Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

quad405 cu fet uri

vio_gl

Postări Recomandate

am achizitionat de curand un quad 405 si nu sunt deloc multumit de el.as dori sai pun fet uri ca finalidar nu stiu daca se poate si daca sar putea ar merge irfp460

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vio_gl

5

• alex mm

2

• Kosmin

1

Top autori în acest subiect

studiind mai de aproape am observat ca am pe intrare circuitul integrat maa741 ceea ce cred eu ca e deajuns sa-mi dau seama de ce merge asa de bine dar daca as schimba operationalu si as baga si feturi in final as avea vreo sansa sa il adu8c la adevar?

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Problema ta e din pacate o "big problem". De ce spun asta, deoarece nu poti sa faci asa pur si simplu dintr-o schema cu finali tranzistoare bipolare o schema cu finali tip FET (fie ca sunt IRFP240, IRF540 etc). Nu iti mai ramane decat sa incerci una din cele doua variante:- ori schimbi schema Quad 405 cu una cunoscuta pe baza de FTE-uri si mai ales probata; - ori incerci sa mai imbunatatesti "performantele" Quad-ului prin schimbarea condensatoarelor "uscate", utilizarea unor tranzistoare bipolare in etajul final de viteza mare etc. Din punctul meu de vedere, daca as fi in situatia ta, as alege ultima optiune prezentata. E cea mai sigura metoda si implicit cea mai fiabila. Celelalte variante pot avea succes daca ai o experienta practica bogata si ai posibilitatea achizitionarii unor componente bune altfel noua amplificare devine succeptibila oricand de un defect.NUMAI BINE

Link spre comentariu

pai e QUAD 405 clona ? sau original ? :tonqe: ai multe pagini pe net sa schimbi cate ceva prin el , maestrul T.VICOL (TIBI ) de altfel un Guru in materie de QUAD te poate ajuta ! Eu personal sunt un fan al QUAD-ului , nu m-a lasat balta niciodata la petreceri . :supz: Uite un cablaj netestat cu finali de plastic tip MJL 21194 pe care intentzionez sa-l fac :yawinkle:

http://i5.tinypic.com/4r095p1.jpg

Link spre comentariu

problema e ca kiturile sunt noi .omul de la care le-am luat a dat pe ele 130ron as vrea sa le fac functionabile in conditiile in care de noi fiind luate ele merg prost

Link spre comentariu

... taie raul din radacina , schimba : circuitul integrat cu altul mai bun ex OPA 602 , AD 829 JN s.a.m.d , driver BD 244C , MJE 15033 , finali MJL 21194 , rezistori metal film de 0.6W , condensator electrolitic cu tantal , mica , MTK , poliester , ......... cablaj varianta ungureasca ? fa o poza Hai ca schema e buna si in conditzii de DIY AUDIO ! :tonqe:

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

din cate stiu eu nu e indicat sa pui tranzistoare finale rapide pe nici un quad pt ca intra in oscilatie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări