M.Adrian Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 Ma poate ajuta cineva cu o schema pentru controlul volumului acestui integrat? Am aflat din fisa tehnica ca volumul e controlat de tensiune dar nu stiu ce tensiune. In fisa tehnica la DC control unit e trecut Vmin=1.2V si Vtypical=1.7V, deci la pinul 7 trebuie aplicata o tensiune variabila intre valorile astea? sau nu am inteles eu bine. Si tensiunea asta o pot obtine cu un circuit ca asta? inca nu am calculat valorile pieselor. https://s1.postimg.org/x77yk22kf/giuy.jpg Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 In cartea "Circuite integrate folosite in receptoarele TV moderne"-Mihai Basoiu si Mihail Silisteanu ,scrie ca tensiunea de reglaj pe pinul 7 la TDA 1013A/B ,este intre 3,5V si 8V....,.plaja de reglaj 80 dB.... ....se poate lua o tensiune din alimentare cu o rezistenta potrivita si un zenner de 8,2V si un potentiometru de 10-25kohmi cu cursorul in pin 7 la integrat.... Link spre comentariu
surubarila Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 Sanatate permanenta ! Cel mai simplu. 1 Link spre comentariu
M.Adrian Postat Mai 7, 2017 Autor Partajează Postat Mai 7, 2017 multumesc pentru raspunsuri In cartea "Circuite integrate folosite in receptoarele TV moderne"-Mihai Basoiu si Mihail Silisteanu ,scrie ca tensiunea de reglaj pe pinul 7 la TDA 1013A/B ,este intre 3,5V si 8V....,.plaja de reglaj 80 dB.... ....se poate lua o tensiune din alimentare cu o rezistenta potrivita si un zenner de 8,2V si un potentiometru de 10-25kohmi cu cursorul in pin 7 la integrat.... aveti un link catre cartea pdf? Link spre comentariu
modoran Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 In datasheet zice ca pentru TDA1013B trebuie aplicat intre 2 si 6.5V, iar pentru TDA1013A trebuie aplicat intre 3,5 si 8V, nu-s chiar echivalente la acest capitol. Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 Nu, nu am link....daca considerati necesar,pot scana paginile de inters si sa le postez.... Link spre comentariu
George Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 In datasheet zice ca pentru TDA1013B trebuie aplicat intre 2 si 6.5V, iar pentru TDA1013A trebuie aplicat intre 3,5 si 8V, nu-s chiar echivalente la acest capitol. Atunci poate pune un zenner de 6,2 volti pentru protectie. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Mai 7, 2017 Autor Partajează Postat Mai 7, 2017 (editat) Nu merita deranjul dl-e flomar, voiam link doar ca sa studiez cartea, informatia cu tensiunea de control a volimului e suficienta. Editat Mai 7, 2017 de M.Adrian Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum