walldemar Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 Cred ca romanii au fost singurii care am facut rezistente cu tipul ala de prindere (lipire) a terminalelor.Umblai cu ele ca si cu oul cel ros sa nu le dezlipesti.Economia de material bat-o vina... Licenta Siemens ; prin radiouri si televizoare Grundig (si nu numai ) de prin anii '70 sunt rezistori produsi prin aceasi tehnologie ... Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 Macar atunci faceam ... Acu' nici suruburi nu suntem in stare Pardon de offtopicul de mai sus, Florin, de unde ai procurat tabla sasiului? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 Si, ce, era greu sa re-lipesti terminalele? Aratau chiar mai sexy cele ALBE cu pinii picaturi de fludor la capete! Link spre comentariu
dark_angel Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 (editat) Nu era greu sa le relipesti, dar cand depanai un aparat (de multe ori tv) nu cred ca vroiai sa ai 2-3 exemplare ale caror terminale care dupa ce se incalzeau putin nu mai faceau un contact ferm si nu era ca in ziua de azi sa gasesti spray-uri de racire pe toate gardurile astfel incat sa localizezi zona relativ rapid. Asta in situatia fericita cand se pastrau contactele slabe atat cu sasiul coborat cat si cu el introdus in caseta. Murphy spunea ca atunci cand sasiul era coborat de obicei "isi reveneau" si cand era ridicat ulterior si fixat iti mai faceau cate "o bucurie". Nici eu n-am intalnit exemplare nemtesti ale caror capete sa se desprinda cu atata usurinta. Altfel ii doresc colegului Florin sa nu ii faca vreo supriza niciuna. Desi nici nu sunt asa multe si se poate depana usor un astfel de amplificator. Editat Mai 10, 2017 de dark_angel Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 11, 2017 Autor Partajează Postat Mai 11, 2017 Macar atunci faceam ... Acu' nici suruburi nu suntem in stare Pardon de offtopicul de mai sus, Florin, de unde ai procurat tabla sasiului? Sasiul l-am taiat cu flexul dintr-un rest de profil "u" ramas de la constructia unei hale. Eu i-am confectionat doar capetele, pentru a-l inchide pe laterale . Dimensiunile sunt 330 x 175 x 50 mm. Rezistentele romanesti la 0.5 W si 3W sunt partial recuperate, partial " new old stock" , din stocurile personale ce au supravietuit de pe vremea cand eram elev. Daca nu sunt incalzite exagerat la lipire n-au probleme (in general). Condensatorii IPEE de la intrare semnal, 0.1 uF/250V sunt nefolositi pana acum. Bineinteles ca am masurat/verificat fiecare componenta inainte de montare. Daca trozneste ceva nu-i problema, regletele sunt facute din ochiuri de sarma de cupru (2.5 mm) si se poate schimba de o mie de ori orice componenta fara a deteriora ceva. Asta am si dorit. ...................................................................................... In ultimele zile n-am mai avut timp sa ma ocup de lucrare, insa vine iar weekendul . Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 9, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2017 (editat) Am pus la punct modulul stereo, momentan pe criterii urechiometrice. Sunet autentic de push-pull cu tuburi. Bass si inalte corecte, sunt pe deplin multumit de felul in care se aude, cel putin in faza aceasta (ca simplu amplificator stereo). Vom vedea ce zice si osciloscopul, cand ampul va fi integrat in "sistem" si va primi doar medii/inalte, conform destinatiei initiale. (Studiez solutii pentru filtrul activ si amp-ul woofer solid state, eventualele propuneri sunt binevenite). Am modificat unele valori fata de varianta initiala a schemei. Mai precis, am micsorat negativarea finalelor la 8.7 V crescand astfel curentul anodic la 27mA si Ig2 la 2.4 mA. Am marit putin si gradul de reactie negativa. Valorile finale ale pieselor si tensiunile/curentii masurati sunt conform schemei de mai jos. (Prima varianta cu bias redus si NFB mai mic avea un sound cam de discoteca). L.E. Precizez ca sub sasiul acestui modul cu lampi va fi cel al filtrului activ + amplificator woofer SS. Carcasa ce "imbraca" totul va arata asemenea unei unitati verticale de calculator, cu o fereastra generoasa in dreptul lampilor. Editat Iunie 9, 2017 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum