winstyle Postat Mai 6, 2017 Partajează Postat Mai 6, 2017 (editat) Am reparat in urmă cu câteva saptămâni o chinezărie similară care avea pe pinul de control volum un divizor de tensiune , alimentat de la 5 sau 8 volți (nu mai imi amintesc exact ), iar volumul era controlat intern in multifunctional , astfel incât pe pinul de intrare al finalului de sunet ,nivelul semnalul varia când se actiona reglajul volumului , deși , conform schemei ,trebuia sa fie constant , iar reglajul volumului să se facă prin variatia tensiunii continue pe pinul ''DC volume adjust'' al finalului audio . Nu știu de ce se mai fac scheme la aceste chinezării , dacă nu corespunde niciodată cu realitatea ... Așa că ... urmărește traseele circuitului din jurul integratului de sunet și măsoară tensiunile . Lasă schema . Aș tinde să cred că AN-ul este defect , după acel vârf de 20 volți pe el (poate chiar mai mult ,nesesizabil de multimetru ) , dar dacă spui că l-ai alimentat separat si functionează ... Editat Mai 6, 2017 de winstyle Link spre comentariu
sebybastian Postat Mai 6, 2017 Autor Partajează Postat Mai 6, 2017 AN7522N lucreaza si la 20Vcc? Schema nu-i aceasta domnul surubarila, multumesc pentru sfat. Am verificat toate componentele de la Procesor spre sunet, divizoarele respective sunt ok, 8V exista, procesorul face mute, etc. Inca nu am sunet. O ciudatenie de comportament. Cred ca am o componenta devalorizata si amplificatorul de sunet sta blocat, dar inca nu o vad eu. Mai caut. Cu stima. Multumesc de sfat domnul winstyle, asa este, schema este o clona cum spuneam intre ceea ce se gaseste in documentatie intre versiunea 1 si versiunea 7. O sa mai scormonesc pe acolo. Defectul este in zona, dar inca nu-l vad... Cu stima. Link spre comentariu
modoran Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 Aplicati 5V pe pinul de stand-by in mod direct (prin rezistenta aia) sa vedeti daca merge asa. Daca multifunctionalul scoate semnal audio atunci finalul e defect. Link spre comentariu
SASSU Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 Pai amplificare aveti,finalul e ok? Daca e ok finalul verificati ca nu vine semnal din operational aau ce aveti acolo,cu o pereche de casti si verificati unde pana dati de semnal undeva e o intrerupere. Link spre comentariu
sebybastian Postat Mai 9, 2017 Autor Partajează Postat Mai 9, 2017 Buna dimineata domnilor. Rog si eu pe cineva, cand are o clipa, sa-mi explice putin care este rolul in circuitul dat a ceea ce am marcat cu rosu. Se pare ca defectul in cazul de fata este in acel grup (ma rog nu este identic chiar cu ceea ce am eu pe cablaj) si daca se anuleaza acea parte, circuitul de sunet functioneaza corect. Toate componentele sunt verificate si sunt bune (l-am puricit cap-coada sasiul acesta) dar bucata aia din circuit blocheaza intr-un fel (neinteles de mine) finalul de sunet. Cu stima. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Cred ca mutingul.da jos pe rand tranzistoarele si vezi ce face. Link spre comentariu
sebybastian Postat Mai 9, 2017 Autor Partajează Postat Mai 9, 2017 B16 este tensiunea din secundar, acel 8-9Vcc pentru alimentarea blocului acesta de sunet. Muting-ul il face corect si fara acea parte. Tocmai asta ma scoate din sarite ca nu-mi dau seama pentru ce-i bucata respectiva din circuit.... Cu stima. Link spre comentariu
mircea65 Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 (editat) Asa cum a spus dl. Dan, scoate tranzistorul (tranzistorii) si o sa functioneze fara problem(cred ca 2sc1815). success! Editat Mai 9, 2017 de mircea65 Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 da npn ul l-as scoate si eu primul. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Eu de obicei nu mai pun nimic in locul acelui tranzistor si tot functioneaza mutingul. Link spre comentariu
sebybastian Postat Mai 9, 2017 Autor Partajează Postat Mai 9, 2017 (editat) Multumesc pentru raspunsuri. Muting-ul il face prin V602 si functioneaza corect. Poate nu m-am facut eu inteles: fara V601 sasiul functioneaza normal (cu muting si volum etc) dar cu partea respectiva in circuit aplificatorul sta blocat (nu da drumul la amplificare). Sigur ca pot sa-l las si fara acea parte, dar intrebam sa inteleg si eu si poate alti colegi care vor mai avea de furca cu chinezariile acestea. Cu stima. PS> in mod normal cand depanam un sasiu ne gandim sa gasim un defect nu sa scoatem componente din circuit ca sa functioneze corect! Acest aspect pe mine ma depaseste....mai spuneam inainte la electronicele rusesti dar acum este pur si simplu amuzant si ma roade curiozitatea... Editat Mai 9, 2017 de sebybastian Link spre comentariu
radutyu Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Masurati condensatorii din sursa precis unul din ei nu arata bine pe esr este un riplu undeva ? Link spre comentariu
modoran Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 (editat) Pai la o privire simpla daca V601 (PNP) conduce atunci se deschide V602 si pinul 5 se pune la masa, integrat blocat (in stand-by). Schimbati dioda din emitor, precum si tranzistorul V601 daca nu vreti sa "eliminati" componente. Si faptul ca inca face muting nu cred ca e acelasi lucru cu schema originala, aceea punea finalul in stand-by, fara tranzistorul ala posibil procesorul doar blocheaza intrarea de semnal (e oarecare diferenta, dar neimportanta) Editat Mai 9, 2017 de modoran Link spre comentariu
sebybastian Postat Mai 9, 2017 Autor Partajează Postat Mai 9, 2017 Multumesc ptr raspunsuri. Toate componentele la care faceti referite sunt bune. Mai mult de atat, am schimbat toate componentele respective si comportamentul este identic. Este o ciudatenie. Oricum eu il las asa cum functioneaza dumnealui. Cu stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum