Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UV Led - probleme alimentare

Vizitator General Electric

Postări Recomandate

Vizitator General Electric

Salutare tuturor

Construiesc o lampa UV, am tot ce imi trebuie mai putin solutie la problema alimentarii

Adica, LED-urile mele sunt de 3W, DC Forward Voltage:3.9V~4.5V Forward Current: 700mA.

Intrebare: cum alimentez un panou de 15 LED-uri ? La volti e evident insa ca si amperi cum fac, cati amperi pot sa ii dau ?

Alta intrebare: le leg in serie sau paralel ?

Si inca o intrebare: daca am un traf de 12v...cum il pot adapta pt 4,5V (ce rezistenta folosesc) ?

Multumesc anticipat pt raspunsuri :-)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

1

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Legi câte trei lămpi în serie și adaugi și o rezistență cu valoarea de circa 22 - 47 Ohmi/3W, apoi faci cinci astfel de serii de câte trei leduri plus rezistență pe care le legi în paralel (toate plusurile la un loc și minusurile la fel).Astfel vei obține o conexiune mixtă serie-paralel. Dar vei avea nevoie de un transformator care să suporte minim 2,5A, presupunând că vei folosi ledurile la doar 500mA. Dacă vrei curentul maxim, vei avea nevoie de o sursă capabilă de 3,5-4A.

Cea mai bună soluție însă este folosirea tuturor ledurilor înseriate și alimentate cu o sursă de curent constant dedicată (comercială), care să poată asigura tensiunea de circa 60V (de deschidere a celor 15 leduri), la curentul maxim de 700mA. Se găsesc astfel de surse alimentate direct de la rețea, dar ele de obicei sunt destinate unui număr mai mic de leduri, trebuie căutată aceea care poate asigura alimentarea cu o tensiune de minim 60V a ledurilor..

Link spre comentariu

Ce a spus Validae este corect, ca solutie ultra-simpla.

Insa la puterea respectiva nu cred ca o solutie ultra-simpla este ceea ce doresti, defapt.

Insa primele doua conditii esentiale / si care trebuie adresate inainte de a tenta orice montaj sunt:

1. Cum se face racirea?

Pentru ca discutam de ~3W per capsula... NU stiu capsule la astfel de puteri care sa se raceasca fara radiator.

Deci - au thermal-pad? ce rezistenta termica jct-caps?

2. Ce anume semnifica 700mA? Este valoarea maxim absolut? Este valoarea recomandata?

Poate raspunzi la astea si apoi trecem la ce solutii ar fi recomandate, deoarece una este daca sunt 3W si alta daca puterea recomandata este numai 1W...

Presupun ca este corect ce se subintelege, adica alimentarea este la retea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări