Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control volum TDA1013B

M.Adrian

Postări Recomandate

Ma poate ajuta cineva cu o schema pentru controlul volumului acestui integrat? Am aflat din fisa tehnica ca volumul e controlat de tensiune dar nu stiu ce tensiune. In fisa tehnica la DC control unit e trecut Vmin=1.2V si Vtypical=1.7V, deci la pinul 7 trebuie aplicata o tensiune variabila intre valorile astea? sau nu am inteles eu bine. Si tensiunea asta o pot obtine cu un circuit ca asta? inca nu am calculat valorile pieselor.

https://s1.postimg.org/x77yk22kf/giuy.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M.Adrian

3

• flomar60

2

• surubarila

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In cartea "Circuite integrate folosite in receptoarele TV moderne"-Mihai Basoiu si Mihail Silisteanu ,scrie ca tensiunea de reglaj pe pinul 7 la TDA 1013A/B ,este intre 3,5V si 8V....,.plaja de reglaj 80 dB....

....se poate lua o tensiune din alimentare cu o rezistenta potrivita si un zenner de 8,2V si un potentiometru de 10-25kohmi cu cursorul in pin 7 la integrat....

Link spre comentariu

multumesc pentru raspunsuri

In cartea "Circuite integrate folosite in receptoarele TV moderne"-Mihai Basoiu si Mihail Silisteanu ,scrie ca tensiunea de reglaj pe pinul 7 la TDA 1013A/B ,este intre 3,5V si 8V....,.plaja de reglaj 80 dB....

....se poate lua o tensiune din alimentare cu o rezistenta potrivita si un zenner de 8,2V si un potentiometru de 10-25kohmi cu cursorul in pin 7 la integrat....

aveti un link catre cartea pdf?

Link spre comentariu

In datasheet zice ca pentru TDA1013B trebuie aplicat intre 2 si 6.5V, iar pentru TDA1013A trebuie aplicat intre 3,5 si 8V, nu-s chiar echivalente la acest capitol.

Link spre comentariu

In datasheet zice ca pentru TDA1013B trebuie aplicat intre 2 si 6.5V, iar pentru TDA1013A trebuie aplicat intre 3,5 si 8V, nu-s chiar echivalente la acest capitol.

Atunci poate pune un zenner de 6,2 volti pentru protectie.

Link spre comentariu

Nu merita deranjul dl-e flomar, voiam link doar ca sa studiez cartea, informatia cu tensiunea de control a volimului e suficienta.

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări