winstyle Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 (editat) B16 este tensiunea din secundar, acel 8-9Vcc pentru alimentarea blocului acesta de sunet. Muting-ul il face corect si fara acea parte. Tocmai asta ma scoate din sarite ca nu-mi dau seama pentru ce-i bucata respectiva din circuit.... Cu stima. In timpul funcționării normale , condensatorul C609 din emitorul lui Q601 , se incarcă prin dioda D 603 cu o tensiune egală cu B16 - 0,6 (- căderea de tensiune pe D603 ) In momentul când se oprește TV-ul , ca să se evite (sau să se reducă ) efectul regimului tranzitoriu <functionare normală -> standby> care se manifestă printr-un pocnet puternic in difuzoare , la trecerea in standby , se forțează trecerea in standby a finalului de sunet la dispariția tensiunii ''B16''. După trecerea in standby ,pe traseul B16 , potențialul va fi redus . Condensatorul C609 , incărcat la o tensiune apropiată ca valoare de ''B16'' , va polariza direct jonctiunea BE a tranzistorului Q601 prin intermediul rezistentei R600 , deschizând tranzistorul Q601 , care , la rândul lui, polarizează direct prin R602 , pe Q602 , pe care il deschide .Tensiunea din colectorul lui Q602 va scădea la zero , forțând rapid trecerea in standby a finalului de sunet , reducându-se efectul regimului tranzitoriu . După o fractiune de secundă ,Q602 este suplimentar polarizat direct de către procesor ( inainte ca C609 să apuce să se descarce ) , menținându-se in stare de conductie Q602 , și implicit , starea de standby la nivelul finalului de sunet . Cel puțin ,teoretic . Practic , am intâlnit TV-uri la care tot se auzea acel pocnet in difuzoare când le opreai in standby , chiar și cu circuitul descris in paragraful de mai sus . Un client m-a amuzat spunându-mi că ''așa pocnea de când l-am cumpărat nou '' ) Editat Mai 9, 2017 de winstyle Link spre comentariu
sebybastian Postat Mai 9, 2017 Autor Partajează Postat Mai 9, 2017 :aplauze Domnule winstyle toata stima si respectul!! Chiar ma rodea sa inteleg fenomenul respectiv. Probabil daca as avea o schema exacta sau prin incercari repetate (cu diferite valori) sa reusesc sa-l fac sa mearga ca nou! Desi nici eu nu am de unde sa stiu daca nu se auzea zgomot la oprire si atunci. Cu stima. Link spre comentariu
winstyle Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Mulțumesc , la fel și din partea mea ! Da , nu poți să te aștepti la prea multă calitate de la aceste chinezării ... Nu este nevoie de ''domnule'' . Aici suntem prieteni . Nu prea imi plac adresările formale Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum