Vizitator crazyghost Postat Mai 3, 2017 Partajează Postat Mai 3, 2017 Buna ziua , scuze daca deranjez pe cineva , dar am nevoie de ajutor . Poate cineva sa imi spuna ce tensiune maxima pot aplica la intrarea vtc-ului , ce tensiune imi scoate timer-ul 555 si cum functioneaza circuitul basculant astabil in aceasta schema ? Sau mai pe scurt , cum functioneaza practic aceasta schema ? Multumesc frumos . Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2017 Partajează Postat Mai 3, 2017 Ar fi fost mult mai util să pui schema de principiu, nu cablajul. E mult mai ușor de urmărit schema, dar acolo văd niște valori cam neuzuale la divizorul rezistiv al stabilizatorului LM317.Așa cum apare schema, se poate aplica la intrare o tensiune de minim 15V, iar la ieșirea lui 555 va fi disponibilă o tensiune pulsatorie de circa 11,4V. Funcționarea timerului 555 în cele mai diverse moduri este descrisă pe larg în foarte multe articole de pe net. Link spre comentariu
Vizitator crazyghost Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 La divizorul rezistiv al stabilizatorului LM317 este gresita valoarea aceea de 3.6 kΩ , este defapt 5.6 kΩ. De acolo rezulta o tensiune de 9.5 V aplicata la intrarea lui 555, iar la iesirea lui 555 rezulta o tensiune pulsatorie intre 0 si maxim 8V si nu inteleg de ce, adica unde se pierde 1.5V. Si alta intrebare ar fi ce curent maxim imi ofera acele mosfet-uri puse in paralel sau cum pot limita curentul dat de ele la o anumita valoare . Nu exista nicio schema de principiu a acestui circuit, cel putin din cat am cautat eu , tocmai de aceea am intrebat aici , acel cablaj este desenat de mine dintr-o poza din spate a acelui modul . Imi cer scuze daca am spus niste prostii pe aici . Multumesc pentru raspuns ! Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 (editat) Schema e clasica LM555 in mod PWM fara diode. E normal ca iesirea sa nu ajunga la 9V. Schema poate folosita cu mosfeturi pana la 2-5A. Depinde de mosfet -capacitatea portii mica. Daca vrei curenti mai mari - capacitatea portii mai mare - trebuie un driver intre 555 si mosfet(i). Un totem pole ca sa-l faci cu piese disponibile oriunde. Editat Mai 4, 2017 de thunderer Link spre comentariu
Vizitator crazyghost Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Oriunde am cautat acest modul si de unde l-am si achizitionat , scrie ca poate furniza un curent maxim de 20A si o putere totata de 1200W la o tensiune de intrare de 60V caz in care ar necesita racire activa, ceea ce nu prea cred nici eu deoarece din cate am citit LM317 poate prima o tensiune maxima de 40V . Ma interesa sa stiu curentul pe care il poate furniza , deoarece nu am niciun consumator atat de mare la indemana ca sa masor. Multumesc pentru raspunsuri ! Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 LM317 e folosit numai ca sa reduca tensiunea pentru LM555. O fi varianta HV care accepta mai mult decat 37V. Nu poate 555 comanda un mosfet care alimenteaza o sarcina care cere 20A. Poti testa, o sa se incinga si va crapa mosfetul. Curentul care poate fi furnizat sarcinii depinde de sursa de alimentare, de mosfet, de racirea mosfetului si de felul cum e comandat. Daca e un montaj eBay, considera maximum un sfert din ce zic in specificatii. Link spre comentariu
Vizitator crazyghost Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 (editat) Da , stiu pentru ce e folosit LM317 , posibil sa fie alta varianta , asta nu stiu . Nu am vrut sa testez la o sarcina asa mare tocmai din acel motiv , am crezut ca poate s-a mai intalnit cineva cu acest tip de modul si are idee cat de cat de valorile reale ale lui . Sursa de alimentare o sa fie un acumulator de 24V si undeva la 20Ah maxim , acest modul va fi utilizat pentru a controla turatia unui motor care antreneaza o bicicleta . Ce e drept , se gaseste peste tot acest tip de modul si este si mult mai ieftin decat un controller pentru bicicleta electrica . Editat Mai 4, 2017 de crazyghost Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum