Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turometru universal

Vizitator balis.mihai

Postări Recomandate

Vizitator balis.mihai

salutari ! am cumparat un kit cu turometru si kilometraj universal moto de pe ebay, l-am montat dar, si nu imi indica turatia corectsi are tendinte sa oscileze ,turat la maxim imi arata doar vreo 4000 de ture.... normal ar trebui sa fie peste 9000 ( posibil sa fie setat pe 4t , motorul meu e in 2t ) ma poate ajuta cineva cu o solutie?

citisem pe undeva ca se inseriaza niste rezistoare... ( nu mai tin minte exact)

turometrul are 5 fire, 2 is pentru iluminare, unu +,un - si unu pentru semnal ce il ia de pe + bobinei de inductie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• QQme

4

• kinderu56

3

• riderinblack

3

• doru3160

3

Top autori în acest subiect

Nu ai primit si o brosurica cu setarile bordului? Eu stiu ca se da asa ceva pt a sti omul cum sa-l adapteze la propriul motor.... Daca ai brosura pune o poza cu ea aici sa o citim si noi.

Ca idee daca ai motor intr-un cilindr 2T trebuie sa setezi bordul sa afiseze penru 2 cilindri 4T.

Editat de riderinblack_tm
Link spre comentariu

In prezentarea kitului scrie ca ''Se potrivește pentru majoritatea motocicletelor" si nu ca se potriveste la toate motocicletele...concluzia ar fi ca nu are nici o posibilitate de modificare,si il cumpara doar cei care stiu ca il pot folosi.Mai rau este ca nu se face referire la tipul de motor agreat(2T-4T)

description:

• 100% brand new and high quality
    Material: Stainless steel shell

• Color: Black

• Description
    2in1 speedometer gauge: tachometer and odometer
    Fits for motorcycle,
    Not work with a motorcycle with analog setup

• Description:
    Internal night red light
    Voltage: 12V
    Tachometer measurement: 0-13000RPM
    Odometer measurement: 0-160km/h

Fits for most motorcycle
    Overall Size(L x W x H): 16 x 11 x 7cm / 6.3" x 4.33" x 2.75"
    Dial diameter: 6.5cm / 2.56"
    Mounting distance: 10cm / 3.93”
    Mounting hole diameter: 1cm / 0.39"
  • Quantity: 1 pc Tachometer, 1 pc Odometer, 1 pc Bracket
Link spre comentariu

Fara a demonta: 1-se determina ampl. si forma imp. la intrare pt. o functionare stabila 2-se face un dublor de impulsuri care se aduc la ampl. necesara...cel mai usor se demonteaza si se intervine in montaj.

Link spre comentariu

Un alt modul separat care sa genereze doua impulsuri pentru fiecare impuls primit la bobina de inductie.

Modulul respectiv trebuie sa masoare diferenta dintre impulsurile reale si sa dea al doilea impuls exact la mijloc.

Dar asta nu o sa rezolve oscilatia din indicator.

Eu personal as reface complet toata electronica indicatorului astfel incat sa fac si o mica medie ca sa elimin oscilatia cu riscul sa apara o mica latenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări