gsabac Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 (editat) Am montat R2, de valoare foarte mica, pe post de traductor de curent. Curentul prin bobina difuzorului, este curentul prin R2 si este figurat cu albastru. Se vede la rezonanta un minim de curent de circa 2A, cu scadere de la circa 12A. In postarea actuala. Boxa aplatiseaza curba curentului si se poate simula cu un circuit echivalent electric. Click pentru marire. Rezultatul este o uniformizare si este datorita acordului electric, asemanator cu acordul mecanic al rezonantei boxei. Curentul este in albastru, minima este de circa 4A si rezonanta a fost aplatisata. Bineinteles ca in realitate este mult mai grea sa realizezi linearizarea boxei, mai ales ca se poate face doar la "ureche" @gsabac Editat Mai 24, 2017 de gsabac Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 24, 2017 Autor Partajează Postat Mai 24, 2017 Vrei te rog sa pui si un grafic rescalat intre 0 si 80 de exemplu eventual inca unul scalat pt curent numai? Merci! Link spre comentariu
gsabac Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Analize de simulare scalate. In loc de o simpla adaptare, care ar corespunde boxei se pot face mai multe adaptari echivalente rezonantei unui tub sau altceva. Si dupa aceste poze extinse sa vedem @sesebe in actiune. @gsabac Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 30, 2017 Autor Partajează Postat Mai 30, 2017 Recomandati-mi un server free pt postat poze pt forum. Foloseam Tin y p ic dar merge din ce in ce mai prost. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 http://imgur.com/ Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 31, 2017 Autor Partajează Postat Mai 31, 2017 (editat) Am făcut un test încercînd sa vad la cit se datoreaza o bobila de 4.5mH la care i-am adaugat un miez de ferita ca sa o fac de 12mH.Pina la 47A cit putem eu sa injectez nu a dat nici un semn de saturatie si cred ca mai avea inca mult pina la saturație. Curentul maxim a fost limitat de inductanta mare dar mai ales de rezistenta totala mare a conexiunilor si mai ales a bobinei (0.7-0.8Ω) si limitarea in tensiune a componentelor utilizate pt comutare (condesatorii pt filtrajul local erau de 35V si in consecinta nu am putut alimenta cu mai mult de 35V.) Citeva poze: http://imgur.com/a/q39vA Recomandati-mi un server free pt postat poze pt forum. Foloseam Tin y p ic dar merge din ce in ce mai prost. As fi preferat un server care creaza link pt vizualizare directa in forum fara a mai fi necesar sa intri pe serverul respectiv pt vizualizare. Editat Mai 31, 2017 de sesebe Link spre comentariu
gsabac Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Asa apare poza dvs. din link. Urmati procedeul pe care vi l-am aratat si veti posta direct din link. Apropo, care este legatura intre initierea saturatiei, curba expusa si cum se poate masura inductanta la saturatie sau intrarea in saturatie la un anumit curent. @gsabac Link spre comentariu
adrian lucian Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 (editat) Foarte interesant, ce ferita ai folosit? Dupa valoare cred ca vrei ceva (de ex ordin I, 8 Ohm) sa mearga la 200Hz, ai facut proba de saturatie la frecventa asta? Intreb ptr ca e interesant cum energia inmagazinata in miez e livrata bobinei la variatia curentului si cum se reflecta asta in sunet. Editat Mai 31, 2017 de adrian lucian Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 31, 2017 Autor Partajează Postat Mai 31, 2017 (editat) Ce se întâmplă cînd incepe sa se satureze o bobina?Cum ii variază inductanta? In ce sens?Si ce se întîmplă pe curba de încărcare la variația inductantei? Aici puteti vedea cum arata curentul printr-o bobina atunci cind bobina se satureaza. @Adrian este ordinul 3 cam pe la 130-150 Hz. @Gsabac despre ce procedeu zici? imi poti reaminti sau un link la explicatie? Editat Mai 31, 2017 de sesebe Link spre comentariu
gsabac Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Totul se deduce din proprietaţile pozei şi trebuie să descoperiţi singur care este procedeul tehnic. Va fi o revelaţie şi vă va face o deosebită plăcere. Spor ! @gsabac Link spre comentariu
gsabac Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 @flomar60 a scanat un material publicat de ing. Vasile Ciobanita in cartea RADIORECEPTIA DE LA A LA Z, din care am selectat graficele: Este exact ce am postat la #17 si #18 cu simularea electrica pe post de adaptare acustica. Impedanta difuzorului si implicit curentul si tensiunea sunt puternic influentate de adaptare. @gsabac Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 As fi preferat un server care creaza link pt vizualizare directa in forum fara a mai fi necesar sa intri pe serverul respectiv pt vizualizare. Selectarea penultimei opțiuni oferă această posibilitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum