florinmar Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 bunaziua am acest osciloscop si nu mai merge baza orizontala face un punct verde am verificat concactele si fac concact ceva imi scapa mie as dori schemele dela el si ceva sfaturi spre depanarea lor.multumesc Link spre comentariu
vergil Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 (editat) Poate ajuta astea Defectul mai mult ca sigur baza de timp , daca sursa este ok. Editat Mai 4, 2017 de vergil Link spre comentariu
florinmar Postat Mai 4, 2017 Autor Partajează Postat Mai 4, 2017 multumesc ma apuc de sapat la fel cred si eu ca in baza de timp e problema Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Probabil acel punct se poate deplasa pe orizontala pe toata suprafata ecranului(manual,din centrare x),altfel trebuie verificat amplificatorul x,si pe urma baza de timp. Link spre comentariu
florinmar Postat Mai 4, 2017 Autor Partajează Postat Mai 4, 2017 nu face nimic nu se deplaseaza decat pe y dar pe x nu mista nimic un sfat ce componente as putea verifica? Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 (editat) Existenta tensiunii de alimentare 155V si apoi tranzistoarele BF finale pentru deflexia pe axa X. Poza 3, partea de jos spre dreapta. Si ai grija sa reglezi spotul la intensitate foarte mica, altfel arde luminoforul si-ti ramane pata neagra pe ecran. Editat Mai 4, 2017 de Ticu Link spre comentariu
vergil Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Daca nu ai un alt osciloscop , nu prea vad ca o sa-l rezolvi . Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Amplificatorul pe x mai merge,mai cu seama ca are si intrare separata pe x,dar la baza de timp... Link spre comentariu
vergil Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Daca ai osciloscop trebuie sa verifici rampa oscilatorului bazei de timp , asa cum se arata in schema bazei de timp , si a amplificatorului X Oscilatorul bazei de timp, este alcatuit , din T18 /T19 /dioda zener D18 . Daca nu ai aceasta rampa amplificatorul X nu va functiona . Practic este un impuls triunghiular , ca in imaginea respectiva . E greu daca nu ai osciloscop . Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Să incerce cu o sondă gen detector de vârf cu două diode și două condensatoare (sunt destule scheme pe net ; asta ,dacă ai nevoie de o schemă pentru a construi o astfel de sondă ) ,atașată la multimetru . Cel puțin , verifică dacă baza de timp dă semnalul ddf chiar dacă nu ii vede forma , neavând alt osciloscop sa verifice . Era bună o schemă mai clară ,in format PDF , dar dacă nu se găsește ... Link spre comentariu
amudsen Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Verifica semireglabilul P4, placa P2. Verifica iesirile de la integrat, alimentarea acestuia si semireglabilul P3. Deasemeni, vezi sa nu fie contact imperfect la fire (eu am patit-o in sensul ca s-au crapat semireglabilele de 2k5 si le-am inlocuit cu 2k2). E posibil sa-l repari, dar de reglat fara oscilosop, patesti ca mine . Da-mi o adresa de email si iti trimit cartea de service in format deja vu (maine sper). Link spre comentariu
Voltus Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Manualul aici : https://www.dropbox.com/s/7327g4r9lppr4xv/E0104.djvu?dl=0 Link spre comentariu
florinmar Postat Mai 4, 2017 Autor Partajează Postat Mai 4, 2017 Verifica semireglabilul P4, placa P2. Verifica iesirile de la integrat, alimentarea acestuia si semireglabilul P3. Deasemeni, vezi sa nu fie contact imperfect la fire (eu am patit-o in sensul ca s-au crapat semireglabilele de 2k5 si le-am inlocuit cu 2k2). E posibil sa-l repari, dar de reglat fara oscilosop, patesti ca mine . Da-mi o adresa de email si iti trimit cartea de service in format deja vu (maine sper). adresa de email este [email protected] tensiune de 155 am verificato este de 170 dar nu am pe placa mare 5 volti si -15v inca mai caut Link spre comentariu
xubi Postat Ianuarie 5, 2020 Partajează Postat Ianuarie 5, 2020 Pun întrebarea aici să nu deschid alt topic cu E0104 Am cumpărat un E0104M din 82. Are comutatorii V/div și Timp/div inchiși in carcase de plastic alb, montați DIL foarte compact pe placă. Se pot deschide acele carcase pentru curățare? Vreau să schimb toți electroliticii din sursă inclusiv cei de pe ÎT( sunt cei de plastic gri IPRS și unii din aluminiu cu capacele de gumă cărămizie) Eventual dacă-mi puteți recomanda de unde să cumpăr. Mivarom iese din cărți. Cu Farnell nu am exeriență dar am văzut prețuri mai rezonabile la ei decât la TME. Trebuie să fiu atent la altceva decăt la caracteristicile înscrise pe condensator? ( capacitate, tensiune) pe cei de IPRS nu văd înscrisă temperatură dar fiind sursă în comutație o să caut de 105C Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 5, 2020 Partajează Postat Ianuarie 5, 2020 Capacitatea şi tensiunea de lucru sunt critice acolo, temperatura de lucru nu e musai de 105*C că osciloscopul nu e ceva ce îl ţii alimentat non-stop....plus că e construit destul de aerisit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum