Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diode

Adrian_BBS

Postări Recomandate

Salutare.......am si eu o intrebare....cumparai astazi 2 diaode de 10A si vreau sa va intreb daca stiti cum se monteaza.....doida seamana cu un lm78xx dar numai cu 2 picioruse.......care este IN (pe unde intra curentul)si care este OUT-ul(pe unde iese curentul)......Imi cer scuze daca postai unde nu trebuie sau daca s-a mai vorbit despre asa ceva(sunt incepator).....Pe dioda scrie BY392......

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• d2134

1

• Adrian_BBS

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Vizitator donpetru

Eu cred ca datasheet-ul postat de tine e suficient de explicit, nu crezi ? Ai doua terminale numite sugestiv "anod" - A si "catod" - K. In curent alternativ pentru a redresa o alternanta (poz. sau neg.) conectezi dioda in circuit astfel:- daca vrei sa redresezi alternanta pozitiva conectezi anodul la infasurarea trafo (la o borna din cele doua ale infasurarii) sau- daca vrei sa redresezi alternanta negativa conectezi catodul la infasurarea trafo (la o borna din cele doua ale infasurarii).Modul de conectare prezentat mai sus se refera la conceperea unui redresor monoalternanta. Pentru celelalte tipuri de redresoare iti propun sa cauti mici articole de specialitate printr-o simpla cautare pe internet a cuvantului redresoare.In curent continuu, este foarte simplu: "+" la "anodul" diodei si "-" la catodul acesteia pentru a permite circulatia curentului prin dioda altfel dioda se comporta ca o bariera de potential.Sper ca am fost cat se poate de inteles iar cu alta ocazie sa incerci sa te uiti mai intai prin manuale de specialitate si apoi eventual sa postezi aici o intrebare relativ banala. :smt006 NUMAI BINE

Link spre comentariu

Eu cred ca datasheet-ul postat de tine e suficient de explicit, nu crezi ?

Pai... eu nu prea cred ca e asa de explicit. Uita-te la desenul de la pag.1 si la cel de la pag.5 si spune-ne si noua care este cel corect?
Link spre comentariu

da' mi se pare absolut normal sa existe un aparat de masura in dotare... scrie clar la pagina intai ca are catodul la radiatorul capsulei... DAR pui aparatul de masura pe domeniul de OHM (domeniul de 200 ohmi) si conectezi unul din firele aparatului la capsula si celalalt, pe rand, la cei 2 pini, unde-i zero, e conectat la radiatorul capsului si, apoi, se masoara dioda... pui pe domeniul DIODE si intr-o parte iti arata un 1 si in celalalt un 600-700 deci e ok

ca sa fie clara treaba vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Diode sau http://ro.wikipedia.org/wiki/Diodă_semiconductoare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări