valivoi Postat Mai 6, 2017 Partajează Postat Mai 6, 2017 Buna ziua,va solicit si eu ajutorul in depanarea unui invertor Telwin Tecnica 100.Din masuratorile pe care le-am facut am reusit sa identific ca fiind pe fiecare ramura cate un igbt din Q2,Q3 Q9,Q10 in scurt circuit E-C-G 0 ohm sau undeva sub 20 ohm,dar scotandu-le de pe placa sa le verific oricum le voi schimba pe toate,Diodele paralel cu igbt D2,D29 par sa fie bune dar oricum le voi schimba, diodele de recirculare D1,D28 la fel.Din ce am masurat R10,R11,R39,R40 ,puntea redresoare,R7,D3,D4,D5 sunt bune.Cam ce masuratori ar trebui sa mai fac ca sa fiu sigur ca nu plesnesc si piesele noi,mentionand ca nu am osciloscop.Piesele pe care am zis sa le schmb se datoreaza in mare parte faptului ca,kitul de reparatie telwin cuprinde toate igbt-urile Q2,Q3 Q9,Q10,+2 Diode.Atases si schema invertorului. telwin_140.pdf Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 6, 2017 Partajează Postat Mai 6, 2017 Eu schimb intotdeauna si toate componentele din circuitele driver pt ca daca ai un tranzistor dus atunci si circuitele driver pot fi afectate Link spre comentariu
valivoi Postat Mai 6, 2017 Autor Partajează Postat Mai 6, 2017 Multumesc de raspuns, ar fi componentele din drivere pana in T1.1,T1.2 sau numai semiconductorii,daca le deslipesc cate un pin de pe placa si masor ar mai fi nevoie sa ii schimb pe toti? Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 6, 2017 Partajează Postat Mai 6, 2017 Eu schimb tot ce este intre secundarul trafului driver si poarta IGBT-urilor, JUST preventiv. Decit sa-mi mai arda un set de finali si sa mai pierd ince 2-3 ore cu demontarea si remontarea, mai bine schimb totul pt ca se mai intimpla sa existe defectiuni partiale care nu pot fi determinate cu un simplu multimetru. Bine, nu-i obligatoriu sa-i schimbi daca la verificare dau bine, dar asa elimini riscu ca ceva sa fie totusi defect ............. Link spre comentariu
valivoi Postat Mai 13, 2017 Autor Partajează Postat Mai 13, 2017 Citisem pe un site extern ca ,pentru a verifica daca mai ai ceva in scurt in invertor ca proba sa inseriezi un bec halogen 200-500w pe bara de + intre condensatorii de filtraj si IGBT-uri,daca nu se aprinde becul la cuplarea la tensiune a invertorului ar fi cat de cat in regula Link spre comentariu
valivoi Postat Septembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Revin cu un update referitor la depanarea acestui invertor,precum am spus am inlocuit Q2,Q3,Q9,Q10 si D1,D2,D28 SI D29,componente provenienta China ,reparatia pare sa fie cu succes.Revin asa tarziu deoarece asteptasem ceva timp sa vad cam cum se comporta in functionare.Deocamdata nu sunt probleme. De asemenea am mai depanat un invertor Telwin Tecnica 144,acesta avea IGBT-urile Q5 si Q8 in scurt,schimbate de asemenea cu componente provenienta China,si acesta functoneaza deocamdata fara probleme.Cele doua invertoare s-au defectat deoarece proprietarul le-a folosit alimentate printr-un prelungitor lung si sectiune necorespunzatoare, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum