ok , din test se incadreaza in parametrii.... am sa mai studiez pcb , poate e ceva gresit Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 14, 2017 Partajează Postat Mai 14, 2017 mie indiferent de sistemul de operare, cu firware-ul 16 si 16 nu imi functioneaza. Este detectat cipul pe usb, dar nu detecteza nimic. Zice asa: US-Burn V1.14 a1 (libusb) -- Windows NT/2000/XP/Vista -- Version 6.1 (Win7) Build 7600 -- -- PIC-database V.28 (30/05/2011) -- 1 sprut-device(s) detected -- Brenner8, Firmware V. 0.16 ## no calibration data in programmer -- Uz_me= 3.507 -- Uz_ee= 3.78 -- Ukor= 1.078 -- Vdd = 5.389 ## firmware defectiv ## USB-read-Error ## not able to claim interface ## not able to claim interface ## not able to claim interface ## not able to claim interface ## NO HEX-file loaded Nu pot fi greseli pe placa, pentru ca, cu acelasi PIC, incarcat cu o versiune anterioara de firmware functioneaza foarte bine, inclusiv citeste/scrie 2550! Chiar e dubios. Eu am versiunea anterioara dar am vrut sa-l fac si pe acesta, de fapt am vrut sa fac un cablaj oarecare pentru a-mi testa tonerul din cartusul reincarcat, dupa care am zis sa lipesc si piesele. Si nici pe placa veche nu merge cu vre-una din noile versiuni de firmware! Link spre comentariu
GanMark Postat Mai 14, 2017 Autor Partajează Postat Mai 14, 2017 cu firmware 16 , dupa calibrare imi arata ca in poza cu 17 nu imi arata #firmware defectiv doar un 16f690 am scris si citit fara probleme altele inca nu am incercat Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 14, 2017 Partajează Postat Mai 14, 2017 si cu mesajul acesata detecteaza ceva?? pun si eu acum 17 Link spre comentariu
GanMark Postat Mai 14, 2017 Autor Partajează Postat Mai 14, 2017 detecteaza dar la sciere citire da eroare la 18f2550 atasez cele doua firmware pe care le am.... b8_firmware.rar Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 14, 2017 Partajează Postat Mai 14, 2017 Cu durere in suflet, dar daca doar schimbind hex-ul se schimba rezultatele, sint nevoit ca din punctul meu de vedere sa proclam ambele versiuni de firmware nefunctionale. Stiu, neamtul nu le-a pus de prost pe site, dar nu am alte idei de moment. Ar mai fi de incercat folosirea pcb-ului original, dar parac nu merita, daja i-am alocat suficient timp. PS. Incearca cu firmwre-ul mai vechi si vezi daca detecteaza si 2550. b8_fw_0_7.rar Link spre comentariu
GanMark Postat Mai 14, 2017 Autor Partajează Postat Mai 14, 2017 mda asa este... cel vechi merge brici si cu acest firmware detecteza dar la scriere da erori uite aici un link cu asamblare si calibrare parca altfel arata dupa firmware si calibrare... https://www.youtube.com/watch?v=6Z4OYcLsbLM Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 14, 2017 Partajează Postat Mai 14, 2017 ...deci, ce ziceam, posibile erori pe pcb, chiar mi-e lene sa incerc si versiunea tipului! -ati incarcat hex-ul prin bootloader sau direct? ...ma duc la cumparaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum