sebim Postat Mai 4, 2017 Autor Partajează Postat Mai 4, 2017 cred ca mai bine ma mentin pe vanatoarea de surse care sa scoata 12Vcc la minim 100A. Alea s-au procurat mai convenabil si s-au vandut repede targetat pe mineri de coin. merci tuturor de sfaturi. stima! seb Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 (editat) Sau daca doresti sa iluminezi un stadion, reconfigurezi sursa sa dea curent constant si rezolvi ceva... Cu componente bune poti lejer depasi 100lm/W (fiind vorba de putere pe sarcina, poate depasesti si 150lm/W), asa ca fa calcul sa vezi cam ce suprafata iluminezi perfect. Si ipoteza nu este de gluma, sunt diverse suprafete industriale, dar si publice, parcari etc care pot necesiata ceva urias... Am modificat NUMAI pragul de overvoltage protection la o sursa de server si pot sa-ti spun ca a fost o intreaga inginerie........teste si masuratori cu osciloscopul, schimbat componente , dezlipit pini la µControlerul ce o "coordoneaza" cu alte cuvinte nu a fost deloc simplu si usor. Fac cinste cit vrei daca reusesti sa modifici o astfel de sursa din tensiune constanta in curent constant, sa o modifici pe ea nu sa adaugi un modul nou. Fara schema si acces la SW-ul din microcontroler este o batalie pierduta din start o astfel de modificare. Schema la o astfel de sursa se intinde pe citiva metri patrati - asta asa ca ideie..... PS: daca nu ai deja o aplicatie tintita pt ea nu se merita cumparata. PS2: mai sint motostivuitoare electrice pe 48V ce au nevoie de incarcator dar trebuie crescuta semnificativ tensiunea de iesire , undeva pe la 54-55V ca sa poata fi folosita ca incarcator pt acele baterii de 48V si pt asta trebuie modificat si pragul de overvoltage protection. Editat Mai 4, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Marian Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 ...pragul de overvoltage protection... Inteleg ca uneori sunt necesari si termeni in Engleza, totusi aici nu era cazul, si mai mult decat atat, e o combinatie falsa intre Romana si Engleza care suna urat! Incearca sa scrii Romaneste totusi. Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Sesebe Daca este o bucla optica de regalaj al tensiunii reconfigurarea este simpla - insa probabil ca stii tu mai bine si nu este deloc asa. Deci probabil ca eu am gresit aici considernd o astfel de schema simpla, cred ca ai dreptate si modificarea nu ar fi deloc usoara in caz ca exista un control mai complicat, posibil nu numai analogic... Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Uite cum arata sursa modificata de mine: http://www.elforum.info/topic/121960-surse-in-comutatie-de-amperaj-mare-pe-12v-de-ocazie/page-5?do=findComment&comment=1493438 Sursa continea in total pe linga placa mare inca vreo 7-8 placi mai mici. Am desfacut mai multe surse de server si toate erau asa foarte complicate inauntru. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 (editat) Inteleg ca uneori sunt necesari si termeni in Engleza, totusi aici nu era cazul, si mai mult decat atat, e o combinatie falsa intre Romana si Engleza care suna urat! Incearca sa scrii Romaneste totusi. Hai sa n-o dam in exagerari, te rog. Iar aici chiar era cazul pt a putea intelege tot omul ce inseamna acronimul OVP intilnit in unele scheme ...sau poate vrei sa creiez / utilizez acronimul echivalent din romana ca apoi oamenii sa caute in disperare prin scheme PST ?!? Oare cite persoane ar sti ce inseamna PST comparativ cu cele care stiu ce inseamna OVP? PST= Protectie la Supra Tensiune Editat Mai 4, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Marian Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Eu inteleg foarte bine si rapid ce inseamna "protectia la supratensiune", sau "pragul protectiei la supratensiune", si am curajul sa pariez ca majoritatea incepatorilor ( daca nu chiar toti ), inteleg negresit expresia. Exagerez cumva? N-am nimic impotriva englezismelor, si interventia aici este strict din pozitia de moderator, problema mea este ca se forteaza introducerea a tot mai multe englezisme in detrimentul echivalentelor Romanesti, in timp asta va duce inevitabil la pocirea limbii scrise sau chiar vorbite. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Asta s-a intimplat deja de mult timp...... Link spre comentariu
Mihai85 Postat Mai 6, 2017 Partajează Postat Mai 6, 2017 (editat) De exemplu eu am facut o sursa reglabila 0-50v/ 0-15A dintr-o astfel de sursa cu un modul DPS5015. Editat Mai 6, 2017 de mihaitza1985 Link spre comentariu
elektronu85 Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Se pot da mai multe detalii va rog? Link spre comentariu
Mihai85 Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 (editat) Da. M-am inspirat de aici http://www.elforum.info/topic/122059-sursa-reglabila-750-watt-0-50v0-15a/?do=findComment&comment=1487310. Smps-ul din care se alimenteaza stabilizatorul reglabil este o sursa Delta 54,5v 46A . Mi-ar placea sa ii mai pun inca un stabilizator de acest fel pentru tensiunea negativa dar am nevoie de un convertor dc-dc izolat. Editat Mai 13, 2017 de mihaitza1985 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 Cred ca merge si un FLYBACK neizolat, inversor de polaritate. O bobina cu un pin la masa este "incarcata" de un MOS de la +52V si si se va "descarca" prin inversarea polaritatii fata de masa, deci tensiune negativa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum