Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Neo TV-2199 TXUS fara sunet

sebybastian

Postări Recomandate

B16 este tensiunea din secundar, acel 8-9Vcc pentru alimentarea blocului acesta de sunet.

Muting-ul il face corect si fara acea parte. Tocmai asta ma scoate din sarite ca nu-mi dau seama pentru ce-i bucata respectiva din circuit....

Cu stima.

In timpul funcționării normale , condensatorul C609 din emitorul lui Q601 , se incarcă prin dioda D 603 cu o tensiune egală cu B16 - 0,6 (- căderea de tensiune pe D603 )

In momentul când se oprește TV-ul , ca să se evite (sau să se reducă ) efectul regimului tranzitoriu <functionare normală -> standby> care se manifestă printr-un pocnet puternic in difuzoare , la trecerea in standby , se forțează trecerea in standby a finalului de sunet la dispariția tensiunii ''B16''. După trecerea in standby ,pe traseul B16 , potențialul va fi redus .

Condensatorul C609 , incărcat la o tensiune apropiată ca valoare de ''B16'' , va polariza direct jonctiunea BE a tranzistorului Q601 prin intermediul rezistentei R600 , deschizând tranzistorul Q601 , care , la rândul lui, polarizează direct prin R602 , pe Q602 , pe care il deschide .Tensiunea din colectorul lui Q602 va scădea la zero , forțând rapid trecerea in standby a finalului de sunet , reducându-se efectul regimului tranzitoriu .

După o fractiune de secundă ,Q602 este suplimentar polarizat direct de către procesor ( inainte ca C609 să apuce să se descarce ) , menținându-se in stare de conductie Q602 , și implicit , starea de standby la nivelul finalului de sunet .

Cel puțin ,teoretic . Practic , am intâlnit TV-uri la care tot se auzea acel pocnet in difuzoare când le opreai in standby , chiar și cu circuitul descris in paragraful de mai sus .

Un client m-a amuzat spunându-mi că ''așa pocnea de când l-am cumpărat nou '' :))

Editat de winstyle
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sebybastian

12

• dan cod

4

• surubarila

4

• modoran

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

:aplauze :aplauze

Domnule winstyle toata stima si respectul!!

Chiar ma rodea sa inteleg fenomenul respectiv. Probabil daca as avea o schema exacta sau prin incercari repetate (cu diferite valori) sa reusesc sa-l fac sa mearga ca nou! Desi nici eu nu am de unde sa stiu daca nu se auzea zgomot la oprire si atunci.

Cu stima.

Link spre comentariu

Mulțumesc , la fel și din partea mea !

Da , nu poți să te aștepti la prea multă calitate de la aceste chinezării ...

Nu este nevoie de ''domnule'' . Aici suntem prieteni . Nu prea imi plac adresările formale :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări