Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Neo TV-2199 TXUS fara sunet

sebybastian

Postări Recomandate

Buna ziua stimati electronisti.

Va rog sa ma ajutati cu o schema pentru tv-ul din descriere, pe sasiu are un cod CY-PH2529TOP Ver 4.0. Am gasit ceva pe web dar pentru ver. 1.0 si nu se potriveste montajul la partea audio (AN 7522N la mine) iar pe procesor este aplicata o eticheta NT11156PC302DG, memorie 24C08.

Am o vaga banuiala ca este defect tipic la acest sasiu (nu am mai depanat de multisor un TV) prin fluctuatia alimentarilor din sursa si automat si pe AN deoarece l-am alimentat separat si circuitul functioneaza (apare sunetul) dar tensiunea pe pinul 1 fluctueaza intre 12-20Vcc.

Multumesc anticipat!

Cu stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sebybastian

12

• dan cod

4

• surubarila

4

• modoran

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc pentru promptitudine.

Aproape se potriveste. Oricum este mult mai bine fata de ceea ce am gasit eu pana acum.

Macar sa pot urmari si eu de unde-si ia alimentarea circuitul de sunet.

Oricum belea chinezii astia cu documentatia lor.

Cu stima.

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfat domnul Dan.

C4460 are in sursa in locul acelui A1015.

Schema este o clona intre veriunea 1.0 si 4.0 din cate vad in pdf-urile respective.

Cu stima.

Link spre comentariu

C4460 este npn A1015 este pnp ceva gresesti acolo.Nu ma refer la finalul din sursa ci la tranzistorul din zona optocuplorului in primarul sursei.

Link spre comentariu

post-195447-0-44804300-1493822157_thumb.jpg

La mine cam asa arata primarul.

Tensiuniunea de 110 sta acolo cuminte, dar restul fluctueaza.

Pe amplificatorul de sunet am intre 12V si 20V. Diodele sunt ok. Electroliticii si ei ok (din pacate nu am ESR). Imaginea este ok, fara cursa inversa, fara dungi, etc.

Cu stima.

Link spre comentariu

Tensiunea de 110 sta acolo cuminte, dar restul fluctueaza.

Imaginea este ok, fara cursa inversa, fara dungi, etc.

Daca imaginea este ok cum de fluctueaza celelalte tensiuni? (BV este alimentat de exemplu diferential din secundarul sursei). Pentru partea de sunet, schimbati si C567=470uF (dupa schema dv.).

Editat de naebv
Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi domnilor.

Am revenit cu un raspuns abia acum deoarece am vazut ca nu-i foarte simpla situatia si l-am lasat vre-o 2 zile deoparte.

Deci, dupa schimbarea unei diode cu rezistenta (mica dar era) inversa si a vre-o 4 condensatoare se pare ca sursa s-a calmat si totul este ok acum, mai putin sunetul.

Imi poate spune cineva daca la circuitul acesta AN7522N ce valori ar trebui sa existe pe pinul 5 (de stand-by) si pinul 9 (de volum) ca am impresia ca circuitul pare sa fie blocat (ori in mute). Cu circuitul afara (scos din placa) pe pinul 9 am valori intre 0V si 0.7V maxim chiar daca cresc volumul, iar pe pinul 5 (cred ca ar trebui sa stea acolo 5V) dar am undeva o variatie intre 0V si 2V.

Cu stima.

Link spre comentariu

Pe pin 9 trebuie sa ai intre 0V (semnal minim) si 1,25V (volum maxim). Pe pinul 5 ai 0V (circuit blocat) si undeva in jurul a 5V in modul play (normal)

Link spre comentariu

Ok, multumesc domnul modoran.

Inseamna ca de aici o fi blocajul ca nu prea urca spre 5V. Mai scormonesc pe zona asta poate mai gasesc ceva...

Cu stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări