Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecran V260B1-X02

SASSU

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SASSU

8

• winstyle

2

• orgasmo

2

• attilaa0

1

Top autori în acest subiect

Vizitator

Nu cred sa aibe cineva schema, mai ales ca are si t-conul incorporat in driverul superior, totusi nu trebuie masurate prea multe tensiuni, ca sa-ti dai seama daca t-conul e defect sau panelul, eu as masura prima data daca am tensiunea de alimentare 12v(5v) a t-conului, de multe ori se duce siguranta smd, care poate fi confundata cu o rezistenta, apoi as masura cele doua tensiuni principale ale convertorului DC-DC, adica VGH(VGHP) si VGL, care sigur trebuie sa aibe puncte de masura pe t-con, daca convertorul lucreaza, atunci cel mai probabil sint trasee defecte, eu nu am reparat modelul asta de panel, dar cred ca are acelasi driver lateral, ca si celelalte modele V260B1-L03, V260B1-L04.....etc, deci in concluzie se poate repara usor.......

Link spre comentariu

Costica lcd ce ai spus mai sus am masurat sunt tensiunile cred ca am intrerupere de la driverul superior la driverul lateral,nu stiu notatiile de pe driverul lateral,acest ecran nu l-am gasit nicairi,L03-L04 am reparat si eu ca e docu.entatie pt ele tensiun etc

Link spre comentariu
Vizitator

Costica lcd ce ai spus mai sus am masurat sunt tensiunile cred ca am intrerupere de la driverul superior la driverul lateral,nu stiu notatiile de pe driverul lateral,acest ecran nu l-am gasit nicairi,L03-L04 am reparat si eu ca e docu.entatie pt ele tensiun etc

Nici o problema colegu' desfa rama la display si vezi ce scrie pe unul din driverele laterale, trebuie sa fie o serie(nu cea de pe chip), ceva de genul "8651-A" "CBD7" si posteaza seria aici, mai departe vedem ce si cum........

Link spre comentariu
Vizitator

Daca nu ma insel acest ecran nu are driver lateral.

Daca nu are drivere laterale(exterioare), e foarte greu de reparat.......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator

Are ca si serile L03 L04

Adica are seria "8651-A" "CBD7, e foarte bine! ca e usor de reparat.....e posibil sa fie tot traseul STV cu probleme....

Link spre comentariu
Vizitator

Pentru depanare panel L03, L04, asta e procedura, tot ce este important la corespondenta traseelor e notatiile pe driverul lateral sa le stii, restul corespondentei il gasesti notat pe driverul superior(PCB), am avut multe displayuri, la care nu era notat nimic, nici macar pe PCB-ul displayului, negasind informatie despre respectivul panel, am scos ecranul si cu microscopul mergind pe traseele sticlei, am identificat traseul intrerupt, respectiv remedierea displayului, asa cum am procedat eu, au procedat si altii inaintea mea si de aceea exista proceduri de remediere a displayurilor, sa se stie clar ca toate remedierile la toate displayurile, meseriasul le-a descoperit, apoi a transmis mai departe informatia, care ulterior sa publicat in diverse reviste, niciodata producatorul displayului nu va face publica remedierea unui panel......

https://www.xfile.ro/rNaxsCc

Link spre comentariu
Vizitator

Nu pot sa te contrazic, totusi in postarea mea, m-am referit exclusiv, la depistarea traseelor, pe sticla, dintre driverul superior si driverul lateral......................

Am remediat traseele si l-am rezolvat,puteam so fac mai repede dar nu imi era microscopul in atelier l-am dat la un coleg.

Ce trasee defecte ai gasit?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări